torsdag 12 april 2012

Jakten på VM-plats: Tre Kronors trupp mot Schweiz i Örebro och Nyköping


 (Jakten på VM-platser går vidare. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

De två landskamperna mot Vitryssland var sådär tycker jag, nu börjar det dra ihop sig allt mer för de som jagar en plats i VM-laget.

Så här ser truppen ut i nästa veckas landskamper mot Schweiz i Örebro (på onsdag) och Nyköping (på fredag):Målvakter:
Jhonas Enroth, Buffalo, Viktor Fasth, AIK, Christopher Nihlstorp, Färjestad

Kommentar: Erik Ersberg gjorde tyvärr ingen höjdarmatch mot Vitryssland. Fick inte så mycket hjälp men var lite för lös och ledig vid ett par mål han borde tagit. Känns som att han därmed är ute ur racet, liksom Modos Anton Forsberg.
Det här tre som är med nu (Enroth, Fasth, Nihlstorp) kan- om inte ytterligare NHL-målvakter som Henrik Lundqvist ansluter- vara de tre som blir kvar i sluttruppen. Kul för Mårts som har så många bra spelare att välja mellan.
Noterbart här är att Enroth ansluter på tisdagen, Fasth är med och tränar från torsdag men ska enligt pressmeddelandet inte spela någon av de två matcherna, AIKs unge målvaktstalang Niklas Lundström är med som utfyllnadsmålis på måndagen är inte aktuell för spel i någon av matcherna heller.

Backar:
Staffan Kronwall, Severstal Cherepovets, Daniel Fernholm HIFK Helsingfors, Oscar Klefbom, Färjestad, Tobias Viklund, AIK, Jonas Frögren, Färjestad, Mattias Karlsson, HV71, Jonas Brodin, Färjestad, Jonas Ahnelöv, Modo.

Kommentar:  Klas Dahlbeck, Daniel Gunnarsson, Henrik Tömmernes, Mattias Bäckman får alla kliva åt sidan. In kommer Klefbom, Viklund, Frögren och Brodin. Inga skugga över de som lämnar men det känns som det kommer in mer tyngd och jävlar anamma (Frögren) och lite mer offensiva spelskickliga backar (Viklund och framför allt Brodin). Kul för Tobias Viklund att få en plats i de här matcherna, han har gått framåt hela säsongen och såg verkligen lugn och stabil ut under slutspelet.

Forwards:
Simon Hjalmarsson, Luleå, Fredrik Pettersson, Frölunda, Jesper Fasth, HV71, Patrik Zackrisson, Atlant, Joel Lundqvist Frölunda, Daniel Bång, AIK, Niklas Persson, CSKA Moskva, Niklas Olausson, Luleå, Nicklas Danielsson, Modo, Linus Omark Edmonton Oilers, Jonas Andersson, Atlant, Patrik Lundh, Färjestad, Robert Rosén, AIK, Johan Harju, Luleå.

Kommentar: Sebastian Enterfeldt, Dennis Rasmussen, Dick Axelsson, Niclas Bergfors, Robin Figren får lämna truppen. Trist med framför allt Axelsson och Figren som jag tyckte skapade en del mot Vitryssland och Norge. In kommer istället KHL-spelarna Zackrisson och Andersson, plus AIK:s Bång och Rosén, Färjestads Lundh samt Linus Omark som är med på tryout.  Det är ju fina namn det med så , visst, det ska bli kul att se hur bland andra Bång och Rosén kan ta för sig i de här sammanhangen.  Andersson räknar jag med att Mårts tar med i VM-laget (fast det är bara min gissning så klart)

Inga kommentarer: