onsdag 21 september 2011

Rosén: "Vi ger bort matchen totalt"


(Tung derbyförlust för Rosén och AIK. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

AIK fick bästa tänkbara inledning på matchen då derbydebutanten Robert Rosén gjorde 1-0 knappt sju och en halv minut in på matchen. Under första perioden var man sedan nära några mål till men fick inte pucken och sedan tvärvände det i andra.

– Vi börjar bra i första sedan vet jag inte vad som händer. Vi ger bort matchen totalt! De får göra tre mål på fyra minuter och det är inte acceptabelt. Sedan är det en brant uppförsbacke efter det. Det är liksom… vi ger som sagt bort matchen efter första perioden som var bra, konstaterar en ledsen Rosén efter matchen.


AIK:s start överraskade Djurgården som inte fick iväg första skottet förrän efter 9.25 samtidigt som Gnaget trummade på som galningar mot Wesslau och kunde ha haft en ledning med tre, fyra- noll om inte Djurgårdsmålvakten stått på huvudet.

 – Ja faktiskt, vi spelar riktigt bra i första. Det är det som är lite förbryllande sedan, vad är det som händer i pausen … Jag vet inte varför vi inte är med i andra när den börjar. Men någonting var det, får hoppas det var första och sista gången som det händer.

Vad sa ni inför tredje?
– Att vi skulle försöka komma upp igen, skjuta och ta avslut och få upp farten igen. Vi kände som så att vi hade matchen, bara det att vi hade gett iväg den. Någonstans är det bara att ösa på då, vi hade gjort en bra första, då var det bara försöka komma tillbaka till det.

Är det extra bittert när man känner att man har matchen och sedan tappar den?
– Jomen absolut. Det är en sak om man har varit utspelad hela matchen och inte har hängt med överhuvudtaget men nu tycker jag att det var att vi ger bort den och då är det klart att det blir extra bittert. I första gör vi dem dåliga och gör själva en bra period. Det är tråkigt att vi inte kan ta vid där sedan i andra, säger Rosén.

Hans eget 1-0 mål var inte mycket att trösta sig med tyckte han själv.

– Det är öppet mål och en fantastisk passning där så det är bara att styra in den liksom. Men det är inte så mycket värt nu men ah nä skönt att det är gjort nu i alla fall.

Det var ändå första derbymålet i första derbymatchen?
– Jo men… jag hade hellre gjort inget och att vi hade vunnit så det är… jag hade hellre haft en annan match, säger han med bedrövad röst.

AIK fick till en reducering (3-2) genom Dick Tärnströmhalvvägs in i andra och efter det blev det lite jämnare igen på isen. Joakim Nordström hade bland annat ett skott i målramen:

– Ja det var skönt efter de där bedrövliga fem, sex, sju minuterna som vi började perioden med, vi fick lite luft där och kände att vi var i närheten men det räckte inte.

Djurgårdens Fredrik Claesson sa att han drog en lättnadens suck när Ottosson satte 4-2 i tom kasse. Ni var lite på gång mot en kvittering innan?
– Ja ett mål är alltid bara ett mål, kan vara en skitstuds eller vad som helst så kan det ringa. Vi hade några lägen och med lite tur där så kanske någon av dem hade gått in.

Hur var det att spela derby då?
– Det är klart att det är rätt häftigt det är det. Det är mycket snack och sånt inför matcherna om att det ska vara bra tryck på läktarna så det är kul.

Levde fansen upp till snacket tycker du?
– Ja men jag tycker de höll igång bra på en bra och skön nivå. Jag hoppas de kan ta vid där vid nästa gång också.

Vad hade du väntat dig av ett derby?
– Äh jag vet inte men att det skulle vara mycket känslor, mycket fart. Och mycket liv och bra stämning på läktarna. Och det blev ungefär som man trodde.

Det var heta känslor på isen också?
- Jomen det blir väl så, är ändå två lag från samma stad och det var fotbollsderby i går och då blir det lite hett, som ett derby ska vara.

Extra tungt att fotbollen också förlorade och nu ni?
– Jo det är klart, de får en dubbel där, det är inte så roligt kanske, men fotbollen har väl spelat sina derbyn klart nu, vi ska möta Djurgården flera gånger vi ska försöka vända på det här.

11 kommentarer:

Anonym sa...

sjukt att DIF lyckades vinna med tanke på att domaren verkligen ville att gnaget skulle vinna??? Halva matchen satt en djurgårdare i utvisningsbåset.
Minst 4 av utvisningarna var direkt felaktiga.

Metal Machine sa...

Instämmer. Han gav dem chans på chans. Skönt för oss att få träna på boxplay, synd att vi fick göra det mot ett uddlöst powerplay... Men man kan inte få allt, förstås!

Anonym sa...

Haha. "domaren ville att gnaget skulle vinna". Innan ert 2-1 mål var det offside. Sedan om det hade varit en gnagare som gjort samma tackling som Kempe hade det renderat i 10+2 med all säkerhet. Så nej, domarna var definitivt inte med gnaget.

Sedan var vårt PP rätt kasst för ingen vågar ta backskott.

Anonym sa...

Djurgården lär inte tjattra så mycket efter nästa derby när. Det spelet Djurgården visade upp kan de ju försöka undvika KS med.

shompa sa...

Domren avgjorde matchen åt DIF. 1-1 målet var efter först 5-3 spel och sedan 5-4 spel. Andra målet var offside.

Djugården är ett lag som spelar Hardy hockey: dvs tjyvnyp, slå bakifrån, tänka gränserna. Helt annan inställning än tex Luleå som spelar fin hockey.

Metal Machine sa...

Lustigt att Anonyms kommentar får vara kvar, medan merparten av mina tas bort. Är Hallman so... nej, jag skojade bara... sådär håller bara lågliv på.

Skönt att se att ni har kommit igång nu. :-)

Marie Hallman sa...

Metal Machine: Jag tog bort några av dina kommentarer som i sin tur var svar på några kommentarer från bland annat Mårten som hade gjort ett par lätt utflippade inlägg. du minns säkert vilket jag menar det vatr. Och eftersom jag tog bort den du svarade på så blev det konstigt att bara ha svaret kvar, då fattar man ju inte vad du svarar på. Okej?!

Metal Machine sa...

Marie: Jaja, det är no hard feelings. Det där inlägget var halft på skämt, i nivå med de som brukar beskylla dig för större lojalitet mot något lag bara för att de känner sig förfördelade för stunden. :-)

Marie Hallman sa...

MM: Det är lugnt.

Anonym sa...

På något sätt är detta lite ljusningen med hockey, att det svänger så. Aik var med i matchen trots 2målsunderläge och ett tag var Dif riktigt skakis (tills 4-2). Gillar att ingen är uträknad förrän 3:e perioden är över.

Marie Hallman sa...

Anonym: precis!!! En av skälen atill att jag älskar hockey, det finns liksom alltid en chans att vända ett underläge.