måndag 30 juli 2012

Silly season DIF: Chet Pickard klar för Djurgården

Expressens Henrik Sjöbergh skrev häromdagen i sin blogg att Chet Pickard var på väg till Djurgården, och nu är det klart. Det bekräftar Pickard själv på sin twitter där han skriver:

"Joining Djugarden Hockey team in Sweden! Very excited for this new opportunity! Stockholm here I come! :)"


Nashville har ju redan två bra målvakter: Mason och Rinne, Pickard som klubben draftade 2008 har spelat i mestadels ECHL de senaste åren i Cincinatti Cyclones men har även erfarenhet av spel i Milwaukee Admirals som är Nashvilles AHL-lag.

Jag har tyvärr ingen jättekoll på Pickard, så det ska bli kul att se vad han kan prestera.   Han tog JVM-guld säsongen 2008/2009, i det mästerskapet spelade han två matcher och hade 95,8 i räddningsprocent.

22-åringen fick en hel del utmärkelser runt säsongerna 07-08 och 08-09 sedan verkar det ha stannat upp lite, jag antar att Nashville vill få igång honom här. DIF lär väl lägga ut ett pressmeddelande i kväll eller i morgon på morgonen - finns förhoppningsvis lite mer detaljer att få då kring kontraktet.

16 kommentarer:

Kricke sa...

Ett praktsåll utan dess like. Staten från femteligan borta i nordamerika imponerar inte alls. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11602

Hade varit bättre med Valiquette.

Att inte orka upp över 90 procent i en sån skräpliga som ECHL är direkt alamerande. Floppvärvning så det skriker om det. Var det här det ena Challe kunde uppbringa? I så fall AVGÅ!!!!!!!!!!!!!!!!

Evert Iversson sa...

Jag håller med Kricke. Luktar PANIKVÄRVNING lång väg. Och som det konstaterats av föregående skribent - statsen från nordamerika gör en mörkrädd. Är det en tredjekeeper vi har tagit hit?

Conny sa...

Kricke:
Om det nu är en sån skräpliga som du säger så lär väl backarna inte vara honom så behjälpliga. Kanske därför han inte mäktar över 90%.
Hur mycket har du sett honom spela? Kanske du ska avgå ist gnälla på Challe. Hur många bra lediga målvakter tror du det finns som vill komma o lira i HA för en spottstyver?? Om du känner till nån kan du ju alltid ringa Challe

Anonym sa...

Djurgårń åker ur i år!! Nä just f-n, det var ju förra året.... Hahahahaha!!!

Robin sa...

Femteligan.. Hm... 3:e tolkar jag det som. Nhl-Ahl-Echl.

Han är 22 år, han har talangen, han va ju fan med i kanadas jvm lag när dom tog guld för några år sedan. Han kanske bara har varit i fel miljö. Döm honom inte förns ni har sett honom spela.
Tyckte ni att Mark var dålig i elitserien på slutet?
Han fick lira mer eller mindre 1 säsong i Torontos Echl lag... Just f*cking saying!

Sen får ni komma ihåg att vi spelar inte i ES, vi huserar för tillfället i Hockeyallsvenskan.

Anonym sa...

Varför DIF varför? Här snackar vi en andra målvakt från en tredjeliga,, WTF liksom

Från DIF forum sa...

Jag tror vi alla förväntade oss någon AHL-målvakt som legat kring 90.0% och kanske haft någon säsong i Europa tidigare. Nu fick vi en målvakt som legat i botten i målvaktsligan i ECHL(!) istället. Okej. Det var värre än jag hade kunnat tänka mig. Trodde inte vi skulle ner och rota i ECHL överhuvudtaget. Men så tog vi en målvakt som legat i botten där i två säsonger. Alltså.. Det är väldigt svårt att ställa sig positiv till det.

+ Åldern. Bara 22 år gammal. Utvecklingspotential
+ Rankades en gång i tiden som en av nordamerikas största målvaktstalanger. Måste betyda något.
+ Meriter från Kanadas juniorlandslag
+ Måste vara billigare än Valiquette. (Vilket innebär att jag hoppas det finns några kronor kvar i budgeten och att inte dessa gick till Otto)
+ Har erfarenhet från ett juniorslutspel där han spikade igen.
+ Sägs vara en trevlig snubbe typ.

