söndag 22 april 2012

Silver till Sverige i U18 VM

Sverige gick fram som en ångvält i U18 VM - ända tills det blev dags för final. Där blev man istället överkörda av USA som vann med 7-0.

Just USA har varit värsta spöke för Sverige i U18 VM och det här var tredje året på rad som Sverige förlorar mot just USA i en final i U18 VM.Men än värre än förlusten var väl sättet det skedde på. Sverige mer eller mindre gav bort pucken och bjöd verkligen på målen vid ett flertal tillfällen. Och när det var en svensk chans så sket det sig i avsluten totalt.  Plus att USA spelade bra. Det ska man inte förringa på något sätt.

Sverige bytte målvakt efter 3-0, men det hjälpte inte att Oscar Dansk lämnade över spaden till Marcus Högström, misstagen bland utespelarna fortsatte och ingen av målvakterna fick nämnvärd hjälp. Efter två perioder var siffrorna 0-4 och när Sverige kom ut och skulle försöka jaga ifatt i tredje kom 0-5 i röven direkt.

Matchen slutade som sagt 0-7, tungt men det finna massor av talang i det här laget. Trots den förnedrande torsken... bara bita ihop och sikta vidare på dels nästa års U18VM och på att jobba vidare mot nya JVM (U20) guld!2 kommentarer:

Anonym sa...

Intervju med Nygge i dag???

Marie Hallman sa...

Anonym: Om han hinner. Jag försökte några gånger förra veckan men vi ringde om varandra då, gör nytt försök den här veckan.