onsdag 28 september 2011

Ytterell: " Vi drar på oss för många utvisningar"


 (Ytterell fotad under försäsongen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev en extra lång hemresa från Mora för SSK som förlorade med 1-5. Och det var utvisningarna, framför allt i andra perioden som fällde Södertälje. Mora fick göra fyra av sina totalt fem mål i pp:

-Ja det är absolut utvisningarna som fäller oss. De är skickliga på att göra mål i pp och det är absolut så att vi drar på oss för många utvisningar och sitter där för mycket, säger Alexander Ytterell.


Men det började bra:

-Ja det känns som att vi åker mycket skridskor och försöker komma in på mål bra, sedan drar vi ner på farten och tappar det som behöver göras för att vi ska spela bra i 60 minuter och vinna matchen.

Saknar ni orken?
-Nej jag vet inte vad det beror på, vi har ork! Vi är ett ungt lag och ska orka spela bra i 60 minuter.

Men just att ni är unga kan också ställa till det, erfarenhetsmässigt?
-Nja, jag vågar inte säga att det beror på det. Vi spelar ju exakt samma hockey nu som vi har spelat hemma och att komma till Mora är inte lätt, man måste spela enkelt och få upp puckarna för att vinna matcherna på bortaplan där vi möter motståndare som är skickliga.

Vad kan ni göra för att spela bättre?
-Vi kan göra våra grunder bättre, gå på kassen, spela enkelt genom mittzonen, för då vet vi att vi är bra och kommer göra mål i varje match. Vi måste in i anfallszonen så mycket som möjligt, det är bra snurr på oss där och vi får inte krångla till det utan ska spela enkelt och göra det så snabbt som möjligt så att vi inte ger motståndarna en massa tid också, säger Alexander Ytterell.

Han fick hjälpas av isen med nackkrage i tredje, men kunde ändå åka bussen hem med resten av laget:

-Jag fick en tackling i ryggen vid sargen och var tvungen att kliva av. Jag kände lite i nacken att det nog inte var någon idé att spela vidare utan det var lika bra att få in i omklädningsrummet och kolla vad som var fel.

Hur är det nu då?
-Jag har ont när jag rör huvudet bakåt och åt sidan, det är väl muskler som sträcker sig men jag vet inte nu om det är en sträckning eller vad det är, säger Ytterell som hoppas kunna vara med på träningen under torsdagen. Om inte, så blir det besök hos naprapaten Peter Konradsson.
-Vi får se om jag kan träna och jag hoppas kunna spela på fredag men det är bara om det blir bättre och så i morgon (torsdag) så det får vi se på morgonen, det beror på hur jag känner i nacken då.

Robert Sabolic gjorde för övrigt oväntat tidig comeback med tanke på hur ont han har i handen. Och typiskt nog fick han en tuff tackling mot ena knäet, klev av en kortis och kom sedan snabb tillbaka:

-Bra att han (Sabolic) spelade, det var skönt att få tillbaka honom. Och han kom tillbaka i matchen igen (efter smällen mot knäet). Det verkar inte vara något allvarligt, tur det, för det hade blivit jobbigt med våra skador.

Hur är det att spela nu när ni är så få som ni är i laget, på grund av skador och ekonomin?
-Det är kul faktiskt! Det är roligt att spela hockey som möjligt, det är bara att ta chansen om och i såfall  när man får den. När det är kort om folk då är det bara att tugga på. Vi vet hur vi ska spela, vad vi är bra på och sedan göra dem grejerna i varje match efter match, säger Ytterell.

Han är bara 20 år och kommer direkt från J20 superelit in i den här säsongen. Han var med i truppen två gånger i elitserien förra året men det är stor skillnad på det och att spela ordinarie i hockeyallsvenskan:

-Ja man märker ju att det är en helt annan situation, men jag ser bara positivt på det. Jag ska ta tillvara på det här så bra som möjligt och spela mitt eget spel som jag är bra på och försöka vara så bra för laget som ofta som möjligt så att vi kan vinna så mycket som möjligt.

Hur har det gått för dig personligen så här långt?
-Det har gått bra! Det har varit stabilt och ett stort steg från J20 till ett a-lag i hockeyallsvenskan men det har varit otroligt roligt och inspirerande att spela med de här grabbarna och mot de här skickliga motståndarna. Jag har utvecklats enormt men det gäller att spela på toppen av sin kapacitet hela tiden, man märker ju att går man bort sig så blir det farligt direkt.

Du gjorde många poäng i J20, här har det blivit en procent hittills?
-Ja jag har fått många skottlägen men har inte tagit de tillvara till 100 procent. Det är mycket svårare att få igenom skotten här än det var i J20 så det gäller att välja sina lägen när de kommer, och inte tveka när man får lägen utan bara tugga på.

3 kommentarer:

Stone sa...

Snälla Marie! Kontakta herr Nygårds och fråga hur han tycker att laget fungerat so far.

Vad tycker han om att Strömwall för varje skadad spelare måste plocka in en eller flera juniorer?

Vad tycker han om att Jeglic tvingas till en centerroll trots att alla anser att han gör sig bättre som vinge?

Att SSK-spelare körs över i varje match utan att någon står upp för laget typ Dingman, Kudroc?

Att det saknas en naturlig målskytt?

Obekväma frågor? Möjligt, men om någon kan ställa frågorna är det du. Jag litar som alltid på dig. Tack på förhand!

Anonym sa...

Ytterell har fel. Det är Blaz och ingen annan som har fällt oss. Kolla in hans plus/minus. Och det var under hans utvisning som Mora gjorde två mål. Han hänger inte med helt enkelt och det här var inte första matchen han inte håller måttet. Nej bort med honom och värva en ny chefsback. Förstår inte varför det går så trögt med förändringar till det bättre. Ser inte Nygårds på matcherna överhuvudtaget?

Marie Hallman sa...

Stone: Bra frågor, inte alls obehagliga. Men jag måste hinna också, det är mitt stora problem just nu. Jag har fyra olika uppdragsgivare som jag får betalt av och som därmed måste gå före bloggen som inte ger några inkomster. Sorry men så är det. Och jag vill kunna skriva ner det han säger = kan inte ringa coh fråga när jag är ute och kör bil. Så jag ska försöka men det får bli när jag hinner (och om han då svarar just när jag hinner... inte alltid som det händer samtidigt)

anonym: Är väl inte en enda spelares fel?! Tycker jag. och Nygårds har de pengar han har oavsett hur många chefsbackar och supercentrar som han skulle vilja få in.