fredag 30 september 2011

Zibanejad besked under fredagen - är det sagt

Jag fick tag på Janne Järlefelt efter matcherna. Han säger så  här om:

... de nio tryoutmatcher som Ottawa kan låta Zibanejad spela innan ett besked kommer:

-Det finns någon sån regel, den används däremot nästan aldrig. Men visst, regeln finns.

... det utlovade beskedet:
-Vi får veta under fredagen vad det blir, det har agenten lovat oss. Exakt när på fredag vet jag däremot inte.

19 kommentarer:

Jimmie sa...

Vem är det som kommer få stiga åt sidan om han kommer hem?

Hoppas inte att det är Åberg!

Anonym sa...

Bremberg har fått sparken i HV, kanske nåt för DIF? Har du hört något?

Anonym sa...

Har känt mig lugn med Zibanejad i Ottawa hela tiden då jag sett Da Costa som en betydligt mer färdig spelare än Mika. Sedan började det skrivas om att även Regin är ett alternativ till Zibanejad, ännu bättre. Men de senaste dagarna, då Mika gjort både mål och målpass har gjort mig betydligt mer skakig. Nu är jag istället nästan helt säker på att han stannar. Fan!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Jag tror inte han kommer hem. Längre. Trodde det förr men nu lutar det väldigt mycket åt Ottawa.

Anonoym: Nope, förstod ju att något inte stod rätt till men vad som händer sedan ingen aning

Anonym: Ja det är väl så det känns

Joakim Nyberg sa...

Kan tipsa om att nästintill samtliga Djurgårdare nu går bärsärk på diverse forum över att Järlefeldt o C/o inte släpper Zibbe om beslutet nu ska skjutas på YTTERLIGARE. En av Elitseriens mest spelskicklige spelare blev precis ledig, dessutom med minst sagt stark Djurgårdsanknytning. Linkan är precis den som behövs för att få ordning på vårat minst sagt värdelösa powerplay, och bara tanken på en kedja där Linkan kan levrera pass till snipern Åberg ger gåshud. Linkan är en sån som säljer lösbiljetter, framförallt i DIF-tröjan. Agerar inte ledningen på detta så kan jag lova, inte bara förlorat intresse, utan också förlorad respekt från fansen.

Du kan väl snoka lite i detta Marie, för läget är minst sagt upprört.

Anonym sa...

"för läget är minst sagt upprört"

Lugn nu och sitt ner i båten, läget är inte ett dugg upprört, det är samma människor som skrek efter Linkan förra säsongen och säsongen innan den som gör det igen. Man missar att Linkan är 38 år och har tre misslyckade säsonger bakom sig. Vad är det som säger att han ska börja leverera nu? Att ta bremberg till DIF just nu känns som en riktig hyvönen värvning, de personer som skriker sig blåa efter Linkan på forumen (jag har också läst det) skriker efter mannen som räddade DIF kvar i Elitserien för ett antal säsonger sen... Ledsen men den hockeyspelaren finns inte längre...

Joakim Nyberg sa...

Anonym: argumenten du har känns bekanta. Det var vad som sades de sista åren i Djurgården också. När han kom från Malmö samma sak, när han lämnade Ryssland för Jokerit återigen samma sak. Han är slut, han kommer aldrig leverera igen. Han har en förträfflig förmåga att alltid höja sig i Djurgårdsdressen. Se bara matcherna i Hv han gjorde mot DIF, alltid bäst på isen, även denna säsong. Sen är det svårt för en PP-specialist att leverera när man inte får spela mer än 10 sek i den formen per försök, som är precis vad han gjort i Hv.

Ge han tryout om man är osäker då, jag är säker. Linkan är det som behövs för att höja Djurgårdens Powerplay.

Anonym sa...

Jag argumenterar inte, jag konstaterar att Linkan har tre misslyckade säsonger bakom sig och har fyllt 38 år. Sen ställer jag mig frågan varför han skulle börja leverera i DIF tröjan återigen. Jag vet att han alltid gjort det, men är det en garanti för att det blir så igen? Try-out kontrakt känns väl inte riktigt som något som passar Linkan heller?...

Min åsikt är att det är dags för DIF familjen att släppa Linkan nu, det är 5-7 pers på DIF hockeys forum som skriker högt efter Linkan, samt att Järlan och Hardy hatar Linkan och att dessa herrar borde avgå.

Nivån på DIF hockeys forum är i vissa avseenden pinsamt låg, nästan gnaget klass vid minsta motgång.

Jag gillar Linkan och älskar allt han gjort för DIF hockey under åren! Men nu är det dags att gå vidare.

Joakim Nyberg sa...

Varför skulle inte try out passa? Intresset för honom i Elitserien lär knappast vara skyhögt, och Linkan vill hem till Sthlm. Får han chansen att visa vad han går för med fria tyglar i Djurgården så lär han vara mer än tokladdad att visa att han fortfarande kan. Det har han redan visat den senaste säsongen.

Och att nivån på forumet är lågt har knappast med detta att göra och det får stå för dig. Jag har en enkel lösning, besök det inte om du har problem med det. Eller varför inte börja skriva själv om du nu har det alla andra saknar?

Jag liksom de flesta(knappast sex sju pers) vill se agerande, för spelet har verkligen varit fullständigt värdelöst. Stundtals om möjligt sämre än förra säsongen. Med nuvarande special teams så har vi definitivt på nedre halvan att göra denna säsong. Och kör inte det det där tålamodvalsen som Hardy kör med. Det finns inga tendenser på en högre nivå i det här spelet, som det gjorde tex förra säsongen och framförallt säsongen innan.

Sen att behöva tillförlita sig på killar som Åberg, Söder, Blomstrand känns inte rättvist.

sebGla sa...

Om Åberg fortsätter så här så är han ju mycket bättre (poängmässigt) än Zibbe.

Metal Machine sa...

Anonym: Så 39 poäng på 45 matcher i SM-liiga, följt av 5+2 på 3 matcher i slutspelet, är misslyckat? I så fall kan jag bara konstatera att du och jag har helt olika syn på vad som är en lyckad resp. misslyckad säsong.

I övrigt. Hur ska man veta att ett tryout-kontrakt inte "passar" Bremberg, när man inte ens har orkat lyfta på luren och prata med honom? DIF har ju inte ens fört en diskussion med honom, men redan kunnat konstatera att han inte är intressant, TROTS att man vet att Zibbe är körd. Det agerandet är f-n under all kritik!

Anonym sa...

Därför att den säsongen blev starten för allt strul med Linkan, visst rent poängmässigt så är det en bra säsong men det var inte där han hade tänkt sig att spela. Därför menar jag att den nsäsongen tillhör de dåliga då jag tror att den bidragit till att Linkan inte är samma som han en gång var när det begav sig i DIF.

Tryout tror jag inte på därför att Linkan inte verkar speciellt stark rent mentalt just nu, mycket skit under 3 säsonger sätter sina spår, även på en Djurgårdshjälte! Att då sätta prestationskrav i utbyte mot förlängt kontrakt känns inte som rätt medicin!

"Joakim" du gör dig till talesman för "de flesta" samt fansen i dina utlägg, vilka belägg har du för det egentligen? Hur kan du vara så toksäker på att den rådande majoriteten av DIF-fans tycker såsom du skriver? Eller kan det vara så att majoriteten av de du pratar med tycker så? Vilka vill se agerande? Utveckla gärna vilka dessa är för jag är sjukt nyfiken på vilka undersökningar du gjort på denna korta tid!

Joakim Nyberg sa...

Flitig besökare på forumet och på matcher. Många kontakter med Djurgårdshjärta minst sagt. Jag känner helt enkelt av en instabilitet i förtroende för ledningen hos majoriteten av den centrala supporterskaran. Först Tellqvist som man inte ens tog kontakt med, och nu Linkan i en exakt likadan situation. Inte ens ringer upp en som gjort så mycket för klubben och diskuterar läget. Det är skandal om man frågar mig, och jag skulle vilja se hur Modo reagerar när Sedinarna vill vända hem, eller Zäta börjar prata om Timrå. Även om man inte har plats ekonomiskt eller fysiskt för spelaren så är det faniem plikt att ringa upp spelaren och berätta läget.

Allt annat är respektlöst...

Jag är ledsen över att jag inte är villig att rita upp mitt sällskapsträd här med namn och nummer så du kan gå till botten med det här så uppenbart stora problemet för dig...

Anonym sa...

Mitt problem är att med sättet du skriver på så talar du för alla som har ett intresse för DIF hockey. Du skriver att intresset för DIF kommer svalna och att respekten kommer försvinna... Jag är fortfarande nyfiken på hur du vet det? Dock, om du endast talar för dig själv och de personer du de facto har pratat med så har du förstås fullkomligt rätt eftersom du är den som känner till din egen åsikt bäst.

