söndag 29 april 2012

jakten på en VM-plats: 1-4 mot Finland och förlorad EHT vinst

Jaha ja. Då kan vi börja foka på det riktiga VM-laget då? Ungefär så känns det efter 1-4 mot Finland i sista matchen i Kajotbet Hockey Games.

Matchen var inte riktigt så ojämn som sifforna låter, Sverige reducerade och  hade 1-2 i början av tredje men slarv, slarv, slarv gjorde att Finland fick in 3-1.Sedan tog det en evighet innan Sverige plockade målvakten och när Enroth fick lämna kom nytt slarv och Finlands fjärde mål, nu i tom kasse. Finland vann därmed den här turneringen och Sverige som hade chans att vinna hela Euro Hockey Tour sumpade fina prispengar. Trist.

Men i övrigt, när det gäller matchen. Jaha ja. Som sagt.

Man kan ju undra vilka som stärkte sina aktier inför kommande VM och jag tror nog om jag känner Pelle Mårts rätt att han inte bara kommer gå på resultaten i den här turneringen där spelare som annars är bra känts ganska så bleka.

Vet inte varför, kanske är det den absurda "undrar vem som kommer in i dag då" situationen men den borde i och för sig trigga de som har chansen till bra spel. Å andra sidan kändes det här laget allt annat än samspelt.

Men det lag som nu ska träffas och ta upp platser kommer inte heller vara samspelta i början så vänta er inga monstersegrar första veckan. Det är jetlag som ska hanteras och spelare som ska komma samman och även komma in i Mårts spel.

Genrepet mot USA blir intressant, nu ska ju inte Zetterberg vara med där men  jag hoppas att så många av NHL-spelarna är det så de åtminstone får en match att försöka synka ihop sig på innan VM börjar på fredag med match mot Norge.


Inga kommentarer: