måndag 30 juli 2012

Robban Carlsson: " Ett S på bröstet och 14 på ryggen det är då man trivs som mest"


 
 (Nummer 14. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Ryktet gick redan innan spelarpresentationen och visst stod han där när det var dags – hemvändaren Robban Carlsson.

– Det här känns bra. Det här är det jag har velat, sedan jag bröt med Malmö. Det blev klart i dag på eftermiddagen så det var kul att man kunde vara med här på första passet också, säger det nygamle SSK-forwarden.Carlsson hade ju egentligen kontrakt med Malmö men båda parter bröt ömsesidigt kontraktet i början av sommaren. SSK hade redan använt den delen av spelarbudgeten som var avsedd för forwards men med hjälp av ett tiotal företag – har SSK fått in de pengar som behövs för att skriva ett kontrakt som är på 1+1 oavsett om SSK går upp i elitserien eller blir kvar i hockeyallsvenskan kommande säsong.

(Tillbaka i Templet med S på bröstet och 14 på ryggen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Företagen som hjälpt till vill vara anonyma, säger SSK:s klubbdirektör Maria Andark, men de kommer givetvis få motprestationer i form av till exempel sarg/tröj/hallreklam, matchbiljetter, nyttjande av Scaniarinken vid personalevent med mera.

Men själva kontraktet skrevs på kort inpå att laget ställde upp för den årliga spelarpresentationen:

– Jag skrev på här, någon timme före premiären. Det har varit på gång länge, det var mest lite småsaker som behövdes för att det skulle bli klart, säger Robban Carlsson som haft huset uthyrt och snart kan flytta in när hyresgästen flyttar ut om någon månad.

Var det bara SSK som gällde?
– Ja, jag ville ju till SSK när jag bröt där nere men jag hade kunnat skriva på för andra klubbar också, tidigt, då i juni. För det fanns ganska många… eller, det fanns ett par alternativ ska jag väl säga. Men jag har ju hela tiden sagt att jag ska spela här så jag har väl lagt det andra åt sidan så egentligen har det bara varit SSK de senaste, sista veckorna och jag ville ha det klart innan SSK gick på is. Jag ville vara med från början, det är roligare. Sedan var det kul att jag fick lite applåder också, ha, ha.

Du såg så skönt glad ut i väntan på din presentation?
– Ja det var härligt. Det var jättekul att få komma ut här och så hejar de på en, ha, ha. Så var det inte förra året. Så det var kul!

Vaddå, väntade du dig burop och ett regn av plånböcker?
– Nej, absolut inte. Så det var en skön känsla!

Du såg ut som min katt Tarzan när man kommer med en påse räkor – glad, ivrig och hungrig?
– Ja så var det ju. Man är ju sugen att gå på is, jag har ju tränat själv i två månader först i Malmö och sedan på world class gym här. Och det är ju mycket roligare att träna med ett lag.

Känns det som att du har hittat hem?
– Ja, så är det ju. Det är härligt. Ett S på bröstet och 14 på ryggen det är då man trivs som mest!!

En som såg väldigt glad ut över att ha tillbaka Robban Carlsson i laget är 18-årige forwardskollegan Gustaf Björklund. Jag antar att de flesta minns det här från matchen mellan SSK och Malmö i vintras då Björklund dels frågade "hur känns det att vara äldre än min farsa?" och sedan förtydligade att "du är ju äldre än min farsa jävla gubbe!!"Robban minns det, men med ett skratt.
 – Ja, det är kul att ha grabben i laget.

Jag frågade Gustaf om han tagit ett snack med dig, då garvade han bara och svarade att ”nä men nu har vi en RIKTIG farsa i laget ”och ett garv?
– Ja, jo visst, så är det. Det är lugnt, det är inga problem. Jag skulle ju kunna vara hans farsa, ha, ha, nä nu känns det bra.

Du får hitta på något tillbaka?
– Ja jag får hitta på något under säsongen som kommer kanske…


  (Åksugen! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Vad säger du om laget då?
– Jag tycker att laget ser jättebra ut, sedan är det ju många som kanske gjorde sin första a-lagssäsong förra året och som vet lite mer vad som gäller nu. Det är ett ungt och utvecklingsbart lag plus att det finns några äldre och rutinerade i laget också. Så jag tycker det ser bra ut.

