torsdag 19 april 2012

Silly Season AIK: Gozzi bombar in Melin

Roger Melin har lämnat men i dag släppte Anders Gozzi bomben att Björn Melin skriver på för AIK. Det tror jag inte många  - eller snarare ingen - väntat sig.

Men det är en riktigt bra spelare som AIK får in nu. Han ska inte ses som ersättare till Richard Gynge som ju är extremfokuserad på målgörande, där känns Little lite mer som Gynges arvtagare.Med Melin får dock AIK in rutin i stora mått från spela inte minst i såväl landslaget som utländska ligor. Melin har bra blick för spelet, ett vasst handledsskott, bra teknik, bra skridskoåkning samt har varit med och vunnit SM-guld tre gånger (2004, 2008, 2010) och har även ett VM-guld (2006) på meritlistan.

Det var för övrigt Melin som gjorde det avgörande 1-0 målet när HV71 vann med 5-0 över Färjestad.

AIK har just nu 12 forwards under kontrakt: Victor Ahlström, Oscar Ahlström, Patric Blomdahl,  Daniel Bång, Mattias Janmark-Nylén, David Lillieström Karlsson, Broc Little, Björn Melin, Joakim Nordström, Robert Rosén, Christian Sandberg och Oscar Steen.

Det har ju gått en del NHL-rykten men stannar alla ser det rätt spännande ut, en ganska bra mix mellan ungt och gammalt. Möjligen kan det behövs ett par spelare till i den så kallade mellanåldern så att AIK inte går i samma fälla som DIF och kör på en trupp som mestadels saknar det segmentet som är en viktig länk mellan hungriga kids och rutinerade men kanske lite trögstartade äldre spelare.

(PS. Jag försökte ringa Melin under torsdagen, men fick inget svar. Är lite osäker på om numret (som en som känner honom hade sedan förr) och Melin är ingen jag haft så jättemycket kontakt med heller då blir det lite bökigare, men förr eller senare svarar han förhoppningsvis! DS

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte ringa Melin tro? Skulle vara grymt uppskattat!

Marie Hallman sa...

Åh jag har försökt! Ska lägga till det, fick tag på ett nummer, men han är inte så lättringd visade det sig...ingen jag känner så värst bra heller. Men jag ska fortsätta, förr eller senare ska det väl gå!

Gnaget sa...

Men Gozzi lägger du så mkt pengar (ryktas över 250tkr/mån) på en spelare som för 2 år sedan inte platsade i KHL och som förra året inte var top 100 i finska poängligan?!?

AVGÅ GOZZI
(jag gillade dock värvningen av Fasth och Rosen)

Anonym sa...

Gnaget, om du är AIK:are ska du skämmas. Gozzi är allt och värvningen är bra.Och som du själv påstår "rykten".

Marie Hallman sa...

Gnaget: När såg du Melin spela senast? Hur kan du döma ut honom flera månader före ens försäsongen börjat? Jag håller med anonym nr två här.

Anonym: håller med. Måste ju ge människan en chans innan man börjar såga.

Plock sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Plock sa...

"Men Gozzi lägger du så mkt pengar (ryktas över 250tkr/mån) på en spelare som för 2 år sedan inte platsade i KHL och som förra året inte var top 100 i finska poängligan?!?"

Om han är nu så urusel varför "ryktas" det att Gozzi va tvungen buda 250k/mån?

Jones sa...

Kan bara konstatera att ni har inte den blekaste aning om vilka pengar vi pratar om här. F.ö. är Melin en riktigt spännande spelare som absolut kommer att passa in i AIKs hockey. Bra värvning Gozzi!

Plock sa...

"Kan bara konstatera att ni har inte den blekaste aning om vilka pengar vi pratar om här."

Å nej, ännu en flum-insider som vill verka märkvärdig. Så Einstein, redovisa lönen då!