tisdag 24 april 2012

Silly season SSK. Johan Jonsson " SSK vill tillbaka till elitserien, det känns bra"


 (I Växjötröjan. Nu är Jonsson klar för SSK, kontraktet är 1+1 år. FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE) 

Växjö släppte Johan Jonsson. Då högg SSK direkt.  Sedan blev kontraktet med den defensive, stabile backen blev officiellt under tisdagen.

-Både Nygårds och Johan ringde och visade intresse. Det kändes helt klart intressant. SSK vill tillbaka till elitserien, det känns bra, säger den nye SSK-backen.

Västeråskillen fick känna på spel i elitserien redan  säsongen 2003-2004, som junior i Timrå. Har mestadels spelat i allsvenskan ibland annat Sundsvall, Halmstad, Nyköping, Arboga, Almtuna och Växjö.

Och just i Växjö var han med och spelade upp klubben i elitserien. Där blev det förra året en snittistid på 16.32 per match.

-Det var roligt att spela i elitserien. Det är lite mer intresse i media och så, det var en ny erfarenhet. Och en rolig säsong.

Hur gick det spelmässigt för dig själv tycker du?
-Första halvan var riktigt bra. Undra andra halvan gick det lite sämre. Varför vet jag inte, det är svårt att säga exakt vad som var bra i början också, men så kändes det. Det är mer en känsla bara.

Var det någon tvekan att spela i Hockeyallsvenskan igen?
-Nej. Jag ser ingen prestige i det. Det är en bra liga det också.

Vad känner du att du kan bidra med mest?
-Det är väl i det defensiva spelet. Det är det som är min spelstil. Att vara snabbt ner till pucken och leverera upp till forwards.


 ( FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)

Vad tror du SSK förväntar sig av dig?
-Vi har inte haft något mer ingående snack så. Men jag tror de har värvat mig för att jag ska spela på samma sätt. Jag är visserligen inte jättegammal men jag har ändå fått en del rutin, konstaterar Jonsson till bloggen.

I SSK:s pressmeddelande beskriver sportchefen Per Nygårds sin nye back så här:

”En stor och stabil back. Vi har endast hört gott om honom. Han är en bra lagspelare som känns riktigt motiverad att spela för oss. Som spelare är han positionssäker med bra spelsinne och bra placeringsförmåga med ett bra första pass.”

När Jonsson får höra dem orden blir han glad såklart och säger:
-Det låter bra, det stämmer! Det kan jag skriva under på.

26-åringen känner ingen i laget sedan tidigare men vet att SSK har ett ungt lag och ser en rolig utmaning i just det. För nu lär han själv få en ledande roll med sitt defensiva spel och sin rutin:

-Ja jag tar gärna en ledande roll i laget. Jag vill väl spela så mycket som möjligt och ha så stort ansvar som möjligt och vill de att jag ska ta det ansvaret så tar jag det gärna. För får man ta det ansvaret så får man utvecklas. Jag visar gärna vägen om du förstår hur jag menar.

Som yngre spelare var han mer offensivt lagd, men han fick ganska snabbt rollen som defensiv back och där trivs han riktigt bra.

Men vilket är roligast?
-Att vinna matcher! DET är det roligaste. Sedan är det kul att göra mål någon gång ibland men bara vi vinner är jag nöjd.
 
Fredrik Carlsson i AIK är ju också väldigt defensiv, han sa en gång att han räknar förhindrade mål som sina gjorda mål. Varje förhindrat mål var hans morot.

-Det förstår jag. Det ligger mycket i det. Att förhindra målen och farliga lägen är ju lika viktigt det. Och man kan ju sätta upp såna mål istället, som att man istället för att göra si och så många mål så ska jag förhindra ett visst antal mål. Det är en bra grej.

4 kommentarer:

Eldans tunga slagskott sa...

Spets! Spets! Spets! Spets! Nygge. För fan. Avgå om du fortsätter värva utfyllnadsspelare framför spets.
Det verkar som om Nygårds på fullaste allvar är nöjd med att komma nia-tia varje säsong i hockeyallsvenskan och inte ta sig tillbaka upp i elitserien.

Nej avgå Nygårds. Marie. Har du koll på vad Stefan Jonsson gör idag? På hans tid spelade vi i elitserien. Det gör vi inte nu med Nygårds vid rodret och han har inte gjort ett skit för att oss tillbaka upp heller. Nej ring upp Jonsson vetja och fråga om han är sugen på att göra comeback. VEM SOM HELST är bättre än Nygårds. AVGÅ NYGÅRDS!!!!!!!!!

Kung Jiri sa...

Hahahaha, Jonsson?! Nepotismens och videovärvningarnas främsta förespråkare. Snälla...

Ge Nygge tid, det ser bra ut det här.

Anonym sa...

Ge nygge tid! De ser ju bra ut, han siktar inte bara på att gå upp utan han vill ha en bra framtid för klubben!

Marie Hallman sa...

Eldan: Jag tror han värvar det som plånboken medger, försöker få ut mesta möjliga för liten slant. Vet inte vad Jonsson gör men jag minns hur dåligt det gick för SSK ochhur mycket det klagades då. Tror inte Jonsson är lösningen.

Kung Jiri: Ja, det är inte lösningen att ta tillbaka honom i alla fall

anonym: Jag kan nog hålla med om att det behövs mer spets, men jag tror verkligen han försöker göra det mesta av pengarna som finns