tisdag 3 juli 2012

Agenten om Jensen: " Han gillar den plan AIK har för honom "


Jag mejlade ju Nicklas Jensens kanadensiska agent i går och han mejlade i sin tur vidare till Jensens svenske agent som visade sig vara Jocke Persson. Och Persson bekräftar de uppgifter som kom fram vis News1130.com och the Province igår.

– Nu har Nicklas bestämt sig. Han kommer att spela i AIK om han inte tar en plats i Vancouver i september, det kommer AIK gå ut och bekräfta under dagen också, berättar Persson.


Och dealen beror som jag skrev i går på att Jensen som är 19 inte kan skickas ner till AHL om han skriver kontrakt med Vancouver (regeln gäller spelare under 20). Och eftersom enda alternativet där borta då är juniorlaget Oshawa och Jensen vill spela seniorhockey blir det nu elitserien och AIK.

 – Upplägget ser ut så att han tränar med AIK från månadsskiftet juli/augusti och åker på campen i september. Om han inte tar en plats i Vancouver så är backup-planen att han ska åka tillbaka till AIK och spela där hela säsongen 2012-2013.

 AIK åker till Gotland redan sista veckan i juli och drar igång sin säsong där, kan Jensen komma att ansluta redan då?
– Det är en diskussion som jag och Gozzi har. Nicklas är just nu i Kanada och vi får se, ha kommer förmodligen ansluta först en vecka efter, vid månadsskiftet men sista ordet är inte sagt i den frågan ännu.

Fler klubbar var intresserade. Det snackades bland annat om Modo och Näslunds anknytning till Vancouver.  Så varför valde han just AIK?
– Det fanns flera jättefina alternativ men han kände att AIK kunde presentera det alternativ som tilltalade honom mest. Han gillar den plan AIK har för honom och det de har presenterat för honom – vilken typ av hockey AIK spelar, hur man ska utnyttja Nicklas i sitt spel, såna saker gjorde att han fick en positiv känsla. Det var fler lag som gav en bra känsla men han fick extra bra känsla hos AIK.

Vad gäller i höst då? Kan det bli som det blev med Zibanejad och Ottawa/Djurgården förra året? Det vill säga att han får testa nio matchers spel innan de bestämmer sig där borta?
– Det kan bli både och. Det är inget sagt om det ännu utan Vancouver styr hela den situationen. Han åker till campen, sedan styr Canucks från vecka till vecka över frågan om han ska vara kvar och köra nio matcher eller åka tillbaka direkt efter campen, eller om han ska stanna och ta en plats i Canucks. Det kan som sagt bli både enbart camp, camp plus nio matcher eller att han stannar. Eller åker till AIK.

 Hur stor är konkurrensen för honom där borta då?
– Det får man se. De har ju ett kanonlag och har väl första och andra line klara men Nicklas är ett stort löfte och det återstår att se vad de tycker. De är mest nyfikna nu att testa och se vad han går för.

 Och om han återvänder till AIK, vad gäller då? Kan de plocka över honom mitt under säsongen eller stannar han hela?
– Om han väl återvänder till AIK och signar med dem så stannar han HELA säsongen. De kommer inte hålla på och plocka honom fram och tillbaka. Sedan får man däremot se efter säsongen, när AIK har spelat sin sista match. Då kanske de vill ta över honom men det blir inte innan dess i så fall.

Inga kommentarer: