söndag 15 april 2012

Sverige ångar på i U18-VM

Här kommer lite juniorhockey mitt i all slutspelsdramatik (Brynäs kunde ha spelat hem guldet, fick straff i sudden men Silfverberg satte pucken i stolpen, sedan avgjorde Skellefteå kort därpå).

För samtidigt som det jagas SM-guld här, Stanley Cup-guld i Nordamerika och Mårts försöker plocka i hop en senior-VM-trupp spelar är Sveriges U18 -landslaget i gång och jagar U18-VM guld i Tjeckien.


Och än så länge går det riktigt bra. Sverige vann premiärmatchen i torsdags mot Tyskland med 8-1. Målen gjordes av Mattias Kalin, Alexander Wennberg, Mattias Kalin, Alexander Wennberg, Sebastian Collberg, Alexander Wennberg, Filip Forsberg och Christian Djoos.

I går, lördag, blev det 7-2-vinst mot Schweiz. Med mål av Gustav Possler, Mattias Kalin, Filip Forsberg, Gustav Possler,  Filip Sandberg, Sebastian Collberg och Gustav Possler.

I dag söndag kom tredje raka segern, nu med lite mindre siffror 3-1 mot Lettland. Målskyttar Mattias Kalin och Elias Lindholm gånger två.

Poängligan toppas just nu av Djurgårdsjunioren Alexander Wennberg (3+3=6 poäng) och Sebastian Collberg, Frölunda (2+4=6 poäng). Trea ligger Mattias Kalin, Djurgården (4+0=4 poäng) och Gustav Possler Modo (3+1=4 poäng).

Just Kalin och Wennberg känns ju som två killar man gärna ser göra lite inhopp i Djurgårdens A-lag. Wennberg är förvisso inte känd som någon målspruta direkt, spelar hellre fram om man ser till statistiken i juniorhockeyn men något bra måste man ha i sig när man toppar U18-VMs poängliga så det skulle vara kul att få se honom i några hockeyallsvenska byten. Mattias Kallin är inte heller någon poängmaskin i vanliga fall, men han är center och är det något DIF har saknat den gångna säsongen så är det en klok center så jag hoppas han får någon liten chans med a-laget  nu till hösten.

AIK och SSK har inga utespelare med i det här U18-VM-laget, AIK har bara en representant, målvakten Ebbe Siönäs. Sista gruppspelsmatchen spelas på tisdag mot Ryssland.

Det går att följa matcherna, både live och i  efterhand på gratis streams här  (tack Andrei mfl för tipset!), vill ni följa statistik och matcher online så finns det på den här länken .

Apropå juniorhockey så har Sveriges team 19, det vill säga det gäng som sedan blir stommen i JVM-truppen kommande vinter varit i St Petersburg och vunnit Grand Prix of St Petersburg.

Sverige vann sin match mot Tjeckien med 2-1. Målskyttar: Jeremy Boyce-Rotevall och William Karlsson.  Pontus Åberg som även hade en assist i sista matchen mot Finland spelade fram till båda målen här.

Blågult vann sedan mot ett kombinationslag från St Petersburg med 4-1. Målskyttar Jeremy Boyce Rotevall gånger tre... plus 4-1 Emil Lundberg, SSK.

I finalen mötte Sverige passande nog Finland och vann med 5-3. Målskyttar: Willliam Karlsson, Jakob Lilja, Michael Schumacher (ja han heter så!), Joachim Nermark och William Karlsson.

Känns bra ändå att det finns en hel del bra juniorer att bygga på fram över, både i landslagen och i klubblagen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie!
Har hört att SSK värvat tillbaka tre spelare. Fredrik Andersson från Modo. Mattias Carlsson från Djurgården och Tim Heed från Malmö. Kan du kolla upp om det ligger någon sanning i detta.
Tack på förhand!

Marie Hallman sa...

Hej
Fredric har ju kontrakt med Modo en säsong till, Mattias dito med DIF (även om det säkert är uppe för diskussion). Däremot verkar Tim vara utan. Jag vet att en del önskar sig, medan andra inte vill, ha de här tre tillbaka till SSK men att de skulle vara klara tror jag inte, Då skulle ju det vara ute nu. Däremot kanske SSK har visat intresse? Ja ja vet, har inte varit SSK på länge och jag hade tänkte ringa Nygårds idag men jag har inte hunnit, har en del jobb trots att hockeysäsongen till stora delar är slut nu. Sorry,

Marie Hallman sa...

Anonym: Och här sitter jag med dumstrut kombinerad med fan att jag inte hinner ringa på allt strut. Fredric är klar för SSK. Efter att Modo släppt honom. Får se hur det blir med de andra då!!
Bra av dig, segt av mig får man väl säga!