söndag 29 april 2012

Silly season DIF: Fyra juniorer får a-lagskontrakt


 (Challe Berglund har en del att jobba på. FOTO:ANDREAS GRANDIN/ARKIV)

Djurgården fortsätter fylla på laget och senast in är fyra juniorer som får a-lagskontrakt: Fredric Weigel, Ludwig Blomstrand, Alexander Wennberg – alla tre forwards samt backen Linus Arnesson.

Fredric Weigel fyllde 20 den 23 april och ska nu ta steget till att spela enbart seniorhockey. Han har ju öst in poäng som junior och gjorde tex 9+38=43 poäng på 40 matcher i J20 superelit säsongen 2010-2011.

Senaste säsongen fick han vara med i sju elitseriematcher (total istid), men han spelade även med J20 där han gjorde 12+25=37poängpå 34 matcher. Det ska bli spännande att se hur den här tvåvägscentern kan ta för sig i Hockeyallsvenskan.

Tony Zabel beskriver honom på DIF:s hemsida som ”en tvåvägscenter som är smart med pucken och kan sätta upp spelet offensivt. Han behöver jobba på skottet och det fysiska spelet. Samtidigt är han en smart spelare runt sargerna. Jag har haft honom i fyra år och han har alltid varit ledande i J18 och J20 i sin årskull. Han har bland de bästa konditionsvärdena av alla som har spelat i Djurgården. ”
Ludwig Blomstrand, kommer från Uppsala, har Almtuna som moderklubb men har spelat J18 och J20 med Djurgården. Han var den i den här kvartetten som fick flest chanser i a-laget i vintras då han var med i 28 elitseriematcher och åtta kvalseriematcher.

Han har inte haft det där poängproducerandet år efter år som Weigel har men gjorde sin poängbästa säsong i vintras då det blev 16+15=31 poäng på 41 matcher i J20 SuperElit.

Challe Berglund beskriver honom så här: Gudabenådad skridskoåkare,  tung att möta om han använder sin skridskoåkning och kroppshydda på rätt sätt. Han kan framförallt förbättra målskyttet, så det får vi jobba med. Utvecklar han det kan han bli riktigt bra.”

Alexander Wennberg är en Nackakille med Boo IF som moderklubb. Han kan spela både center och ytterforward och även han i normala fall inte är någon dominerande poängmakare blev han poängbäst med sina 3+6=9 poäng på sex matcher under J18-VM nu i april.

Kollar man på de poäng han har gjort som junior så är det heller spela fram än göra mål som gäller, som senaste vintern då han gjorde 1+18=19 poäng på 42 matcher i superelit.

Challe Berglund beskriver honom som: ” en duktig och framstående spelare men hade otur med en skada tv-pucksåret och tappade lite. Men tar man en skada på rätt sätt har man nytta av det mentalt och Alex tog sig genom den på ett väldigt bra sätt. Han har bra blick för spelet och är en bra skridskoåkare. Han behöver bli starkare men man ska komma ihåg att han bara är 18 år.”

Backen Linus Arnesson fick vara med – på bänken – i tre elitseriematcher i vintras. I J20 superelit blev det 2+13 = 15 poäng på 40 matcher. Linus har nosat lite på landslagsspel redan i U16 och U17 och fick sedan bland annat vara med på J18-VM nu i april och har både varit med i team 19 och U20 landslaget.

Challe Berglund beskriver honom så här: ” Jag stiftade bekantskap med Linus för fyra fem år sen på en camp i Flemingsberg. Han har en väldigt bra framtid inom hockeyn. Man ska inte jämföra spelare men han har en liknande spelstil som Nicklas Lidström. Han är rörlig och har bra blick.”

På onsdag drar Djurgårdens försäsong igång, laget just nu ser med de här fyra juniorerna ut så här (med åldern inom parentes):

Målvakt: Adam Reideborn (20)
Backar: Linus Arnesson (17), Philip Holm (20), Kim Lennhammer (21), David Lidström (24)
Forwards: Ludwig Blomstrand (19), Fredrik Bremberg (38), Christian Eklund (34), Henrik Eriksson (22), Michael Holmqvist (32), Dustin Johner (29), Fredric Weigel (20), Alexander Wennberg (17), Jimmie Ölvestad (32).

Laget har en rejäl slagsida när det gäller erfarenhet och det är som ni ser betydligt mer av den varan i offensiven än i defensiven och det håller ju inte. 

Jag utgår därför från att Challe Berglund och kompani fortsätter slita hårt 24-7 för att få in lite tyngd både meritmässigt och kilovis på backen. Det måste ju in två målvakter också varav minst en förstemålis.

Mycket kvar att göra med andra ord.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har ett lag där 3-4 spelare skulla ha platsat i laget som åkte ur. O nu ska vi upp. D här känns helt åt helvete!
Endast 2 ordinarie som förlängt!
Pinsamt!
Mår dåligt!

Marie Hallman sa...

anonym: nja, du får tänka på att DIF har fått börja om lagbygget helt från början. Jämför man med hur det sett ut i andra lag som har åkt ut så ligger faktiskt DIF bra till vid den här tiden. Man kan inte jämför lagbygget hos ett lag som åkt ur med de som är kvar i en serie.
Men visst är det enormt mycket jobb kvar!

Jimmie sa...

Blomstrand kommer bli ett utropstecken nästa år!

Anonym sa...

Men jag hade förväntat mig Otto, DT, Mackan o Tellan o nu verkar det som Mackan o DT drar till Tyskland.
Känns verkligen som vi får ett lag som inte går upp.
Vill så gärna ha upp DIF igen.

R sa...

Läste någonstans att Tim E är nära att skriva på. Hoppas det är sant, han klarade säsongen med äran i behåll. En favorit som kan komma till sin rätt i allsvenskan. Vet du mer om det ryktet, Marie?

Marie Hallman sa...

jimmie: kanske det! Han har ju talang, får se om han kan blomma ut ordentlig nu...

anonym: det är ju mest bara rykten, vet inte exakt vad det ligger i det men man kan ju inte vänta sig att alla stannnar tyvärr

R: nä har bara följt olika rykten vet inga bra uppgifter själv där

Agenten sa...

DT stannar till 95%

Seb sa...

Agenten: det får vi verkligen hoppas, där får vi verkligen in rutinen på backsidan. Vi får hoppas på att Köln ryktet inte alls stämmer... :D