fredag 13 april 2012

Silly season AIK: Fyra förlängningar och en amerikan


(Radarparet Broc Little och William Karlsson i vintras. Nu får de mötas och spela mot varandra i stället. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)


AIK förlängde under fredagen med fyra spelare: Jonas Liwing, Twinsen Ahlström och Christopher Aspeqvist. Samt släppte officiellt det som varit klart länge nu... att Västerås speedige poängfabrikör Broc Little signat för AIK.

Om man tar honom först så var det en riktigt bra signing. Broc är ambitiös, seriös, har en jäkla speed på fötterna, har bra spelförståelse, mjuka fina handleder och ett bra skott.Lite synd är det ju att Gynge drar, tänk om AIK hade fått ha båda de två målsökande spelarna men nu hoppas jag att den nye tränaren sätter Broc tillsammans med Rosén och Steen som båda är mästerliga på att spela fram målskyttar som Broc.

I Västerås hade han ju unge spelgeniet William Karlsson som sidekick, nu är han i HV71, men en annan kombo kan ju faktiskt vara att testa Broc med tvillingarna. De kan ju både spela fram och förvalta bra målchanser båda två.

Liwing har fått en del skit av fansen under sina år av AIK, taskigt tycker jag. Jag tycker faktiskt att han gör ett bra jobb och han är till att börja med väldigt laglojal och har blivit bättre när han fått mer erfarenhet. Visst, han spelar med en del risk i bland men jag tycker det var en bra förlängning.

Kul också att Aspeqvist får förlängt ett år till. Han är nog den billigaste spelaren (förutom någon sistaårsjunior eller två) i truppen men han har verkligen tagit steg på steg, är ung och under utbildning och har han potential att bli bättre så kul att han får chansen ett tag till. Jag tror han kommer ta vara på den.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt imponerad av denna blogg! otroligt bra intervjuer med både spelare och ledare.

All eloge till dig Marie!

Pelle sa...

Bra signing av Little och bra förlängingar förutom med DIF-Liwing. Det måste bara vara Gozzi som ser hans storhet. Han är drullig med pucken, kommer ofta snett in i situationer och har ett mormorsskott. Jag hade hoppats att han skulle dumpas hem tillbaka till DIF och att vi skulle ta in någon bättre back.

Jag har hört rykten om Daniel Fernholm, Daniel Grillfors och Andreas Jämtin. Har du något i dessa banor. Mats Waltin ska tydligen vara klar som ny tränare också.

Jack sa...

Pelle - Lägg ner skitsnacket! Killen kommer från AIKs juniorer och har väl gjort över 300 matcher för oss nu. Han var även en av våra absolut bästa backar i slutspelet nyss och har bara blivit bättre och bättre för varje säsong som gått. Hatar verkligen kioskmongon som du som har mage att dissa spelare i det egna laget. J*vla medgångspucko. Gå på matcherna och se honom spela innan du yttrar dig nästa gång.

Anonym sa...

Inga interjuver som du gjort med dif spelarna direkt efter de förlängt?

Happ.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack!!! Det värmer

Pelle: Jag förstår inte vad du har emot Liwing faktiskt. Där är vi ehlt oense. Fernholm har väl mest ryktats till DIF? Grillfors och Jämtin vet jg inget om. Waltin har jag hört är avförd pga för mycket DIF anknytning men jag är inte helt hundra på den uppgiften

Jack. ja jag fattar inte heller varför han alltid hackar på Liwing

Anonym: Jag skulle gärna ringa Broc men han är i USA. Twinsen och Aspeqvist har jag tänkt ringa lite senare. När det gäller DIF spelare har jag gjort EN, säger EN intervju direkt när FImpen hade förlängt. Sedan snackade jag emd Rudslätt igår. Försöker hinna med allt på den fritid jag har, inte alltid jag hinner med allt jag skulle önska dock, Men tack för att du läser