torsdag 29 september 2011

Zibanejad allt närmare Ottawa (Obs en rättelse på tidigare text)


(Zibanejad tackar klacken i våras.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Mika Zibanejad är envis som få och det verkar, obs VERKAR, som om hans hårda jobb och beslutsamhet är på väg att ge resultat i Ottawa. Och att han därmed är förlorad för Djurgården.

 Inget är dock klart än även om Zibbbe" klarade senaste cuten natten till idag torsdag och nu är en av 17 forwards som är kvar.

Jag skrev nyss om respekterade NHL-reportern Bob Mc Kenzies twitter, där han skriver att :"RNH (EDM), Landeskog (COL), Larsson (NJD), Zibanejad (OTT), Couturier (PHI), R Murphy (CAR) are already signed. Scheifele (WPG) is not."
 
Jag fick snabbt gensvar på det där och det verkar som att jag har missuppfattat  Mc Kenzie. Jag uppfattade som att han menar att bland andra Zibanejad är klar för en plats i truppen men enligt de som har hört av sig är så inte fallet. Utan Mc Kenzie ska tydligen ha räknat upp de som har kontrakt sedan i somras och det har ju Landeskog, Larsson, Zibanejad med flera.

Ber om ursäkt ifall jag gav någon hjärtattack här... men oavsett vad McKenzie menar så verkar svensken ligga bra till för att ta en plats.

Och Ottawa har en bra artikel med Zibanejad på sin hemsida. Där sa han i natt, svensk tid, att han inte visste hur det blir än och att 
"Jag kan inte göra mer än göra mitt bästa och försöker gör det ännu svårare för de som bestämmer att inte låta mig stanna. Jag har ett par matcher kvar att spela ännu bättre i och visa att jag är redo för det här (NHL).


Huvudtränaren Paul Mc Lean konstaterar i samma artikel att:
"Han är en bra spelare. Han har bra storlek, åker tillräckligt bra skridskor för att kunna spela i NHL. Han har gjort några mål och ger verkligen goda indikationer på att han kan spela i ligan" 


Daniel Alfredsson säger (även han i samma artikel) att:
Zibanejad har lätt för att lära och tar in kunskap fort. Han har vad som krävs för att spela i NHL och det handlar för hans del mer om att vänja sig vid farten men jag tror att han bara kommer bli bättre och bättre för varje match. 

Det står en annan sak i artikeln som jag inte har sett förr och det är att Ottawa har nio seriematcher på sig innan Zibanejads rookiecontract kickar in. Det vill säga, Ottawa kan, enligt den här artikeln på klubbens egna hemsida, testa Zibbe i nio NHL matcher, utöver campen, innan de behöver bestämma sig.

Jag har försökt nå någon i Djurgårdens ledning om läget och de nio matcherna, men har inte lyckats än, återkommer med deras kommentarer om jag får tag på någon.

Den här artikeln som jag nämner hittar ni här.   Bob McKenzies twitter hittar ni här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Marie! Hoppas verkligen att han kommer hem till DIF.

Vore guld om du kan kolla med DIF om dom kommer värva någon annan om han inte kommer hem. Som det ser ut just nu så har DIF en väldigt tunn ceneter sida. Kolla gärna vad Janne säger om den, då kanske man får lite vibbar iaf vad som är på gång.

DIF har bara 3 st riktiga centrar
Otto
Almtorp
Norman

/ Jonas
(fimpen)

Anonym sa...

Det skulle stå

DIF har bara 3 st riktiga centrar
Otto
Almtorp
Norman
(Fimpen)

=)

/ Jonas

Marie Hallman sa...

JOnas: Jag pratade lite snabbt nu efter matchen med Järlan, men pinsamt nog glömde jag fråga om värvning :C Däremot sa han att de får besked i morgon fredag så jag får en ny chans att fråga då :)

Metal Machine sa...

Hur kommer det sig att mina kommentarer försvinner? Är det något knas med hemsidan eller kommentarsfunktionen?

Marie Hallman sa...

MM: Nä jag tog bort hela inlägget efersom jag hade feltolkat McKenzie så jag raderade själva posten och då rök din kommentar med tyvärr, lyckas inte flytta över den till det här inlägget!

Metal Machine sa...

Marie: Jaha, då förstår jag. :-)