torsdag 5 april 2012

Björn Hellkvist!!

Jag älskar verkligen människor som brinner för att göra bra saker. Människor som lägger hela sin själ och sitt hjärta på att utveckla andra människor, som stöttar när det går bra, lyfter när det går dåligt. Utan egen vinning. Såna människor som Björn Hellkvist.

Det är ingen slump att Rögle lyckas ta fram ett gäng unga spelare nu, att man vinner JSM guld för 18 åringar för första gången sedan 1994 och tar steget upp till elitserien.


Häftigast av allt är ju att den enda vinning Björn får av det är känslan av att ha gjort något bra. Att få kunna se andra lyckas bland annat tack vare det jobb man lagt ner och att få dela glädjen med de man hjälpt.

Jag och fotografen/producent Johan Agén var ner till Björn i går onsdag och träffade Björn som bara hunnit sova ett par timmar sedan avancemanget till elitserien. Vi pratade om spelarutveckling, om att ändra kulturen i en klubb, om att se människor växa. Med mera.

Det inslaget kan ni dels se i andra pausen i kvällens (torsdag) sändning från Tre Kronor-Norge  i kanal 10 och dels (ev en lite längre version) i sändningen från Rögle-Djurgården på Viasat Hockey i morgon fredag.

3 kommentarer:

Jan Kläschen sa...

Det är en liten tröst för mig som Djurgårdare att Björn får den stora framgången. Grattis till Elitserie platsen bra jobbat

Anonym sa...

luuugn nu de är fredag imorgon ;)

Marie Hallman sa...

Jan håller med

anonym: Just ja! jag är helt vilse i almanackan, bra att du sa till