torsdag 12 april 2012

Wesslau: "Jag vill så gärna vinna SM-guld "


 (Wesslan fotad i höstas. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det har snackats om det ett tag och i dag blev det officiellt, Gustaf Wesslau lämnar Djurgården och går till HV71.

Men ryktena om att Wesslau skrivit på redan efter nyår stämmer verkligen inte, betonar han:

– Nej, det stämmer inte. Jag ville vänta, ville sköta det snyggt, vad än det skulle bli. Jag ville avsluta säsongen först och det låter kanske som en klyscha men så var det faktiskt. 


Kvalserien var tuff också, då vill man inte ha tankarna på annat så allt sånt ville jag sköta efter att säsongen var färdigspelad. Och kontraktet med HV har blivit klart först nu, i dag.

Men varför blev det HV71 då?
– För att de har som mål att vinna SM-guld och jag har också som mål att vinna SM-guld. De har byggt upp en vinnarkultur, har byggt upp något som gör att de är en storklubb och det vill man självklart vara en del av. De har mycket att erbjuda, ställer alltid ett bra lag på isen, går alltid långt i slutspelet och är en kandidat år efter år till SM-guldet. Det gör det intressant eftersom jag har det målet också, säger Wesslau.

Tidigare ryktades det även om att han skulle dra till såväl klubbar i KHL och till Schweiz och nu bekräftar han för bloggen att intresse fanns från riktigt bra klubbar där.

– Det stämmer, ja. Men det lade jag åt sidan, de klubbarna valde jag bort. Jag vill satsa på att vinna SM-guld istället. Det är en dröm jag har.

Men det låter ju lite oväntat att du nobbar miljonkontrakt i Ryssland?
– Jo men jag vill så gärna vinna SM-guld, jag har skrivit treårskontrakt med HV71 nu för att lyckas med det, och det får gärna bli tre stycken… sedan spelar jag inte för pengarna. Det är SM-guld som är mitt fokus.

Fanns det någon tanke att vara kvar i Djurgården?
– Alltså jag höll alla dörrar öppna tills jag bestämde mig för HV71. Men jag vill så gärna vinna SM-guld så därför stannar jag i elitserien. Plus att HV71 är en klubb med höga ambitioner, det har jag med, så jag är förväntansfull inför det här, säger Wesslau och avslutar:

– Samtidigt så vill jag passa på att tacka Djurgårdsfansen och Djurgården som klubb för att de alltid har ställt upp för oss spelare. Framför allt fansen ska ha ett stort tack för att de alltid ställt upp för oss i laget, de har varit fantastiska både borta och hemma, har stöttat i vått och torrt. Man får tacka för det stödet! Och för att Djurgården har tagit hand om mig och gett mig en bra utbildning. Det är jag tacksam för.   19 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Perfekt ersättare till Daniel Larsson. Eller faktiskt ännu bättre. Larsson var en medmåtta.

Niklas sa...

Så tråkig o se. Wesslau var en av de som prata om sin kärlek till DIF. Han var grym i år och att han skulle lämna är förstårligt men då utomlands o inte till en rivalklubb i sverige.
Där skönk du i mina ögon....

R sa...

"De går alltid långt i slutspelet" - huh!? Ut i kvarten under förnedrande former två år på raken. Lite dåligt påläst, Wesslau, eller. ;)

Och bo i Jönköping. En stad blir inte tråkigare än så, jag vet själv efter tre år där. Men lycka till, Gustaf. Och tack för åren i Dif.

Anonym sa...

Man ska följa sin dröm även om de svider för oss runt om! Aldrig glömd!!!

Jonas sa...

Något om SSK någon gång i kvartalet vore trevligt. Jag menar nu när alla 08-lag faktiskt spelat färdigt...

Anonym sa...

Wesslau kan dra åt helvete, riktig jävla Judas!

Anonym sa...

"Ut i kvarten under förnedrande former två år på raken" - vad som var förnedrande med årets sorti mot FBK kan nog bara en totalförnedrad & i allsvenskan nerspelad djurgårdare förstå. Däremot inte sagt att hans uttalande känns helt korrekt... Som hockeyspelare är nog Jönköping något av en perfekt stad att bo i. Är man singel är man poppis, är man familjefar är förhållandena exemplariska. Många blir dessutom kvar eller kommer tillbaks efter karriären.

Sotarn sa...

Then its true,,gingers has no soul!!!

Anonym sa...

Wesslau åk till jerusalem och ha tråkigt!

Ridderwall kom tillbaka till Storstan & DIF!

joppe sa...

ni kan få tillbaka larsson!

Plock sa...

Oj Oj HV, en överskattad nolla med noll spelsinne. Lycka Till!

Anonym sa...

Du kunde hå gått utomlands, ingen hade klandrat dig... Men HV, fy fan! Nu fattar man ju varför du var så kass i KS också...

Anonym sa...

haha Jönköping tråkig stad ? Stockholm är det bara otrevliga människor och farliga människor. hatar stockholmsämsta stad ajg har varit i någonsin

Metal Machine sa...

Marie: Skriv inte om den där j-a gnagarfi**an. Ingen vill läsa skiten. (Jag kom bara hit för att avlägga den här kommentaren.)

Anonym sa...

Spela ner våran klubb o sen dra till HV. Skiter i DIF o bryr sig bara om sig själv! O han var inte bra i KS! Fy fan!

Anonym sa...

Detta äcklar mig något så enormt. Hejdå, inte välkommen tillbaka.

Marie Hallman sa...

Jonas: Jag höll faktiskt på med en artikel om Djuse när du skrev ditt inlägg, den finns i inlägget ovanför... i övrigt händer det väldigt lite runt SSK nu tyvärr. Jag har följlt vad de som bloggar om enbart SSK skriver och som sagt, är stiltje där med när det gäller nyheter om A-laget tyvärr. Så det är inte bara jag som verkar tycka det.

Anonym sa...

Tänk och bo i jkpg?? Shit vilket värdo liv.

Anonym sa...

Trodde ni att ni värvat en kille med hjärta för klubben när ni tar han direkt från AIK?

Nej, de var inte oväntat att han skulle gå till HV som förövrigt verkar gilla dif målvakter?