torsdag 26 april 2012

Krüger in i VM-truppen - liksom Niklas Kronwall (EDIT)

Kul nyheter på Svenska Ishockeyförbundets hemsida i kväll - Chicagos Marcus Krüger ansluter och nu duggar det tätt med NHL-spelare. Helt plötsligt (00.15) kom nämligen nyheten att Niklas Kronwall som först tackat nej på grund av husbygge nu ändå kommer att ansluta!

Kul som fan. Oklart vad som hänt där, försökte få tag på Garpenlöv eller Mårts men det är många som ringer. Undrar hur många de spelare som nu är i Tjeckien som inte till hör gruppen NHL-spelare som får åka hem.Men Krüger är inne i alla fall och han har gjort en bra första "riktigt" säsong där borta tycker jag. Facit efter säsongen är 9 mål och 17 assist på 71 matcher i grundserien.

Krüger gjorde inga poäng i slutspelets sex fajter men hans jobb är inte i första hand att göra mål utan att skapa ytor och chanser för laget och det måste han ha gjort bra med tanke på att han spelat runt 20 minuter per match. I en av slutspelsmatcherna blev det till och med 24.22 i istid.

Här har ni NHL-spelarna som nu (torsdag kväll vid 23.30) är klara för VM: (de som är fetmarkerade har anslutit redan, övriga kommer inom kort...)

Målvakten Jhonas Enroth
 
Backen Victor Hedman
Backen Niklas Hjalmarsson
Backen Jonathan Ericsson
Backen Niklas Kronwall

Forwarden Gabriel Landeskog
Forwarden Linus Omark
 Forwarden Loui Eriksson
Forwarden Johan Franzén
Forwarden Marcus Krüger
Forward Viktor Stålberg
Forwarden Henrik Zetterberg

De flesta i det här gänget är inte med i Kajotbet Hockey Games i Tjeckien, där Sverige förlorade med 3-5 efter ett avslutande mål i tom kasse mot just Tjeckien under torsdagskvällen.

Sverige inledde målskyttet med mål av Calle Järnkrok, hade 1-1 efter första och 3-3 efter andra   (2-3 Staffan Kronwall, 3-3 Johan Harju) men hann knappt sätta skenorna på isen i tredje innan Tjeckien gjort 4-3 som sedan blev 5-3 i tom kasse i slutet.

Trist ,men det är inte nu Sverige ska vara som bäst så  jag är inte orolig. Tar någon match eller två att få ihop det här laget som ändras flera gånger om dagen känns det.


Fyra noteringar från matchen:
* Jhonas Enroth blandade både grymma räddningar med ett par mål som gick att ta. Men det känns som han har behövt lite tid att komma in i spelet på stor is och behöva bli av med jetlagen så godkänt ändå.

* Fasth fick komma in tio sekunder på slutet och hann bara åka in så fick han åka ut och lämna kassen tom. Ett byte för att en extra andningspaus/timeout i laget känns det som.

*Gabriel Landeskog debuterade i Tre Kronor och fick vara assisterande direkt. Det gillar jag.Killen känns minst 10 år äldre och klokare än han är/borde vara.

* Viktor Hedman var lite lätt övertänd, vevade vilt och åkte ut för 2+2 i första och verkade tro att han fått matchstraff, lämnade båset och åkte till omklädningsrummet men fick sedan komma tillbaka och spela klart.

5 kommentarer:

Mesta Mästarna sa...

Känns som om halva VM truppen har DIF anknytning.

Anonym sa...

Mot tjeckerna blev det dock tydligt att det behövs allehanda förstärkning och att några inte ens behöver åka till VM. Jättesållet i kassen Jhonas Enroth är en av dessa.

Anonym sa...

Mesta mästarna: Just det faktumet talar emot att det blir ett svenskt VM-guld. Himla tur att vi har en gnagare i kassen som styr upp saker och ting.

Anonym sa...

Jonas Enroth? Gnagare?
Eller menar du Viktor "sämst när det gäller" Fasth?

Marie Hallman sa...

Mesta mästarna: Många från NHL ju och där finns en del med DIF anknytning

Anonym: Ja det lär bli en del ändring men Jhonas blir kvar. Jag tycker inte han är ett såll btw

de två sista kastaskit på varandra kommentarerna får ni som skrev stå för själva.