fredag 6 juli 2012

Silly season SSK: Mattias Carlsson klar för klubben som även jobbar på Robban Carlsson UPPDATERAD
(Mattias Carlsson i Templet senast det begav sig. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


SSK förstärker – med en nygammal forward – och plockar in Mattias Carlsson. Och – vill det sig väl kan även SSK-profilen Robban Carlsson komma att ta plats i laget:

Det ser hyfsat ut med Robban men inget är klart än. Vi har fått en finansiär som har gått in med en större summa, sedan är det ett antal partners till som är med och bidrar också men så än så länge fattas det lite till men jag hoppas det ska lösa sig,, säger SSK:s klubbdirektör Maria Andark.


Men för att börja med dagens värvning, ett treårskontrakt med Mattias Carlsson, så har den varit på gång länge:

– Vi har snackat med Mattias i flera månader men skadan som han har opererat (sportshernia) och försäkringsbolaget som reglerar den gör att det blir lite krångligare och därför har vi inte gått ut med det här tidigare, berättar Andark och fortsätter:

– Mattias får inte vara med och träna med oss förrän han är helt friskförklarad, men vi väljer ändå att gå ut nu och berätta att vi har en deal som träder i kraft när han är friskförklarad eftersom vi tycker att han är en så bra spelare och eftersom han så väldigt gärna vill spela hos oss.

Men 32-åringen kan – som det ser ut just precis idag – alltså inte ansluta till laget för att träna förrän försäkringsbolaget ger sitt tillstånd. Och därför för Mattias själv en dialog med bolaget:

– Det ligger ju i försäkringsbolagets intresse också att han kommer igång och till slut är spelklar, då behöver ju inte de betala ut något mer heller men försäkringsbolaget måste ge sin tillåtelse för träning med SSK och nu försöker Mattias få en dispens så att han kan träna med oss och testa om allt är helt bra utan att det blir trassel med försäkringen i fall han inte är helt bra, säger Andark

Orsaken till försäkringstrasslet beror på att försäkringen är tecknad i elitserien plus att skadan inträffade när Mattias spelade i elitserien. Skulle Mattias Carlsson gå i gång och träna med ett allsvenskt lag som SSK utan tillåtelse från bolaget och skadan slås upp igen på första träningen kan han bli helt utan ersättning, något som ingen vill såklart.

Men SSK har fått bra rapporter från medicinsk expertis och från sjukgymnasten och är därför villiga att vänta in Mattias så att allt ska gå rätt till gentemot försäkringsbolaget och det nu skrivna kontraktet börjar alltså inte gälla förrän han är clearad och klar på alla medicinska och försäkringstekniska fronter:

 – Ja, vi är redo att vara hyfsat tålmodiga en bit in på hösten i alla fall. Vi vill gärna ha Mattias, vi ser det som ett långsiktigt förhållande. Han har ju varit inställd på det här hela tiden och vi själva har stora förhoppningar på honom så det känns rolig att vi kan göra så här, säger Maria Andark till bloggen.

Mattias själv säger så här – om skadan – i SSK:s pressmeddelande:
Jag kör rehab för fullt ut och följer det schema jag fått. Jag har inte fått några som helst bakslag och det känns riktigt bra i kroppen. I det schema vi satt upp så ska jag kunna gå på is i augusti och vara redo för spel när serien drar igång.

 Mattias säger även så här i samma pressmeddelande om att vara tillbaka i SSK:
”Det känns jättebra, absolut! Det är ju lite av min moderklubb och det känns riktigt bra att få vara med på den här intressanta resan SSK gör just nu. Jag är inte den som snackar mest i omklädningsrummet men jag tror på att ”visa genom att göra”. Att föregå med gott exempel varje dag och visa på isen vad man vill ska göras. Det suget jag har nu är att komma tillbaka och bidra med min kunskap och rutin och vara med om att ta upp ett lag. Det ser jag fram mot!”

Mattias lyckades riktigt bra i SSK senast där han var en av de ledande spelarna i laget med 17+11= 28 poäng däremot blev tyvärr tiden i Djurgården en besvikelse poängmässigt med bara 2+ 6 = 8 pinnar på 44 matcher i grundserien. I kvalserien var han inte med alls på grund av sin skada.

Varför han inte lyckades i DIF är svårt att säga, men jag tror han kan bli en viktig kugge i SSK i alla fall.

