torsdag 8 september 2011

Rosén "Skönt att få känna att vi spelar rätt"


 Näst sista träningsmatchen för AIK och efter några halvdassiga matcher blev det nu seger, 3-2 mot Skellelfteå bortapå straffar. 

– Jag tycker att vi spelade rätt okej! I alla fall om man jämför med de senaste matcherna där vi har varit sege och allmänt sena i besluten. Det har varit för många sena felbeslut innan  men idag höjde vi oss ett par snäpp i försvarsspelet. De hade många skott och Viktor fick göra många bra räddningar men totalt sett så går det framåt även om det finns en del detaljer kvar att jobba på, konstaterar Robert Rosén.


Matchen som helhet kändes hyfsat avslagen då det inte var någon som helst inramning förutom en given tyst minut för Stefan Liv. Men för AIK:s del så var det klart bättre spel än senast mot Almtuna då det också blev straffar men förlust i desamma.

-Ja det var ju en av de där matcherna som inte alls har sett bra ut så det var skönt att få vinna i dag och att få känna att vi ändå spelar rätt. Det känns helt okej.

Vilka detaljer menar du finns kvar att fixa?
-Det är väl det vanliga. PP måste bli vassare, boxplay var rätt så okej… de senaste matcherna har vi släppt in en del där så det kanske är mest special teams som måste upp lite. Vi måste ge oss själva chansen att vinna, det är ändå i pp där det brukar avgöras.

Har ni hunnit tränat något på special teams än?
-Ja… jo lite på slutet. Men ge det en vecka till så kommer det sitta lite bättre.

Du ska spela mycket pp antar jag?
-Hm nja, jag vet inte hur de har tänkt när det gäller sånt men det gäller ju att levererar och så och visa att man vill spela så får man se hur det blir sedan. Men det är deras tanke, att jag ska spela, hoppas jag. Men än så länge har tränarna mest rullat runt på femmorna som vi har spelat i, sedan får vi se sista veckan om vi rullar på eller inte.

Hur tycker du att det har gått att komma in i spelsystemet?
-Det är ju alltid lite ovant i början, det är det. Men det är ett bra system som vi ska försöka spela efter. Jag gillar det skarpt och nu känns det bättre i ben och huvud och då är det lättare att komma in i det mer. Så det kommer nog bli bra. AIK visade ju förra året att det funkade.

 Vad i systemet är det som du gillar?
-Att vi försöker spela med fart på rören hela tiden, vända spelet snabbt och inte bara ta hem och spela safe  hålla i. Visst finns det tillfällen när man måste göra det men första tanken är offensiv snabb spelvändning. Det gillar jag och jag tycker det ser bra ut så här långt, säger Rosén som nu har gjort flest mål (fyra stycken) i AIK under försäsongen..

Att matchen saknade inramning la han inte så mycket vikt vid.
-Nej vi försöker göra något vettigt av det oavsett. Och nu när vi inte har spelat bra på slutet så vill man ha och få en positiv känsla med sig. Det finns fortfarande detaljer att slipa på och vi ser den mot Modo (på lördag) som en viktig chans att komma in bra i det till seriespelet.

Nu väntar Modo i sista träningsmatchen för AIK. Ett Modo som har bytt ut över halva truppen konstaterar förre Modoiten Rosén. Och den allmänna känslan i laget så här långt är över förväntan:

Hur är den allmänna känslan runt laget?
-Den är bra! Vi har en bra grupp, ett bra lag. Alla har tränat stenhårt i sommar. Det är ju det här man tränar för och vill ska dra igång. Man springer inte en massa mil på sommaren för att man tycker det är kul…utan det är det här (premiären och serien) som man vill vara väl förberedd för. Man vill vara väl förberedd så det gäller att njuta av situationen när allt drar igång.

Ni har kört dubbla pass, men nu har ni börjat tagga ner… känner ni er lättare i benen?
-Ja, det börjar bli lätt och förhoppningsvis har vi igen det senare. Nu är det mer värmning än tung träning på förmiddagen och så har vi ändra fisen så att det blir mer spänstträning istället för styrka. Man får ju inte lite explosivitet ändå där.

En vecka var, dina tankar inför hemmapremiären mot Timrå på Hovet?
-Att det ska bli otroligt spännande. Stämningen, publiken på Hovet, det är grymt kul att få spela inför en sån publik, så det ska bara bli otroligt kul och inspirerande. Skönt att det bara är en enda vecka kvar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bäst Marie.

Anonym sa...

Japp du är bäst Marie.

En önskan, har du gozzi på tråden så fråga om pengar för zalibinjad samt ifall han hade en diskussion iaf med O Möller, killen deklarerade ju stort i expressen häromdagen att han är Gnagare.

Tack!!!

Marie Hallman sa...

anonym Tack, det värmer!!:)

anonym: Tack du med. Jag ska försöka komma ihåg att kolla men när det gäller Zibanejad så måste han först stanna kvar för att det ska bli några stålars. Så vi får börja med att se hur det går där.