- Åldern. Bara 22 år gammal. Haft definitivt velat ha ett rutinerat alternativ.
- Har inte ens lyckats ta en plats i AHL och hållit en räddningsprocent på under 90% där.
- Har inte ens lyckats ta en förstaspade i ECHL som verkligen är en svag liga.
- Har legat i botten av målvaktsligan i ECHL inte bara en, utan två säsonger i rad.
- Har ett rykte om sig av att helt enkelt vara kass.

Det skulle kännas mer okej att ta in Pickard om vår andra målvakt inte kom från division 1. Hade vi suttit på typ.. Nicklas Dahlberg eller någon som med lite allsvensk rutin visat sig vara en stabil allsvensk målvakt så hade det väl fungerat att få in Pickard. Det här känns verkligen inte som en målvaktssida man kan luta sig mot när man ska satsa för att gå upp till Elitserien direkt.

Är det en budgetlösning tro? Nallade man av målvaktsbudgeten för att få råd med Otto? Eller var det helt enkelt så att marknaden hade blivit för tunn nu?

Anonym sa...

Om Pickard är så dålig som ni hävdar hur kommer det sig då att Nashville har behållit honom inom organisation? Är Nashvilles sportsliga ledning inkompetent?

Marie Hallman sa...

Till alla: Ja vad ska man säga? Statsen imponerar inte men talang har han! Och man ska inte glömma att spelarna framför målvakten är av sämre kvalitet i ECHL också, så det blir tuffare att få en bra räddningsprocent. Men jag känner i alla fall - som alltid - att han måste få en chans. Väntar med sågningar/hyllningar tills jag sett killen spela.

Kalle sa...

Robin jag räknade fel.
NHL
AHL
CHL
WHL
OHL
Echl. Alltså sjätteligan. Och denna keeper värvar Challe. Och som någon skrev - om han nu är "bra". Varför har då inte Nashville plockat upp honom till AHL åtminstone?

Anonym sa...

Gud hjälpe oss om du av alla skulle såga honom då måste han verkligen vara dålig,, ja menar du tyckte ju tex Bombom och Lill Riddarn fick oförtjänt med kritik. Herregud må du inte såga honom,,,,

Anonym sa...

Challe kanske vill ha en billig keeper som inte direkt konkurrerar ut AR isyfte att få den senare att blomma ut?

Kürt Kringel sa...

Tufft att såga killen INNAN någon ens sett han spela. Kan ju bli vad som.

Låt klyvarprosan komma först om han visar sig vara ett durkslag

Niklas Persson sa...

Visst var det inte vad jag hoppats på. Men låt killen visa upp sig innan ni startar motorsågen? Vilka hoppades på Wesslau första året han kom? Vilka hoppades på owuya hans sista säsong? Då gick det rätt bra!

Låt dom här två unga keeprarna visa upp sig innan ni sågar dom.

Sen om vi behöver Henke Lundqvist i kassen för att gå upp igen så är det ju illa! Bättre trupp än så hoppas jag vi har!

Christoffer sa...

Det borde väl ni alla fatta att marknaden är jävligt tunn när det är så långt in på försäsongen som man hamnat när man fick reda på att man var tvungen att skaffa en ny målvakt IGEN. Och under tiden man scoutar och letar upp bästa alternativ så kan det ha hänt att det försvann någon målvakt där också.

Men samtidigt så tror jag att miljö ombytet kan vara mer positivt än negativt för Pickard och jag tror att han tillsammans med Reideborn kommer att göra ett bra målvaktspar. Men det återstår att se, undrar vem som står på Fredag den 17? Då ska jag iaf vara där och kolla samt på premiären!

Ses där alla trogna djurgårdare (Som kan komma av olika anledningar, ni får följa via tv/radio :D)

Marie Hallman sa...

Anonym visst vågar jag men jag tycker inte man ska såga till höger och vänster hela tiden det blir ju inte sågning utan vardag då

K¨rt och Niklas ja han ska väl få en chans åtminstone!

Christoffer: visst är det lite sistaminutengambling men man vet aldrig kan visa sig både vara bra coh dåligt.Vi får se