När det gäller Robban Carlsson – SSK-profilen som spelat så gott som hela sitt liv i klubben men tog en säsong i Malmö senast – så finns nu en öppning för att ta in honom, berättar Maria Andark

– Vi har fört en dialog med honom sedan han blev fri från sitt kontrakt med Malmö men i det läget hade vi redan ett bud ute på Mattias Carlsson som var långt gånget och i och med det så var vår budget för forwards förbrukad. Men nu håller vi på och ser över om vi kan dra in en del stålar för att kunna finansiera även Robban, säger Andark.

Hur ser läget ut där?
Det ser hyfsat ut med Robban men inget är klart än. Vi har fått en finansiär som har gått in med en större summa, sedan är det ett antal partners till som är med och bidrar också men så än så länge fattas det lite till men jag hoppas det ska lösa sig,

Kan det bli aktuellt med en insamling via Fansens lirare?
– Det är inget vi tagit ställning till än då det är lite bråttom. Robban vill ha något klart att ta beslut om snart, han vill så klart se över sina alternativ och veta om SSK är ett av dem och det är bara tre veckor till säsongen börjar så det är lite knepigt läge.

Hur ser läget ut på övriga positioner i laget?
– Det ska in en back till. Det är en prioriterad position. Nygge jobbar på det och det pågår en del förhandlingar men där är det öppet än så läge, men en back till har vi budget till, avslutar Andark.

UPPDATERAT 1: De pengar som SSK nu jobbar in för Robban är villkorade till honom. De kommer , enligt Andark, inte att gå till någon annan spelare om dealen går i stöpet

UPPDATERAT 2: Det har kommit till min kännedom att texten här ovan inte varit tillräckligt tydlig för några och tydligen går det snack om att Robban kräver en jättelön. Så är det INTE. Det gör varken han eller Matte Carlsson.

Så för att vara väldigt tydlig så tar jag det gärna en gång till: När SSK inledde förhandlingar med Matte Carlsson för flera månader sedan visste SSK inte om Robban skulle bli ledig eller inte. SSK la därför forwardsbudgeten på andra spelare.

När Robban väl blev ledig hade SSK redan använt de pengar som fanns budgeterade för forwards. Man var ju redan väldigt långt gångna med sista pusselbiten= Matte Carlsson och valde därför att lägga det som fanns kvar av forwardsbudgeten på honom

Men! Eftersom SSK gärna vill ha in Robban också, trots att budgeten för forwards egentligen var använd redan till sista kronan när Robban blev tillgänglig, så har SSK nu jobbat in mera medel.
Andark hoppas och tror man ska få ihop det som krävs. 

Det är alltså inga jättelöner det är tal om utan lite otur med tajmningen då Robban hade ett kontrakt som det tog lång tid att bli löst ifrån. Hoppas det är solklart nu!


17 kommentarer:

Vanten sa...

Matte - ja tack. Härlig värvning. Bra jobbat!
Robban - nej tack. Ingen plånbokslirare som sviker när det bär lite emot. Han har redan gjort sitt val och det var Malmö.

Anonym sa...

Vet du att Robban valde Malmö före SSK? Han måste ha en inkomst som alla andra. Att hann är en sann SSK:are i hjärtat finns det ingen tvivel om. Hoppas han kommer tillbaka! Och att såna som du har vett att vara tyst i såna fall.

Leif Stathagen sa...

Det var många faktorer som gjorde så att DIF föll ut men om mam ska peka på den största anledningen är det tyvär värvningarna av Carlsson/Almtorp. Snacka om att ta in förlorar mentalitet, att sedan placera dom tillsamans med alibi Tjärnqvist gav oss elitseriens ofarligaste andrakedja genom tiderna. Men lika mycket tränarnas fel som envisades med om att fortsätta samma tremans cirkus match efter match,,men men han har ju tydligen varit bra i ssk nån gång nånstans,,,

Anonym sa...

Hysteriskt roligt att du skyller på Carlsson/Almtorp. Men däremot undrar man varför ni ville ha en totalt ointresserad Almtorp från början, såg dom inga SSk-matcher året innan, framförallt i kvalserien?

Anonym sa...

Hela Dif var väl ofarliga förra året.. Ingen skugga över Almtorp/Carlsson.. Och ALLA vet väl att Robban har sina känslor i SSK. Konstiga inlägg i mina ögon.

Anonym sa...

Almtorp är en lottolirare som Samulito, fast sistnämda är 37 ggr bättre. Almtorp-nej tack.

Anonym sa...

När ändå felen i DIF är uppe.
Du Marie sa att du efter säsongen skulle komma med din analys.
Min är andra kedjan
Osäkerhet bland backar.
Osämja bland spelare när såna som Kempe spelar bra men får stanna i 4:e.
Sparka Hardy o ta in Zabel känns panik.
Centerhålet efter Enqvist, Josefsson o Kruger aldrig fyllts.
Att 1 år tidigare sparka Danielsson.

