måndag 2 juli 2012

Silly season AIK - Nicklas Jensen uppdaterad!

Jag brukar inte skriva om rykten så ofta men enligt lokala radiokanalen CKWX - även kallad News1130 - är det nu klart att danske talangen Nicklas Jensen kommer spela i AIK - OM han inte tar plats i Vancouver efter camperna i september.

CKWX gick vid 17 tiden på måndagen svensk tid ut med uppgifterna på sin twitter och skriver så här:


"CKWX has learned that #1 draft pick Niklis Jensen will play for AIK in Stockholm next year if he doesn't make VAN. "

Hockeyagenten Christian Sjögren har också twittrat i kväll om samma sak. Jag fick inget svar när jag ringde lite sent om det, så jag vet inte om han har sett samma grej eller om han har fått uppgifterna på något annat sätt.


Nicklas Jensens agent heter annars Anton Thun och befinner sig i Kanada. Jag har mejlat Thun, får se om det kommer något svar därifrån med bekräftelse eller dementi.

***


UPPDATERAT: Journalisten Jim Jamieson, som jobbar på lokaltidningen The Province och som där beskrivs som den reporter som följer Canucks skriver följande på sin twitter:

"Just spoke with top prospect Nicklas Jensen. He's excited about playing for Stockholm AIK if can't make NHL club."


****

OM detta stämmer så är ju den danske jättetalangen alltså klar men ändå inte för AIK eftersom han ska vara med på camperna i september först innan det tas något beslut om var han ska spela

"Just nu är mitt fokus att ta en plats i Vancouver i september", sa Jensen för några dagar sedan till just News1130.com.

Här har ni länk till den artikeln.

Det enda som är bekräftat officiellt är att Jensen inte kommer spela ut kontraktet med sin OHL-klubb Oshawa Generals. Både han själv, agenten Anton Thun och Vancouver har bekräftat det och har för ett per veckor sedan sagt att 19-åringen letar en klubb i elitserien som alternativ i fall det inte blir Vancouver. Fyra klubbar har sagts vara aktuella och enligt CKWX/News1130 så vann tydligen AIK den dragkampen.

I en artikel för canada.com som  ni hittar här säger den danske jättetalangen att spel i elitserien ska ta honom till NHL fortare än att spel i OHL. Spela i AHL får han nämligen inte göra då han är 19 år och inte får bryta ett OHL kontrakt för att spela i AHL.

Jag har försökt nå Gozzi för en kommentar men har inte fått svar tyvärr. Ska bli intressant att se om agenten svarar istället.

Vem är då denne Nicklas Jensen?

Han är 19 år, född 16 mars i Herning, var Canucks första val i draften förra året då han gick som nummer 29 totalt. Han beskrivs ha exceptionellt spelsinne och fina handleder, samt riktigt bra teknik.

De två senaste säsongerna har han spelat i Oshawa Generals i OHL där han har gjort 58 poäng två säsonger på rad. 29+29 första säsongen och 25+33 den andra, samt har även gjort många poäng i juniorlandslagsmatcherna.

Inga kommentarer: