lördag 28 april 2012

Jakten på VM-plats - fjärde raka torsken

Ny förlust i Kajotbet Hockey Games, nu med 2-4 mot Ryssland undre lördagen. Och Sverige har därmed förlorat de fyra senaste landskamperna (mot Schwiz x 2, sedan Tjeckien och nu Ryssland.). Men det är svårt att bli sådär jätteupprörd.

Halva laget typ ska ju bytas ut lagom till VM-starten och det måste vara en märklig sits för de icke NHL-spelare som vaknar varje morgon och undrar om de kommit närmare eller längre bort från en plats i VM-truppen.


Sedan kan man ju tycka att de som inte har en plats ska gå på hörntänderna i jakten på just en sån plats men det kan inte vara lätt i det här läget, då balansen i laget måste vara lätt skev med dels den nyss nämnda ovissheten för några samtidigt som andra kämpar med jetlag.

Det mest oroväckande är ju att Gabriel Landeskog klev av och jag hittar inga intervjuer efter matchen och då undrar man ju om det är något som är värre än de lugnande bulletiner som portionerats ut från landslagsledningen,.

Svar på det får vi kanske på söndag då Sverige möter Finland i en match som väl kan bli lite tuppfäktning och revirpink inför VM, inte minst med senaste VM-finalen i gott - eller dåligt - minne. Beroende på hur man ser det.

2 kommentarer:

Nilsson sa...

Tack för en grym intervju med Nygårds!

Får man önska mer? Okej, bra!

En lång och uttömmande intervju med Robban Carlsson. En massa rykte, konstigt svar från Nygårds. Vad gäller?

Gärna en intervju med Matte Carlsson också. Vad siktar han på efter opeeration och rehab?

Marie Hallman sa...

Nilsson: Oj. vi får se, jag kommer gå in i värsa hockeyvm-mode nu tänkte jag. Och om det går försöka hinna med lite annat silly också men jag lovar inget, det får blir som det blir.
Just Matte har väl redan sagt i ett antal operationer att det är den som gäller nu och sedan får man se. Typ. Ett väldigt typiskt Matte Carlsson svar, han brukar inte vilja sia om framtiden och sånt.