Men du bygger mycket av ditt antagande på det du läser på forumet .... Ögna igenom de senaste sidorna där man sågar allt och alla i sin hysteri över att inte Linkan kommer att bli tillfrågad. Seriöst och sakligt?

Varför ska DIF ringa Linkan och förklara att man inte är intresserade? Det gjorde man för två år sen, ska DIF upprepa det igen för att visa respekt?

"Tja det är Järlan, hörde att du fick kicken, trisst! Vi har inte heller behov av dig, hej då"

Kan inte riktigt se behovet av det samtalet, även om det kanske inte hade låtit just så... men den underliggande meningen hade vart det samma.

Birdleg sa...

Skandal av DIF att vända Linkan ryggen! Är helt övertygad om att Linkan skulle spela i DIF för en låg ersättning bara för att få dra på sig det finaste man kan dra på sig. Är säsongare sedan 1990 och jag är sjukt besviken på detta. Kan bara hoppas att Järlans utspel i skräpmedia är helt felaktigt! Att säga att Linkan inte passar in i DIF's lagbygge får mig att fundera på vad som är så bra med DIF's lagbygge om man tittar på förra året och starten på denna säsong? Utvecklingen går inte direkt framåt! Alla lag har läst sönder DIF's grundspel, det är ju bara se på matchen mot Brynäs! Finns liksom ingen plan B att ta fram när man kör fast i alla zoner, DIF behöver någon som kan bryta mönstret, någon som gör det där oväntade och då är Linkan precis rätt man! Men det är ju klart, tror dom att vi som är publik vill se enmansanfall som 99 gånger av 100 hamnar nere i hörnet för att sedan åka på en kontring, ja då är DIF och Järlan helt rätt ute i analysen!
Linkan har använts på helt fel sätt i HV, med tanke på vårt urusla PP så är det värt att ta in honom enbart för att spela just denna spelform (gjorde man en gång i tiden med t.ex. Kenta Nilsson). Det är absolut ingen socialverksamhet som DIF håller på med, men Linkan har så mycket mer hockey kvar att trycka ut ur sin kropp.

Jag är så sjukt besviken på DIF!

Thom sa...

Att vi har sett det sista av Linkan i DIF, det stod ganska klart redan förra säsongen när han gick till HV71. Det känns som om något har skurit sig ordentligt mellan Linkan och DIF:s ledning. Huruvida det verkligen är så eller inte lär vi aldrig få reda på då båda parter inte kommenterar så värst mycket om relationen till varandra.

En personlig fundering är om inte DIF:s ledning kände sig överkörda när Linkan valde att tacka nej till DIF:s bud inför säsongen 09/10, då Linkan till varje pris skulle till Ryssland och tjäna rubel.

Ingen aning om så är fallet men det måste finnas något mer bakom allt det här som vi fans inte känner till. Sen vet jag inte huruvida Linkan faktiskt hade lyckats denna gång i DIF. Hur är formen efter två skitsäsonger i JKPG?

Marie Hallman sa...

Ledsen för lite sent svar här men jag har varit på fotboll och en massa annat. Jag har inte hunnit prata med Järlan själv men att de tackar nej är väl föga förvånande med tanke att de nobbade Linkan när han kom hem från Ryssland. Jag har ringt Linkan men han verkar inte vilja prata med någon, ska göra nytt försök i helgen.
Har inte hunnit fundera på vad jag tycker riktigt om det som händer nu. Jag tycker att Linkan är en bra spelare och jag tror han hade passat in i DIF. Och jag tycker det är olyckligt att beskedet om Zibbe drar ut på tiden, det är olyckligt att DIF får sitta där med mössan i hand typ. Ett klart och rakt besked NU vore att föredra även om jag inte tror att DIF hade signat Linkan ändå. Tyvärr. Finns säkert mer att säga men jag skulle vilja prata lite med LInkan först, får se när han svarar!!!

Anonym sa...

Kung Linkan till DIF!!!
Han har ju varit bäst i alla HV-DIF matcher.
Tänker Linkan Åberg bredvid Almtorp. OJOJ!!!

Metal Machine sa...

Signa Linkan - sparka Carlsson (och Hardy?)! Agera!