fredag 6 april 2012

Djurgården trea i kvalserien

Djurgården vann sista matchen för säsongen, omgång tio i kvalserien med 2-1 mot Rögle. I Ängelholm. Tänk om DIF vunnit första matchen mot RBK också....

När det blev klart att lottningsnyckeln till spelschemat var ändrad var det många som muttrade om att matchordningen skulle vara riggad för att passa Djurgården, det var ju sååååå enkelt och såååån fördel att möta det lag som kom in sist efter en mörbultande förkvalserie.Jag minns att jag varnade lite för det där tänket. För tänk om DIF skulle gå och förlorar den där "givna" vinstmatchen...få det mentalt jobbigt och så går hela kvalserien åt helvete. Och precis så blev det. Tyvärr, där hade jag gärna haft fel.

Nu menar jag inte att spelschemat fällde DIF, det gjorde det absolut inte. Inte på något sätt. Djurgården fällde sig själv. Och när DIF var på väg att resa sig fick motståndarna extra kraft av att mosa 08-laget och hjälpte till med det sista som behövdes för att skicka ner DIF i allsvenskan. Som när Leksand skickade Djurgården ut ur elitserien under stort klang och jubel och sedan förlorade de två matcher som var kvar av kvalserien.

Djurgården - som bara lyckats ta två trepoängssegrar i rad, en enda gång i elitserien- avslutade ironiskt nog kvalserien med...två raka vinster vid full tid. Synd för klubben och dess fans att denna duo i matchvinster inte kom i början och gav en mentalt positiv skjuts i stället för den negativa som blev. Jag tror det hade betytt mycket.

Det var en krönikör på den rosa tidningen som skrev att kvalserien inte var någon skräckserie, de es-lag som hamnade där var "vinnare" för att de fick fem extra hemmamatcher. Jo tjena. Om man har det tryck på sig som Djurgården hade redan på väg in i kvalserien då krävs att man -likt Brynäs för några år sedan, trasslar sig fram till tre raka vinster om än med visst besvär i början av serien - för att få upp självförtroendet. För Brynäs betydde det allt, den gången de var inblandade i det. Deras självförtroende växte och med de tre inledande segrarna i ryggen var det bara att spela av resten av ks. Så kunde det ha blivit för DIF med men de mentala hindren visade sig vara större än förmågan att se möjligheterna.

Men just möjligheter är vad DIF måste se och leta nu. Intressant nog säger Kristofer Ottosson på klubbens hemsida att han gärna stannar. Philip Holm gör det samma. Fimpen Eklund får de dra ut ur omklädningsrummet så han stannar gärna om han får. Osv.. Ska bli väldigt intressant att följa hur det går för DIF .
 

2 kommentarer:

Daniel Pettersson sa...

Marie

Givetvis finns det ett antal spelare som vill stanna kvar. Typ Fimpen, Otto, Jimmie kanske Mackan och en del yngre spelare.
Men vill man ha kvar dom? Är det inte dom som har haft ledarrollerna i ett lag som hamnade näst sist i elitserien och förlorade varannan match i kvalserien?
Fick jag bestämma skulle alla som är över 30 i det här laget få kicken. Jag håller hellre på ett lag unga hungriga spelare som kommer 5:a-6:a, med en 15% chans till elitserien, än ett lag som slåss i toppen av serien, med en 25% chans till elitserien, men är fullt med personer som ledde oss ner i allsvenskan.

MVH

Marie Hallman sa...

Daniel: Jag tror nog att det är bra att ha kvar någon av de äldre, speciellt spelare som Fimpen som verkligen ger allt. Bra med mycket nytt men inte enbart nya