torsdag 12 juli 2012

Silly season DIF:Valiquette lämnade innan han kom

Inte mycket kvar på semestern nu för Djurgårdsspelarna och då kommer beskedet att Steve Valiquette, lägger ner karriären och hänger upp plocken. Inte bra. Inte bra alls. En bra målvakt är ju grunden i det hela.


Djurgårdens sportchef Challe Berglund säger i en kommentar till klubbens hemsida att han redan är i gång och jagar ny målvakt men vad finns det?Känns inte som att det finns en uppsjö av bra målvakter, men vem vet? Challe kanske har något guldkorn?

Förra året signade SSK Julius Hudacek så sent som 1 juli, "Huda" höll bra klass med sju hållna nollor och 92,60 i snitt på 43 matcher. Så visst går det att hitta rätt men i år känns det som att NHL och framför allt AHL dammsuger Europa på målvakter.

Men inget är omöjligt, blir intressant detta. Tror att DIF hellre hade väntat tills ny keeper var klar med att gå ut med den här nyheten - så man hade kunnat jämna ut det negativa med något nytt positivt men rykten ska ha börjat gå och kanske ville DIF hellre förekomma än förekommas.

En annan fråga man ställer sig är ju hur scoutingen av karln har varit. Men nu är det som det är, bara gilla läget för DIF och sportchef Berglund som får nagga på semestern. Ska verkligen bli intressant att se vem det blir.

Andreas Hadelöv har nämnts men han har varit ute ur leken redan , vill han in i den då? Annars är det ju mest Nordamerikanska målvakter som det spekuleras kring. Så vem vet, kanske blir en sån då?

Inga kommentarer: