tisdag 10 april 2012

Salmonsson: "Det här har varit de två roligaste åren i min karriär "


 (Salmonsson glad i vintras. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Johannes Salmonsson ville stanna i AIK. Men när tiden gick och kontraktssamtalen dröjde valde han det säkra före det osäkra och skrev på för Linköping istället:

– Jag frågade tidigt om AIK ville förlänga, men de ville vänta. Det var så väldigt segt, snacket drog ut på tiden och mitt kontrakt gick ju ut så till slut var jag tvungen att se om mitt eget hus, säger Salmonsson.


Att det blev Linköping förklarar han så här:
– Det känns som en rätt bra klubb, en toppklubb med bra organisation plus att det inte är så långt bort från Stockholm. Melin tar över och jag gillar honom, det spelar också stor roll. Vem som är tränare är viktigt. Om man nu trivs med någon så ska man väl fortsätta hålla sig till den tränaren.

 Vad är det du gillar hos Melin som tränare?
– Att han är en skön kille som skapar harmoni. Jag gillar hans ledarsätt och hans sätt att spela hockey.

Frågade han om du ville hänga med till LHC?
– Nej, han frågade inte mig men han har sagt till Linköpint att han gillar mig och att jag har mina bästa framför mig plus att jag är en bra värvning! säger Johannes Salmonsson.

(FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)

Att vänta in AIK:s besked kändes för riskfyllt menar han:
– Tänk om jag hade väntat och de ändå inte ville ha mig kvar? Då hade jag sabbat chansen med Linköping och tänk om jag hade dragit på mig en skada i slutet av slutspelet, vad hade hänt då?

Men var AIK helt ointresserade?
– Nja, till en början var de det. Sedan efter att jag hade gjort ett bra slutspel, då sa de att det fanns intresse men då var det för sent.

De första uppgifterna i kvällspressen om Salmonssons flytt till LHC skapade viss irritation bland AIK-fansen, där påstods det nämligen – felaktigt – att han bröt sitt kontrakt, men så var det inte.

– Nä jag hade bara ett ettårskontrakt, ett rakt sånt, utan ett plus ett och sånt.

Hur blir det att komma hit och möta AIK i höst?
– Jag vet inte, jag har inte riktigt tänkt på hur det kommer bli att komma tillbaka men det kommer väl vara med blandad förtjusning.

Vad kommer du ta med dig då? Vad har varit roligast under de här åren?
– Det här slutspelet och derbyna! Jag har trivts fantastiskt bra, det här har varit de två roligaste åren i min karriär. Det har varit ett sånt skönt gäng, och sån harmoni. Vi har gjort två riktigt bra säsonger, vi var nykomlingar men gick till semi förra året och var ändå nära final i år, säger Salmonsson som sitter och spelar kort med grannen Fredrik Carlsson när bloggen ringer upp.

Och just Fish och övriga lagkamrater är något som Salmonsson kommer sakna:

– Ja det kommer vara tråkigt att skiljas, jag kommer sakna många i laget.

 (FOTO: WWW.JESPERZERMAN.SE)

Nu är det är det som det är, Linköping väntar om ett par veckor och väl där vill Salmonsson ta ett kliv till i karriären.

Vad måste funka för att du ska göra det?
– Jag måste spela på en nivå där jag spelar när jag är som bäst. Jag vet att jag kan vara riktigt bra när jag är bra men jag måste bli jämnare, jag måste vara bra under 75 procent istället för i 35 procent av matcherna. Lyckas jag med det så ser det bra ut. Men det är mycket mentalt, jag måste kanske ta hjälp av enmental rådgivare. För antingen har man spelet i sig eller så har man det inte. Kan du vara bra i alla derbyn och under hela slutspelet, som jag har varit, då måste man kunna spela bra i serien också.

Men vissa spelare behöver kanske den där extra tändningen som ett derby eller ett slutspel kan ge?
– Ja, så är det nog men ska jag ta nästa steg och slåss om en landslagsplats, då måste jag ha det liret i mig en hel säsong. Det är det som är min stora utmaning.


5 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Ibland handlar lagen så jävla konstigt, eller rätt ofta. Som att det laget spelaren spelar i är det enda i världen.

Man väntar och väntar och väntar. På vadå? Om något bättre ska dyka upp? Eller för att spelaren ska få kalla fötter och skriva på första bästa som kastas fram?

Klubbarna får ju skylla sig själva som tappar spelare. Johannes har ju av det jag sett av AIK som också riskerar och kommer tappa en del varit bra nog för att vara kvar.

Hoppas nu fansen inser att killen måste stå sig själv närmast och ville vara kvar!

Gnaget sa...

Ohhh nej!!
Salles 5 mål som offensiv forward, hur ska vi kunna ersätta honom?
LOL!

Marie Hallman sa...

Niklas: ja det var lite sent påkommet av AIK , samtidigt borde han kanske haft bättre självförtroende och väntat? Ja skitsamma nu blev det som det blev

Gnaget: verkar vara en del AIK fans som ville ha honom kvar i alla fall även om du inte ville det

Pelle sa...

Niklas Persson: Man väntar tills säsongen är slut och förhandlar med spelarna. Men sen är det ju vissa spelare som är så bajsnödiga och har sån skithusbrådska att de inte kan vänta tills dess, utan bara måste skriva på för en klubb, troligen av rädsla för att de inte ska få något nytt kontrakt.

Gnaget sa...

Marie> Jag gillar Salle som människa men han presterar inte på den nivå som det anstår AIK, Sveriges/Europas i särklass största och mest anrika förening!
Det ryktas om Johan Harju, Robban Nilsson, SAmuel Påhlsson till oss, det är spelare med AIK-nivå.