Om du ska jämföra dagens SSK med de du mötte förra året?
– Oj, det är svårt att säga men det känns som det här laget är lite bättre. Jag tycker i och för sig att de gjorde det jättebra redan då, spelade intensivt med mycket skridskoåkning och full fart. Det är väl någonting vi kan bygga vidare på. Sedan har SSK behållit de som de vill behålla och fått in de spelare de vill ha så känslan är att laget är bra!

Bästa med att vara tillbaka?
– Allt - egentligen! Jag gillar ju SSK!

22 kommentarer:

V.Vanten sa...

Jaha. Så nu duger vi i SSK för den GIRIGE PLÅNBOKSLIRAREN. Han kommer att bli utbuad av många med mig när han rör pucken i vinter. Vi FÖRLÅTER ALDRIG!

Anonym sa...

V.Vanten: om du tänker bua åt våra spelare så kanske du ska överväga att inte gå på matchen. Kom igen nu och släpp detta och se fram emot säsongen 12/13.

/Matte

Marie Hallman sa...

V Vanten: Lägg ner nu. Tror du får sitta där ensam och bua.

Matte: Typ så ja.

BigDan sa...

Hahah sådana som VV är hysteriskt roliga, försöker uppvigla fast ingen blir upprörd.

99% som går på SSK:s matcher vet vilken supervärvning detta är och ingen kommer nånsin bua åt Robban när han spelar i SSK dressen, gör man det ja då har man inte alla hästar hemma i min bok.

V.Vanten sa...

Missade ni mina och mina polares burop när han presenterades? I så fall borde ni skaffa hörapparater. Vi är många som inte glömmer det svek han utförde och framförallt inte när det blott och bart berodde på girighet och inte av sportsliga skäl. Men som sagt - nu passar det att återkomma. Pinsamt agerande av SSK-ledningen med Andark i spetsen som välkomnar honom med öppna armar. Hon kanske får rida lite på skinnspiken nu som tack...

Lojpa sa...

Du är sjuk! Tycker truppen ser väldigt bra ut, en sund blandning av ungt och äldre, dessutom väldigt mycket hemvävt! Välkommen hem Robban!

Anonym sa...

VV: ...... du vet väl att Robban VELA aldrig dra till Malmö ? Han väntade på kontrakt ifrån SSK men det tog för lång tid så det blev nästan försent för kontrakt ifrån andra klubbar, och då blev det Malmö ... hade det inte tagit en sån tid att få kontrakt så hade vi sett Mr. SSK i fjol också, såna som dig har ingt hjärta av guld för SSK ... hade du verkligen haft det hade du varit överlycklig över att ha fått hem Robban !
Förevigt Trogen SSKare <3 !
ännu en gång Robban, välkommen hem !

Anonym sa...

VV> Hoppas slippa se dig och dina "polare" i Templet under säsongen.... Men om ni kommer och börja bua åt #14 så kommer jag och mina polare kasta mynt på er tills era morsor kommer och hämtar..... Tattarunge!!

laka sa...

VV du måste vara en oerhört störd person och framförallt inte en äkta SSK supporter som buar ut våra spelare, hur och varför Robban gick till Malmö vet inte du, men du vet att han är tillbaka där han hör hemma då ska han stöttas som alla andra spelare inte buas ut. Välkommen hem Robban...

Anonym sa...

V.v du o dinna polare kan gå o lägga er. Inte fan är ni välkomna att sitta 15 pers o bua åt carlsson. lol 15 pers... Tror att ni är en majoritet. Ne ni är en sorglig minoritet

Anonym sa...

Vanten, om du var på plats igår så inser du nog att du tillhör en liten ynklig skara. Robban möttes av kvällens största jubel

Anonym sa...

Jag satt på kortsida och hörde enbart jubel, fatta vad ynkliga och patetiska du och dina polare är. Kan inte göra sig hörda i en tredjedels fylld arena. Ett dåligt skämt är vad ni är.
/Janne

Anonym sa...

Om man inte gillar en spelare så buar man fan inte åt någon som bär "Set" på bröstet! Någon som ska bli utbuad är du, fy fan alltså! Bua åt någon som bär en ssk tröja.... Ska jag ställa mig och bua åt dig eller för att du buar åt en med "Set" på bröstet eller? Nej för du är sskare och jag klankar inte ner på någon sskare... Om du nu har något emot honom kanske du skulle skitit i att applodera bara och sitta tyst.... Mupp är det rätta ordet!!

