måndag 16 april 2012

Silly season AIK: Rudslätt: " Just nu så är det ganska öppet"


(Rudslätt blir inte kvar som spelare i AIK men kanske, kanske i någon annan funktion. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE )

Daniel Rudslätt blir inte kvar som spelare i AIK- men vad som händer sedan är mer oklart. Han har inte riktigt bestämt sig för om hockeykarriären är över eller inte.

– Nej men jag ska träffa AIK i veckan så får vi höra vad de tänker, säger Rudslätt.


Att han (som är 37 och fyller 38 i höst) närmar sig 40 strecket talar väl för att han ska lägga grillorna på hyllan men, Rudslätt tycker att han har lite mer att ge fortfarande. Och helt förberedd på AIK:s besked att de inte vill behålla honom som spelare – det var han inte.

– Eller… det var väl både ja och nej på det. Det är klart att man har kommit upp i ålder och på så sätt förstår jag att de vill satsa på yngre killar. Sedan tycker jag väl att jag hade en viktig roll i laget, både på isen och i omklädningsrummet. Jag kände mig som en viktig del i laget och tyckte fortfarande att det var kul, säger Rudslätt och fortsätter:

– Sedan hade jag inte tagit beslut själv om jag skulle fortsätta eller inte. Jag ville spela klart säsongen först och smälta allt som varit den här säsongen och sedan känna efter om jag har motivation och hunger kvar men jag får acceptera AIK:s beslut. Jag är glad att de vill ha kvar mig i organisationen, det måste betyda att man har gjort något bra i alla fall. Men vi får se vad Gozzi har för funderingar kring det där.

Hade ni pratat innan om vad som skulle hända efter din hockeykarriär?
– Nej, inte direkt. De har varit på mig lite från marknadssidan och även Gozzi har fråga vilka mina framtidsplaner var, men det var inget konkret vi pratade om då utan nu ska vi träffas så får vi se vad de har för planer och sedan måste jag känna vad jag själv vill. Jag har ju pratat med några andra företag också som jag ska träffa, så vi får se vad som händer.

Men hur är det med hockeysugen just nu? Vill du fortsätta i en annan klubb?
– Nej jag tror inte det. Det var ju det som kändes så kul, att få avsluta i just AIK som är min klubb om man så säger. Jag är inte beredd att tycka upp familjen igen, vi har barnen i skolan. Det känns som att vi har slagit oss till ro också. Sedan är min kropp visserligen fräsch och jag känner att jag kan vara med och bidra i ett lag fortfarande, så på så sätt är det synd att sluta nu.

Det finns ju några allsvenska lag i krokarna… Djurgården, Almtuna, SSK med flera?
– Ja, ha, ha men nä. Jag vet inte. Det är så färskt det här men nja, det vet jag inte, säger Rudslätt.

AIK-forwarden har läst ekonomi på universitetet parallellt med hockeyspelande, så visst kan ett jobb där man kan kombinera de kunskaperna med hockeyerfarenheten sitta bra:

– Det är kanske det optimala. Det jag är intresserad av inom ekonomin är ju inte redovisning utan det känns mer som att det som är intressant är marknadssidan, organisation och ledarskap. Och ska man bli säljare så har man lite gratis i kanske, att man har tävlingsinstinkten i sig. Men just nu så är det ganska öppet, jag ska lyssna och se vad det finns för behov i AIK och i andra företag och fundera lite på vad jag själv vill göra.

Lockar tränaryrket någonting?
– Ja, för jag tycker det är kul med ledarskap men jag vet samtidigt inte om jag är beredd just nu att gå in som en tränare. Ska man vara det så får man dessutom vara beredd att flytta var tredje, fjärde år och jag vet inte om jag vill det även om det säkert är ett fantastiskt yrke och väldigt kul att få jobba med bra spelare och att få forma ett lag.

Men just nu står alltså möten med AIK och några luncher med andra företag för att sondera terrängen överst på listan. Det finns några trådar och kontakter att dra i.

Och han tycker fortfarande det svider att förlora mot Skellefteå i semifinalen:
– Vi hade ett så bra lag, en sån otrolig sammanhållning i gruppen. Därför känns det så extra surt att det inte gick hela vägen. Jag tror att vi hade haft en bra chans mot Brynäs. Man kan ju bara spekulera i hur det skulle ha gått men vi hade en så bra känsla i gruppen. Och för AIK som lag så var nog Skellefteå den svåraste nöten att knäcka, de hade jag gärna tagit som sista lag. Nu gick vi bet på dem, men det var så väldigt nära…


Inga kommentarer: