måndag 16 juli 2012

Nicklas Kronwall: "Kul att alla ställer upp"


(Niklas Kronwall, Patric Hörnqvist, Jacob Josefson och Jonte Ericsson i förra årets match. FOTO JENS FORSBERG/JEFO.se)

Det börjar närma sig försäsong nu och … det närmar sig även en höjdare för de som vill se lite sköna NHL-stjärnor spela igång säsongen.  Den 10 augusti är det dags för Niklas Kronwall och vänner att spela match i Järfälla mot just Järfällas a-lag. Entrén är – som vanligt gratis.

– Tanken är att fylla hallen och Ronnie Smith och Erik Dahlström har jobbat hårt med att rådda in sponsorer så att vi får in pengar till klubben den vägen. Sedan kommer det vara lite lottförsäljning och kiosker. Allt vi får in går till Järfälla HC så jag hoppas vi kan få ihop något liknande som förra året, säger Niklas Kronwall.
 

 (Patric Hörnqvist. FOTO JENS FORSBERG/JEFO.se)


Hur hela laget kommer se ut är inte klart än men de här spelarna är redan bokade och klara:

Niklas Kronwall, Detroit Redwings
Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche
Johnny Oduya, Chicago Blackhawks
Jonathan Eriksson, Detroit Redwings
Jacob Josefsson, New Jersey Devils
Marcus Krüger, Chicago Blackhawks
Niklas Grossman, Philadelphia Flyers
Tom Wandell, Dallas Stars
Patric Hörnqvist, Nashville Predators
Gustav Nyqvist, Detroit Redwings
Mattias Nordström, ex Dallas Stars
Daniel Rudslätt, AIK
Dick Tärnström, AIK

Sedan kommer det fyllas på med NHL spelare och tanken är att få ihop tre femmor. 

  (Johhny Oduya. FOTO JENS FORSBERG/JEFO.se)   

En kille som många kanske inte har koll på är Gustav Nyqvist. 22-åringen från Halmstad spelade 18 matcher i Detroit i vintras och Niklas Kronwall beskriver honom så här:

– En grymt skicklig spelintelligent lirare. Oerhört skicklig med pucken, stark i hörnorna. Fast han är ganska liten så har han en enorm förmåga att ta sig ur hörnorna. Han är en oerhört skicklig kille som gjorde jättebra ifrån sig. Detroit har stora förhoppningar på honom, det är kul när det kommer upp nya killar och tar för sig som han har gjort.

  (Mattias Norström. FOTO JENS FORSBERG/JEFO.se)   

Några andra i laget du tycker publiken ska hålla ögonen på?
– Hm… de flesta vet nog vilka spelarna är men ta Gabbe (Landeskog) som blev årets rookie. Han gjorde en grym förstasäsong och man blir oerhört imponerad av att se honom. Han är en otrolig talang och att redan vid 18-19 års ålder spela som han gör är helt otroligt. Det är inte ofta man ser någon komma in och ta för sig som han har gjort hela säsongen. Han var ju assisterande lagkapten i VM också, det säger mycket om honom som person. Han är grymt proffsig, så det är en kille att hålla ögonen på, säger Kronwall och fortsätter:

– Sedan är ju såna som (Marcus) Krüger och (Jacob) Josefson grymt skickliga. De är oerhört smarta med pucken, ligger alltid rätt i banan. Och så har vi en sniper i ”Bengan” (Patric Hörnqvist) –så vi får ihop lite av varje. Det är kul att alla ställer upp!

Några av de yngre i gänget –till exempel Gabbe Landeskog – har redan varit ute och raggat istider och kört några pass. Men Kronwall – som ju gjort ett antal fler försäsonger än kidsen avvaktar ”Puddinglägret” i augusti, då de flesta NHL-spelarna med förflutet i 08-området samlas under ledning av Tre Kronors materialförvaltare ”Pudding” Weiderstål.

– Ja jag försöker hålla mig borta från isen till augusti, man får lite annat sug då när man går på. Så det är väl mitt upplägg. Jag har kunnat köra barmark med Djurgårdens fyskille Schumacher istället så jag är i alla fall i hyfsad barmarksform redan, säger Detroitbacken med ett skratt.

  (Niklas Kronwall.  FOTO JENS FORSBERG/JEFO.se) 

Det har ju snackats en del om det kommer bli NHL i vinter eller inte. Och runt månadsskiftet ordnas det möten ibland annat Europa för att alla spelarna ska ha koll på vad som händer/inte händer i förhandlingarna. Den 6-7 augusti åker till exempel Kronwall till ett av mötena.

– Men det är lång tid kvar och förhandlingarna har just börjat. Jag är optimist, jag tror alla spelare vill att säsongen kommer igång som den ska, avslutar Niklas Kronwall.

Lite fakta om matchen...
Spelas alltså fredag 10 augusti, klockan 18.30
Den som vill ha autografer bör komma lite tidigare än så för det är just autografskrivning 17.00, värmning 17.50 så börjar matchen som sagt 18.30.

Matchen spelas ute i Järfälla, i Järfälla ishall. Mer info hittar ni här på klubbens hemsida.

5 kommentarer:

Bertil Ljungsö sa...

Rudslätt spelar väl inte i AIK längre eller sitter du på info som vi andra inte har?

Kul för Kronwall att så många ställer upp, tycker han. Hade varit ännu roligare om HAN SJÄLV hade ställt upp och spelat i Tre Kronor lite oftare än vad han gör och betalat tillbaka lite till det land som har gjort honom till den han är idag. Det håller inte att dyka upp i landslaget vart tionde år och bara när det är VM på hemmaplan typ.

Robin sa...

Hur tänkte du nu Bertil? De är väl klart att han vill spela i landslaget men om han är skadad så kan han ju inte spela alls eller hur?
Sen blir de ju mindre landlagsspel när man lirar i en liga som vägrar anpassa sig efter de internationella turneringarna. Dvs. går Detroit bra i slutspelet så kan han ju inte göra något åt saken.

Sen måste man förstå att efter en säsong på cirka +/- 90 matcher så blir man trött av allt resande och så kan de vara skönt att vara med familjen. För du vet, spelarna är också människor, med fammiljer.

Anonym sa...

De lirar match i Gnesta den 16 augusti också.

Marie Hallman sa...

Bertil: Ja han har slutat men han kommer senast från AIK.

Nicklas har ju ställt upp alla år då det har gått, men Detroit går ofta långt i slutspelen, det är ju synd att VM krockar med det.

Robn: Ja jag fattar inte heller vad Bertil menar. Jag tycker det är kul att de spelar in pengar till Järfälla som behöver varje krona

Anonym: Några av dem yes. Tror fler från det här gänget kommer ansluta sig också, de tycker det är kul med såna här matcher. bra uppladdning också

Marie Hallman sa...

Anonym: Matchen i Gnesta kostar dock i inträde (100 spänn), i Järfälla är det gratis entre, de har fixat sponsorer som lägger in stålar istället för entreavgiften