Richardlj

Marie Hallman sa...

Vanten: Det var då, jag tycker man kan ge honom en ny chans med tanke på alla hans år i klubben

Leif: känns väl lite väl märkligt - som jag skrivit förr - att skylla allt på Almtorp och Matte C. Almtorp slet som en bäver hela säsongen, det var inte en person det var ett helt lag som kollapsade

anonym kl 19.54: jag håller med blev en märklig diskussion här

Richardlj: Hm jag kanske aldrig gjorde den nä. Eller jag tror jag har gjort den lite i bitar här och där. Tycker du är rätt inne på många spår. Allra mest bisarrt var att Hardy inte ville vara kvar men övertalades av bland andra Ola Josefsson att stanna. Hur ska någon som är övertalad ha hjärta och den entusiasm som krävs? Det här med centrar visade sig vara jätteviktigt, liksom att man förlitade sig på att alla juniorer skulle kliva fram och vara lika bra som Jacob och Kruger och Zibbe varit. Det var de inte. Att läga någon slags frälsarroll på Zibbe som dels hade huvudet kvar i Ottawa och dels tömde sig rejält på JVM blev också fel. Jag tycker man skulle spelat in Tim också, var omänskligt att Wesslau skulle stå alla matcher fast han gärna ville göra det.
HÅller verkligen med om det här med Mario.
Bland annat. Var så mycket som gick fel fast det inte borde ha gjort det.
samtidigt, så var det ett mål i slutsekunderna av LHC Modo som slutligen skickade ner DIF i kvalserien och hade man fått en lite bättre start hade det nog slutat annorlunda. Mycket om och men men det mentala är viktigt

Anonym sa...

Nu skyllde ju inte Leif allt på Almtorp/Carlsson som du skrev utan sa bara att att Hr andra kedjas uselhet var den största enskilda anledningen till att det gick som det gick, jag och många med mig håller med Carlsson-Almtorp- Tjärnqvist var hemska rent hemska,,,,

Anonym sa...

Robert Carlsson är nog inte ute efter pengar. Dom pengarna har han fått från Malmö redan

Nichlas sa...

Har aldrig sett en spelare vantrivas så förbannat som Robban gjorde när han var i Malmö och dom mötte SSK. Det kröp i kroppen på han! Hoppas innerligt att nr 14 kommer tillbaka!

Anonym sa...

Klockren analys av anledningen till DIF förfall av dig Marie, dock håller jag inte med om att dom överanvände wesslau hade det inte varit för hans höganivå så hade vi inte slagits tills sista omgången. Det var hans svaga psyke mer än trötthet såsom gjorde att han var medioker i kvalserien.

Anonym sa...

Kung Carlsson till templet.
Klart att vi vill ha tillbaks den spelaren som Malmös fans värderade högst av alla förra sässongen.
Han som stod där med darrande underläpp och sa att det kändes väldigt konstigt att möta SSK i TV.
Ni som kör Fansens lirare, starta en insamling nu. Ni har garanterat en femhundring från Nynäshamn.

Marie Hallman sa...

Anonym; Nä men snacket om att det var ALmtorps och Carlssons "fel" att DIF åkte ur har gått länge. Jag tycker det är väl magstarkt att lägga allt på de två. MC spelade ju inte ens i kvalserien.

Anonym: så är det nog

Nichlas: Ja det vore kul!

Anonym: svagt psyke har han väl inte men jag såg hur sliten och trött han var. Han var inte sig själv även om han gärna ville spela så mycket det batra gick. Och jag tror Tim hade kunnat bli bra om han bara fått chansen någon gång under säsongen.

Anonym: Llåter bra

Anonym sa...

Det är knappast Andark som ska ha frågan om Fansens utan den som höll i det.
Med andra ord inte SSK.
Det är ju Fansen som gör detta själv, eller menar du Marie att SSK ska köra igång detta själva :))
Eller "tigga" om hjälp?

Anonym sa...

Terrifіc aгtісle! Thіs
іs the type of info thаt are suppoѕeԁ to bе shaгed around thе intегnеt.

Disgгаce оn the seаrсh engіnеs fοr noω nоt poѕіtіоning thiѕ ρost upper!
Cοmе οn oνer and viѕit my ωеbsіtе .

Thanκ you =)

Ηеre iѕ my blog :: www.sfgate.com

Anonym sa...

Equally use electrical pulses to do their work, but have various functions.
In other phrases is there any science guiding the claims.


Visit my blog post Chinesetattootranslation.Net