torsdag 5 april 2012

SEMIFINAL SEX AIK-SKELLEFTEÅ 2-1 (0-0, 1-1, 1-0


(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMMMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK 97,40 % och Joacim Erikssom, Skellefteå 91,67 %
Publik: 8 094 fullsatt
Domare: Thomas Andersson och Wolmer Edqvist.

Bäst i AIK
MMM Tobias Viklund, b o Viktor Fasth, mv
MM Robert Rosén, f
M Patric Blomdahl, f

Bäst i Skellefteå: Joacim Eriksson, mv och Bud Holloway, f.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
PERIOD ETT
... skadeläget i AIK: Fredrik Svensson och Johannes Salmonsson var borta på grund av ljumske/magmuskelskada respektive sjukdom. Rastislav Pavlikovsky var däremot tillbaka (var uppsatt som extraforward). Med i truppen fanns  även Stefan Johansson som var tillbaka efter sjukdom och David Lillieström Karlsson.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
…Salmonsson skrev föresten en hälsning till laget innan matchen- på twitter: ”Kom igen nu grabbar, se matchen som ett samlag. Skit i det som har varit, skit i vad som kommer att hända, fokusera på nuet och njut”.

...Reservkeepern Markus Svensson, som olyckligt träffades av en klubba, ståendes i båset senast missade dock matchen. Han har en lindrig hjärnskakning. Niklas Lundström ersatte som backup till Fasth

... Två små men dock överraskningar inför matchen, kvällens knatte – Daniel Rudslätts son Rasmus. Knappt en meter hög, hade bättre tryck i grillorna än pappa… som inte visste att sonen skulle vara på isen förrän han plötsligt åkte runt, runt där. Och så Agneta Sjödin som sjöng nationalsången. Bra sångröst där.
 
... Det var gasen i botten direkt. Och vilket anfall AIK kom i efter ett par minuter med ett suveränt klapp-klapp spel som avslutades av MacNevin – utanför!

... Ett flertal bra chanser redan i starten, från båda lagen. Och lite oväntat – stenhårt slagskott av Rudslätt. Som dock gick utanför.

(Rosén och Sandberg FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
... Skellefteå har ju visat tydligt att de vill vara i ansiktet på Fasth men när Jimmie Ericsson åkte in med huvudet före in i målet, mellan benen på AIK målvakten, kändes det mer som att han ramlade dit än ville vara där.

... Skellefteå fick första överläget. Och hade bland annat en trippelchans där Fasth styrde ut första skottet till retur varpå nästa gick i stolpen och tredje även det i stolpen. Crazy! Inga mål dock och MacNevin kunde pusta ut när han lämnade botbänken utan att ha blivit syndaback.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
...AIK anföll föresten med tre man, i numerärt överläge. Vi snackar offensiv inställning här.

...Efter 12.54 kom Gnagets första pp, då Lee Goren hakade sig ut till utvisningsbåset. Men AIK fick inte alls till pp-spelet, blev mest en massa grötande ute vid sarghörnet.

... Måste säga att det är lite märkligt när det kommer powerbreak mitt i ett pp. Eller precis före. Vid internationella mästerskap skjuter man upp powerbreaket tills att det är fem mot fem.

... Rappt skott av Erik Forsell direkt på en tekning efter drygt 14 minuter, men Fasth var vaken. Snabb att suga åt sig den.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
... Det gör ont att skymma framför motståndarmålet, det vet Jimmie Ericsson som skulle skymma med Fasth och hamnade mitt i skottlinjen när en av lagkamraterna krutade på av bara fan.

... AIK spelarna stod verkligen upp och höll rent framför Fasth den här matchen. Till skillnad mot i förra.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
 PERIOD TVÅ
...  Om det var galen fart i inledningen på första perioden så var det lite mer ställningskrig i de inledande minuterna av andra.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
... lite tjatig nu kanske men vilket mäktigt tryck från läktarna.  När ”kom igen Gnaget” gick igång så var det som en ljudlavin. Tinnitusvarning.

... Stökigt framför Fasth efter sex minuter när Skellefteå tryckte på a al bulldozer för att få in pucken. Fäktades så vilt från alla håll så till slut var buren ur sitt läge.

... Riktigt bra jobb och mycket hjärta när Patric Blomdahl jobbade åt sig pucken genom att tackla till sig den från Lee Goren och sedan fortsätta trampa in mot mål. Blev inget vettigt avslut men jobbet!! Värt all cred.

...För övrigt väldigt mycket kamp och inte så värst mycket finlir i andra.

... Roger Rosén fick öppet mål när pucken, mitt i allt röj, låg lite lös och ledig framför Eriksson men elitseriens poängkung fick inte riktig tag i eller upp pucken över Erikssons benskydd.

... Men till slut så kom det. Roséns andra slutspelsmål.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
...1-0 (13.04) Robert Rosén (Christian Sandberg, Daniel Bång) Spel 5 mot 4.   Inte lättaste läget men visst blev det mål när Rosén står nere vid mållinjen, får pucken, tar några skär in i banan, vänder sig om skjuter ett skott lite diagonalt som går via bortre stolpen och in.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
PERIOD TRE
...Ibland kan slumpskott löna sig, AIK fick iväg just ett sån i röran framför mål i första minuten av tredje. Var nästan så Eriksson blev ställd. Mer sånt Gnaget.

...2-0 (3.21) Robert Rosén (Oscar Steen) Inget slumpmål här inte, det här var snyggt, Steen gräver fram pucken vid sargkanten och skickar in den till Rosén som trycker till med ett direktskott.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
... mycket känslor i matchen och i tredje var det kubbning och munhuggning mest hela tiden.  Särskilt runt målen. Och en hel del tjuvsmällar. Och en hel del sila mygg men svälja kameler av domarna.

...  2-1 (6.23) Bud Holloway (Joakim Lindström) Spel 5 mot 4. Pass snett över isen och så stenhårt direktskott, pang in bakom Fasth. Varpå det kom ett gäng snusdosor och några mynt in på isen. När ska de som kastar grejer på isen fatta hur illa det kan skada båda lagen spelare?

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
... Vidöppet mål för Jocke Lindström halvvägs in i tredje men... han missar totalt. Nästan overkligt mycket miss.

… Preciiiiis utanför även för Hannu Pikkarainen, efter 14 minuter av tredje

… Tung Skellefteåpress i slutminuterna men AIK lyckades dels vända spelet och få upp det i Skellefteås zon gång på gång vilket bland annat gjorde det svårt för gästerna att ta ut keepern och man spelade dels ett otroligt lugnt och tryggt försvarsspel som stoppade Skellefteå långt upp i banan. Imponerande!

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)
…Oväntad artist nere vid omklädningsrummet: Dogge Doggelito. Hade ingen koll på att han är hockeyfrälst. ”Men det har jag varit sedan 84” sa Dogge.

…Lite kul att kolla in AIKs aprilalmanacka. Som ni ser är final med i planeringen…

 Skott i matchen 24-40 (6-14, 10-12, 8-14)

Det är nu utjämnat 3-3 i matcher.

2 kommentarer:

Meckler sa...

Dogge är kung!!

Shit va bra laget var idag. Eller, bra och bra. Vi släppte egentligen till för många skott mot Fasth men samtidigt tror jag att låta SKAIK gå upp och sen kontra ner dem i skiten är vinnarmelodin. Om Fasth bara presterar så funkar det...

UNDERBART!!! En seger till nu!!

Marie Hallman sa...

Meckler: var en häftig match! Synd att det inte höll hela vägen!