lördag 24 september 2011

Tre matcher och böter 15 000 för Ölvestad

Jimmie Ölvestad stängs av i tre matcher samt får böter på 15 000 kronor för tacklingen mot Luleås Mattias Persson. Han missar därmed spel mot Timrå (i eftermiddag), Brynäs och Färjestad.

Djurgårdstränaren Hardy Nilson var kritisk i media mot Jimmie matchen så det är väl inte så mycket att säga om straffet än att disciplinnämnden lagt ribban högt redan från start den här säsongen, om man jämför med vad de brukar dela ut för straff..


Vi får se om de lyckas hålla den här nivån även framöver. Att straffet blev extra hårt beror sedan också på att Ölvestad fick en liknande dom emot sig i våras, det har vägts in i bedömningen.

Jimmie Ölvestad har avstått sin rätt att yttra sig till disciplinnämnden men så här motiverar de sitt beslut:


"Av anmälan framgår att Jimmie Ölvestad i mitten av första perioden tacklade en Luleåspelare, att han träffade Lulespelarens huvud med vänster arm och att detta ledde till att spelaren kastades in i sargen. Luleåspelaren reste sig omedelbart upp efter tacklingen och åkte och bytte. Jimmie Ölvestad fick under matchen 2 + 10 minuter för checking to the head. Efter matchen fick domarna veta att Luleåspelaren enbart gjorde något enstaka byte efter tacklingen och därefter klev av p.g.a. skada. Efter att ha granskat tacklingen på DVD i efterhand har domarna gjort bedömningen att anmäla händelsen till disciplinnämnden.


Utredningen i ärendet, framför allt en granskning av filmsekvensen, visar att Jimmie Ölvestad fullföljde tacklingen genom att höja vänster armbåge som härigenom träffade motspelarens huvud. Enligt nämndens uppfattning är tacklingen medvetet utförd. Tacklingar av den här typen är generellt farliga och ska enligt praxis leda till avstängning som i detta fall bör kombineras med böter. Jimmie Ölvestad straffades så sent som i mars av disciplinnämnden för en otillåten tackling mot huvudet (jfr. disciplinnämndens ärende 97-10/11). Det rör sig nu alltså om ett återfall i samma typ av förseelse. Detta ska beaktas av nämnden när det gäller längden på avstängningen. Sammantaget finner nämnden mot denna bakgrund att Jimmie Ölvestad ska ådömas avstängning motsvarande totalt tre matcher och böter motsvarande en match."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för informationen Marie :)

På senare tid har det börjats prata om Bremberg till DIF igen, vilket båda parter skulle vinna på. Om du har tillfälle och har lust, kan du höra hur DIF ställer sig till dettta ? Järlan etc.

Marie Hallman sa...

Anonym: jag tror det är mest prat faktiskt. Men visst får jag läge så ska jag fråga Järlan, han är lite tråkig bara brukar alltid svara "vi kommenterar inte spelare som inte ingår i laget" men fråga kan man ju göra.

Järlan sa...

Tror inte DIF matchar 300k+ i månaden...

Marie Hallman sa...

Järlan: Vet inte om det verkligen handlar om så mycket pengar...

Metal Machine sa...

Järlan: Fast(h), tänk efter... Hv bänkar honom, har ingen nytta av honom. Du tror inte att det ger DIF ett ganska bra förhandlingsläge? Hv är nog glada om någon är villig att betala HALVA hans lön...