torsdag 26 april 2012

Silly season SSK: Tar hem Johan "Gnagarn" Andersson

 
(Johan Andersson är klar för SSK. Här fotad under sin tid i AIK. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

Jäklars vad det rasslar in folk till höger och vänster nu, men i kväll gjorde SSK klart med en av Timrås Johan Andersson, nämligen han "Gnagarn" till skillnad från "Bagarn".

Smeknamnet kommer sig av att båda Johan Anderssons spelade i Timrå samtidigt och att just "Gnagarn" kom från AIK då. Men nu är han tillbaka i SSK där Nynäshamnskillen (med Sorunda/Ösmo som moderklubb) kom fram som junior (mellan 2003-2007) och även spelade 12 matcher i Hockeyallssvenskan 2007 innan han sedan gick vidare till Hammarby.Där blev det spel en säsong innan flytten gick till Almtuna, efter två säsonger blev det spel i AIK i elitserien, sedan en säsong i Timrå i elitserien och nu blir det alltså åter SSK.

Den här nyheten kom sent och jag såg  den inte förrän vid halv tolv så det blir ingen intervju i kväll, får komma senare.

Men så här säger SSKs sportchef Per Nygårds om Johan:

"Johan är en mycket spelskicklig center som har kapacitet att hitta bra lösningar på små
ytor. Han är duktig i det viktiga powerplayspelet och är kreativ i anfallszonen där det är tätt
med folk. Helt enkelt bra på att hitta lösningar. Han har egenskaper som det här laget inte
hade i fjol. Sedan är han otroligt revanschsugen efter förra säsongen då han hade en del
bekymmer med skador, men nu är han fit for fight! Vi ser fram emot att få tillbaka Johan till
SSK och de andra -87/88-grabbarna!!


Johan själv säger bland annat så är i pressmeddelandet:
" Det är verkligen jätteroligt. På något sätt känns det som att komma hem. Jag var ju där i
fyra år och fick min hockeyutbildning i klubben så det känns jättekul."


Jag måste säga att det här är ett fynd av SSK. Helt obegripligt att inget elitserielag hann före. Men han gick ju skadad nästan hela senaste säsongen efter att ha fått en Frölundaspelare över foten som nu är opererad, och det är ju tyvärr ingen bra reklam när man är spelare.

Johan borde även ha fått spela mer i kvalserien än de få byten han gjorde. Jag vet att flera spelare där bara skakade på huvudet över att "Gnagarn" som de kallade honom bänkades. Då var det med motiveringen att han saknade matchtempo men i SSK får han ju komma in rätt i det och kommer bli en fin tillgång.

Den nye SSK-forwarden har bra blick för spelet, mjuka handleder och snabba fötter. Ska bli kul att se honom ta stort ansvar och spela mycket (det utgår jag från) i SSK.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skön SSK värvning, dock ser han jätte nöjd ut på bilden.....:-)

Skulle vara kul att höra mera om denna viktiga värvning av Nygårds och även höra lite runt Johans tankar vid valet av klubb, för jag kan tänka mig att SSK inte var ensamma om att jaga en underskrift av denna spelare.

En som vet lite mer... sa...

Förlåt Marie för att jag skrev fel förut. Initialerna på spelarna som var klara skulle vara AF, inte DF som jag skrev, DB, DL och DA.

AF har ju presenterats (Andreas Frisk)
DL har ju presenterats (Daniel Larsson)
DB blev klar ikväll (se tredje notisen nerifrån... http://svt.se/2.21335/1.2786978/notiser_hedwall_i_taten

DA återstår att presentera. Men jag vet att han har varit på semester utomlands den senaste tiden men kommer hem till veckan och då blir nog också han presenterad. Sen ska två backar, TS och NA, in och därefter är butiken "stängd" för denna gång.

Marie Hallman sa...

Anonym: Har inte hunnit än tyvärr, ska försöka få tag på Johan senare!

En som: Okej så här står det på den länk du hänvisar till..

"ISHOCKEY AIK värvar Fredrik Hynning och målvakten Daniel Bellissimo. Hynning spelade i AIK för åtta år sedan. Bellisimo spelade för Bofors i vintras.
"

Men DB, Daniel Belissimo är ju inte klar för AIK, han har ju skrivit på för TImrå. Så det blir ju dubbelt fel där! Så den stämmer ju inte heller!