torsdag 15 september 2011

Stefan Johansson: "nu vet vi vad som krävs"


(Stefan Johansson 1+1. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Någon som minns AIK:s premiärmatch hemma förra säsongen? AIK-backen Stefan Johansson gör det definitivt inte.
– Nä den har vi glömt. Det är historia nu! Så nu är allt som hände då glömt, slår han fast.

Men det var ju lite lustigt att det blev samma resultat som då 5-1, fast tvärtom.

Då var det LHC som åkte hem med en fin vinst, nu tog ni en fet skalp med samma siffror?
– Ja, just ja! Säger Stefan Johansson förvånad innan han fortsätter:

– Ha ha, det är kul, nu när du säger det. Men det hade jag inte tänkte på alls, faktiskt.

När AIK:s sportchef Anders Gozzi stod och tackade sina killar vid omklädningsrummet hann han även konstatera att det var stoooor mental skillnad på AIK då för ett år sedan och nu. Och det är det bara att hålla med om:

– Jo men det kan nog stämma. Vi har bra go i laget och nu har vi ju spelat igenom en säsong. Nu vet vi vad som krävs och kände oss mer förberedda på vad som komma skall i matchen.

Mentalt förberedda, hur då?
– Jomen att man vet vad som krävs. Nu vet vi hur de andra spelar, men det är mer mentalt än något annat. Man vet vad som krävs för att vinna, då är man beredd att lägga ner det jobbet, säger Stefan Johansson.

AIK-backen gjorde 3+6=9 poäng under serien förra säsongen. Nu slog han till med ett mål och en assist och har därmed två pinnar totalt. Lite skillnad på antal poäng om man säger så.
– Ja he, he det är ju alltid roligt att göra poäng och det är kul att försöka göra några kassar men poängen är bara en bonus, det viktiga var att vi vann tre poäng. Så kul är det men det här var mer en slump.

Vad säger du om målet då?
–Jag får ett fint pass av (Daniel) Rudslätt, det var bara att dra upp den direkt, han la upp den bra, he, he.


Förra säsongen var AIK nästa sämst i elitserien på att utnyttja sina PP. Det har man filat på tills nu.
– Ja vi har tränat mycket på PP, men ett bra PP bygger mycket på självförtroende också. När man känner att man har bra stäm då blir det goda resultat också.  Ibland kör man fast men nu sitter det bra.

Vilka detaljer i pp har ni tränat?
– Nja… det är mest trafik framför kassen, och att lasta in folk framför mål. Vi kör bara. Vi ska ha mycket folk där, lastar in pucken och antingen så går den in direkt eller så är vi där och står och slår in returen, konstaterar Johansson.

Publiksiffran landade på 5 474 personer såg matchen och det var nästintill slutspelsstämning på läktarna. Fansen bjöd på ett tryck som bar fram AIK .Ja det var de som var här som stöttade oss till tre poäng. Och vi vet ju vad AIK-fansen kan göra för att skapa stämning. Det var ju premiär, lite nya killar och en del nytt för fansen, det är alltid kul

Hur viktigt är det för självförtroendet att börja med en sån här 5-1 seger? Och att spelet var bra?
– Men jag vet inte om spelet var sådär bra! Inte i början i alla fall. Det var lite från och till speciellt i andra, vi släpper till lite mycket överlägen till dem. Det är lite för många två mot tre, och ett mot två så vi har fortfarande en hel del att jobba med. Sedan är tre poäng alltid tre poäng. Det är viktigt att hålla gott självförtroende i både med och motgång.

Synd bara att ni firade segern lite tidigt, så att Fasth var så gott som övergiven vid Timrås reduceringsmål i tredje?
– Jamen det var ju så jäkla onödigt att vi inte kunde hjälpa Fasth att hålla nollan där. Det var bedrövligt. Synd att vi inte kunde hjälpa honom där mer.

AIK fick  straff också som Linus Videll tog och satte. Det var en straff med lite kringelikrokar inledningsvis men sedan pang på. Och hela tiden med bra fart, konstaterar Johansson:

–Han är verkligen säker på straffar, har en förmåga att hitta nätet, det syns att han är en bra målskytt.2 kommentarer:

Lakritsbiten sa...

Stefan måste ha haft ganska mycket istid igår och gjorde det mycket bra. Han har växt! Kanske får göra några landskamper till? Är det någon som vet ett ställe där man kan se spelarnas istider? Stefan Mellerborg lägger ju inte längre ut det på aik.se tyvärr.

Marie Hallman sa...

Lakritsbiten: han spelade 20.49. Förr kunde man se istid ch skott per spelare i hockeyligans statistik nu har de tagit bort det. Så koooorkat. Vet inte varför, hoppas det bara saknas tillfälligt. Kan vara att de sålt istidsuppgifterna till bladet, för kollar man på deras liverapportering, välj din match och sedan gå in på livestatistik spelare så hittar du den där. :C
På hockeyligan kan man bara se en snittistid tyvärr. Och på swehockey ingen istid alls väen om de blivit bättre med playerreports (går att leta fram via onlinerapporteringen) Bu!