// swampen

Basfiol sa...

VV - Du bekänner dina sanna färger, korkat. En sann SSK'are. Att bua åt sin egen spelare är inte OK på något plan. Enfaldiga Quisling.

Jag känner dessutom mig tämligen säker på att vi blir fler som tänker hylla och som kommer sätta oss emot sådana negativa surproppar som du.

Tror jag skall göra som tidigare anonym påpekade och se till att växla in till ett par sedlar till mynt och samtidigt uppmana ytterligare några till att göra detsamma...

Kan du inte stötta ditt lag så kan du lika gärna byta, ingen vill ha dig här ändå.

/Basfiol

Anonym sa...

VV du e ju sjuk på riktigt! Jag vet vem du är och dina betygspoäng i skolan va lätträknade. Sen vet du inte ett dugg om turerna runt R C så lägg ned nu pajjas

Marie Hallman sa...

Jag hörde ingen som buade men oavsett så får väl alla göra som de vill men jag tror att buandena kommer dränkas i jubel, som de gjorde vid presentationen.

Anonym sa...

Om VV och hans polare buar ut våra spelare. Så bär vi bort dom till bortastå.
Snacka om förädare och att svika sitt lag! VV du är stans största förädare!!!

V.Vanten sa...

Basfiol: Ska du ha stryk? Det verkar inte bättre. Och ni pajasar som gömmer er bakom "anonym". Jag tror inte ni skulle våga stå upp för era åsikter vid en direkt konfrontation.

Varför ska man plötsligt älska en spelare som gjorde ett sånt svek som han gjorde och bara för att han fick några sekiner med i pluskan? Han hade väl kunnat lira hos oss men för lägre lön? Som sagt. Nu passar det att spela för oss men så fort någon annan kommer och viftar med större stålar kommer han att dra igen. Jag tycker han visade sitt ÄKTA "ssk-hjärta" förra säsongen.

Vi är MÅNGA som kommer att bua ut honom varje gång han har pucken och ni kan inte stoppa oss. Det vet ni. Det är mobilisering som råder inför säsongen, bara så ni vet och duger inte galoscherna är det bara att dra! Man är ingen ÄKTA SSK:are om man dreglar över GIRIGBUKEN och plånboksliraren Robert Carlsson.

Peter Eliasson sa...

>>> V Vanten. Hur tuff är du då som sitter och hotar folk bakom ett idiot nick? Antingen är du sjuk VÄLDIGT sjuk? eller så är du inte torr bakom öronen= SNORUNGE. Så mitt råd är att du söker vård. Elller lägger mer tid på skolarbete samt att dom flesta skolor i vårat land har en bra kurator. Kanske nåt att tänka på.
Välkommen hem R.C

Anonym sa...

VV -

jag hade ett skrivit ett långt inlägg som svar till dig, men min browser crashade och jag orkar inte skriva om, så du får en kortfattad version:

När dina om dina kumpaners egon går före klubbens bästa - så tycker jag mig ha nog med fog för att kalla dig överlöpare. En reaktion för stunden kan jag förstå, men då får man f-n vara redo att svälja sin egen dum-stolthet och ändra sig när det visar sig att det är åt skogen. Laget före jag'et - i a l l a lägen.

Moget att dessutom hota med stryk när argumenten tar slut. Och nej, jag skall givetvis inte växla in mina sedlar till mynt. Det vore korkat agerat mot klubben.

Vi är dock en majoritet som hellre försöker lyfta laget än sänka det. Hoppas även du kommer till samma insikt och sväljer ditt ego tillförmån för klubbens bättre.


/Basfiol

Erik sa...

Jag tror nog inte det blir några problem för Mr. SSK att tysta dig och din lilla mob, V. Vanten. Välkommen hem Robocop!

Niklas Persson sa...

Skönt att se att SSK till så stor del har sunda och sköna supporters!

Sen 2012 är det nog dags för supporters från alla lag att inse att "money talks". Spelarna har hockey som jobb, vem oss skulle INTE byta jobb för 20.000-30.000:- mer i lön elle rkanske rent av dubbel lön?