fredag 20 april 2012

Silly Season DIF: Holmqvist till Köln - uppdaterad och bekräftat


 (Andreas Holmqvist fotad i vintras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


Andreas Holmqvist lämnar Djurgården för Tyskland. Och idag lördag gick Köln ut med att det är den klubben som är ny klubbadress precis som bloggen skrev i går fredag.

Den (numera förre) Djurgårdsbacken vill under fredagen inte kommentera om uppgifterna stämmer eller inte, trots tunga övertalningsförsök. Men bloggen kunde redan då, tack vare andra säkra källor,  slå fast att det blir Köln och nu har alltså klubben gått ut med en officiell bekräftelse också.


Andreas Holmqvist kommer spela i en klubb som kom nia senaste säsongen. På Eliteprospects står Johan Åkerman uppsatt som free agent, så vem vem, kanske blir det ett byte av svensk på backen där? Eller så blir det två svenska backar, vi får se.

Jag tycker det är synd att Andreas Holmqvist lämnar, tror han hade varit bra att ha i Hockeyallsvenskan. Och jag vet att han kunde tänka sig att stanna i DIF, han är ändå Djurgårdsfan ända in i själen. Men när klubben enligt uppgifter från olika  håll inte visat något intresse alls är det ju inte konstigt om man lämnar heller.

Jag vet inte om DIF ville ha honom kvar i och för sig. De kanske vill, kanske inte. En av de utomstående men ändå väl insatta källor jag har pratat med hävdar att det är rätt rörigt uppe i organisationen nu. Vilket är olyckligt men ändå helt förståeligt med tanke på att sportchefen kickats, stora delar av styrelsen verkar vara på väg ut och det är en ny situation både ekonomiskt och sportsligt.

Men OM man vill ha kvar spelare kan man ju åtminstone lämna en hint om det och det verkar DIF inte ha gjort i detta fallet. Vi får se. Jag ska ta ett snack senare med Holmqvist, när det är officiellt klart om mina uppgifter på Köln stämmer. Vilket jag i och för sig är hundra på att de gör... men han vill varken kommentera uppgifterna eller prata om nya klubben förrän det är officiellt och det får man väl acceptera tycker jag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mathias Tjärnqvist lämnar också. Det bekräftar han här:
http://gronvitasumo.blogg.se/

Anonym sa...

Dif har ju bara tre kontrakterade spelare. Hur fan går lagbygget egentligen? Dags att granska vederbörande ordentligt Marie!

Sotarn sa...

Varför tog du bort mitt tidigare inläg???
Gratis du har nu en läsare mindre.

Anonym sa...

Faktiskt, varför tog du bort Sotarns kommentar? bortsätt ifrån lite mycket svordomar så var det han skrev helt rätt, och för att vara ärliga är väll ändå han oftast saklig till skillnad från vissa andra ufon här inne. Har du varit på studieresa i Nordkorea eller?

Marie Hallman sa...

Jonas: Känns som det varit ute ett tag?

Anonym:Jag har försökt, inte lätt när tex Challe inte vill svara i telefon...

Sotarn: jag har inget emot att man kritiserar spelare men det går att göra utan att uttrycka sig i stil med "fekaliekräk" osv, Tycker jag.

Anonym: se svaret ovan till sotarn. Kritisera gärna men gärna med någon konstruktiv tanke. att bara ösa skit av typen "fekaliekräks" (Sotarns eget uttryck) över någon som inte kan gå i svaromål (i det här fallet Holmqvist) kändes lite väl ojuste.

Den här spyalltmanorkar på någon får ni göra någon annanstans. Handlar inte om att vara nordkorean bara att försöka hålla någon slags nivå.

Anonym sa...

Marie: Du behöver inte ringa Challe, snarare är det högre upp du bör gå. Mats Larsson, Tommy Engström och samtidigt passa på att fråga när båda ska avgå!

Marie Hallman sa...

Anonym:Det bestäms väl av medlemmarna på årsmötet, I alla fall för Mats Larssons del. Det är där man röstar fram vilken styrelse man vill ha. Undrar hur många medlemmar som kommer masa sig dit?

Daniel Pettersson sa...

Fantastiska nyheter. Det fanns väl ingen person med något hockeykunnande som trodde att Holmqvist skulle få spela kvar i någon av de tre översta divisionerna i Sverige? Han har ju bevisat gång på gång under säsongen att han är totalt ointresserad av det han håller på med. Fantastiska nyheter!

MVH