onsdag 4 april 2012

Tredje nollan för Wesslau - men vad händer nu?


 (Wesslau höll nollan. FOTO JOHANNA LUNDBERG/ARKIV)


Resultatet spelade ju ingen roll. Men bra ändå att Djurgården vann med 3-0 mot BIK Karlskoga i sista hemmamatchen för säsongen.

Nollan var dessutom Wesslaus tredje för säsongen, de två tidigare har kommit mot Timrå under seriespelet i elitserien, ironiskt nog var det med 3-0 och 3-0 de gångerna också.Daniel Tjärnqvist konstaterade i en intervju på difhockey.se efteråt att det var en trist match med tråkigt spel. Okej. Må så vara men det är ändå bra att avsluta med vinst och att hålla sig uppe på den där tredjeplatsen.Om inte annat så för fansens skull.

Någon måtta på hur dåligt det får gå, får det ju vara liksom. Daniel Tjärnqvist konstaterade i intervjun också att han redan har förlängt med DIF för nästa säsong - men sa i samma andetag att han var osäker på om kontraktet gällde eller inte.

En sak man kan tycka är märkligt att just det här med kontrakten är en fråga att fundera över. DIF har vetat om att det kan bli kvalserien ända sedan den sjätte mars. Nästan en månad. Under den tiden borde man ha hunnit ta en genomlysning om vad som gäller för de spelare som fortfarande har kontrakt så att man åtminstone hade kunnat berätta för fansen att så här ser det ut nu. Det innebär si och så. Det finns de här och de här sakerna vi måste gå igenom innan vi kan slå fast vilka som är kvar. Och så vidare.

Djurgården har - enligt vad Mats Larsson sa till bloggen häromdagen - samma avtal som alla andra i hockeyligan. Det vill säga, det står i kontraktet att det gäller i elitserien. Och då är ju frågan. Innebär det automatiskt att kontratken enbart gäller där? (låter ju rimligast) Eller innebär det att kontrakten gäller även i andra serier plus elitserien? Låter kanske som en konstig fråga men det var just det som tvisten mellan SSK och Patrick Carlsson gällde förra året (lite förenklat förklarat).

Allra märkligast är det ju att Hockeyligan fortfarande inte har rett ut vad som gäller generellt kring den här standardskrivningen som finns i alla kontrakt. Det är ju ändå ett år sedan senaste tvisten i frågan. Sedan är ju frågan vad DIF vill. Några kontrakt vill man säkert ha kvar, andra kanske man vill bryta av ekonomiska och/eller sportsliga skäl.

Viktigast är dock att man håller en öppen och generös rapportering ut mot fansen. Tycker jag. Det tog en evighet innan det kom upp ett litet statement på hemsidan. Det borde ha kommit dagen efter. Senast.

Att klubben inte kan gå ut med namn på vilka som blir kvar sådär dagen efter degraderingen är förståeligt. Det kan man faktiskt inte kräva. Detsamma gäller ett antal frågor av både ekonomisk och sportslig art som måste gås igenom internt innan DIF kan gå ut och säga exakt hur det blir. MEN. Information om vad som händer = vad klubben gör just nu, hur tidtabellen ser ut, när hoppas man kunna presentera tex vilka somo har kontrakt - talar man dagar eller veckor? Hur man lägger upp jobbet,  planeringen, vilka punkter är prioriterade, sånt kan man faktiskt gå ut med utan att avslöja info som inte kan röjas nu och utan att gå händelserna i förväg. Anser jag.

Varför ska man gå ut med de här grejerna då om det nu inte är hard core fakta utan mer saker som tex tidtabellen och vem som gör vad nu? Jo för att låta fansen vara delaktiga i det som händer. Som det är nu händer det massor i kulisserna men känslan hos fansen är att det är stillestånd. Man känner sig utestängd. De vill vara involverade i den förändring som nu sker - om så bara genom att låta sig informeras och känna sig villiga att bidra med tex köp av säsongskort. Det är ett engagemang som  måste värnas om.

Djurgården har en fantastisk kraft i sina supportrar. De flesta vill ju faktiskt stötta, inte hota och bråka. Att fasen skriker efter varje smula av information de kan få är ju för att de bryr sig om klubben. För att de vill fortsätta stötta. Den kraften måste Djurgården ta vara på. Nu.


5 kommentarer:

Pelle sa...

Ja jag vet inte vad jag ska säga, kom hem efter jobbet för att glutta på lite hockey nyheter, bland det första jag läser är Djurgårds klackens banderoll, FY FAN vad ynkligt av klacken!! Har inte laget fått lidigt nog??? Men att säga att dom ska skämmas!, neh jag finner inte ord för detta, blir så ruskigt besviken =((
Dom spelare som funderar på att stanna för att hjälpa laget att gå upp som dom själva har spelat ner i allsvenskan, kanske får lättare att ta beslut att lämna laget med SÅNT stöd av klacken.
Gällande Wesslau, så är väl han ensam om att kunna vara "stolt" för sin säsong, vill såklart inget annat att stannar men har ju full förståelse om han lämnar laget.

Madde sa...

Klockrent Marie!! Självklart vill man vara med och stötta även i motgång. Säsongskort igen eller inte?! Fattade att försäsongen börjar 2/5?!?! Då bör väl det mesta vara klart eller?
Kan man få skriva önskelista tror du? ;)

Anonym sa...

Well spoken, Marie!

Jojo

Marie Hallman sa...

Pelle: ja de som inte fattar att spelarna faktiskt skäms och mår dåligt för det här, de har inte fattat någonting. FÅr se vad det blir för Wesslau. Han är ju i den åldern att han är mitt i karriären inget lätt beslut

Madde.Tack. Man kan hoppas att mycket är klart då men mesta är det nog inte när man kommer in så sent i silly season som DIF gör nu.

Jojo tack!

Daniel Pettersson sa...

Pelle och Marie; Givetvis förstår alla att spelarna mår väldigt dåligt, men bara på grund av det så är ju inte allt förlåtet. Det finns spelare i truppen idag som har misskött sig så enormt mycket att dom är en skam. En skam för Djurgårdens IF och för elitidrotten som helhet. Spelare som exempelvis Marcus Nilson, som kanske tjänar 200 000 kronor i månaden. Om man tittar på hans skridskoåkning för två år sedan och den han har nu så är det ju _UPPENBART_ att han inte är bra tränad. Jimmie Ölvestad är ett annat exempel. Han har ju inte någon teknik eller skott utan han måste ha en extrem skridskoåkning och ett fysiskt spel för att vara värda dom kanske 200 000 kronorna varje månad. Han har inte gjort något utav det på hela säsongen. Andreas Holmqvist tänker jag inte ens kommentera mer än att han har en hängbuk som jag inte ens man kan se på kärrtorps ip när Bajen Fans lirar. Han är den sämsta backen jag har upplevt på mina 16 år som säsongskortsinnehavare. Är han kvar nästa säsong är jag det inte.

Dom här tre, exempelvis, är spelare som ska vara lagets pelare, som ska lyfta när det blåser. Alla dessa har underpresterat in absurdum, alla dessa är inte tillräckligt vältränade och är man inte det, och väljer att ta på sig matchtröjan varje match, då är man en skam!

Hade jag underpresterat så mycket på mitt jobb i två dagar hade jag fått sparken.