torsdag 3 september 2015

Det finns att jobba på AIK!

(FOTO JESPER ZERMAN)

En trög start. Sedan växte AIK in i spelet mer. fick till en bra press i andra. Men totalt sett så funkar spelet inte riktigt som firma Melin och Gozzi har tänkt sig.

Lyssna på vad Gozzi har mer att säga om det i inslaget i artikeln ovan.

Almtunas målvakt Charlie Torstensson kommer definitivt ge Almtunas (från Brynäs) inlånade målvakt, Jonas Johansson, en rejäl kamp om förstaspaden. Det visade han med tydlighet mot Gnaget i en match som var hans första mot HockeyAllsvenskt motstånd.

(FOTO JESPER ZERMAN)

Men. Målskyttet AIK.

Det har varit ett ständigt tema senaste säsongerna,  ofta stort spelövertag men svårt att göra mål. I den här matchen blev det lite väl omständligt vid avsluten, tycker jag. Och jag håller med Gozzi om att det går för långsamt. Att spelarna kapar tid från varandra istället för att ge varandra tid och även om det bara handlar om en sekund här och där så blir ju tajmingen klart risigare när man får mindre med tid att göra något av pucken när man har den.

Premiär om en vecka för AIK som fredag den 11:e tar emot Oskarshamn på Hovet. Jag hoppas alla fans förstår att det är kämpa och slå ur underläge som kommer gälla för AIK i många matcher, inte minst i början innan spelet har hunnit sätta sig. Det finns potential men det kommer inte vara någon behaglig cruise längst upp i toppen hela säsongen om nu någon trodde det.  

***

(FOTO JESPER ZERMAN)

GENREP AIK - ALMTUNA 1-2 e str  (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Matchen: MM+
Målvakterna: Robin Rahm, AIK 90,48 % och Charlie Torstensson, Almtuna 96,97 %
Publik: Några hundra
Domare:  Patric Bjälkander

(FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK  
MMM  Markus Lauridsen, b, och Micke Lindqvist, f  
MM Daniel Olsson Trkulja, f och Oscar Steen, f
Robin Rahm, f

BÄST I ALMTUNA:  Charlie Torstensson, mv och Daniel Bernhardt, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-
ANDRA PERIODEN
-
TREDJE PERIODEN
0-1 (09.43) Daniel Bernhardt (Per Svensson, Markus Magnusson)
1-1 (19.07) Markus Lauridsen (Malte Strömwall, Jesper Bratt)

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
1-2 GWG Daniel Bernhardt (står Per Svensson på Swehockey men så var det inte. Svårt när ena spelaren har 5 och den andra 51 på tröjan kanske)

SKOTTEN I MATCHEN:  33-21 (7-7, 16-7, 9-6, 1-0, 0-1)

(FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Charlie Torstensson! Vilken målvakt Almtuna hade i kassen. Hans första match mot HockeyAllsvenskt motstånd var det också. Håll ögonen på den killen.

UTROPSTECKNET TVÅ!
Pucken i skallen på Gozzi. Hade den stenhårda pucken prickat tinningen i den farten hade det kunnat bli riktigt otäckt.


FRÅGETECKNET ETT och TVÅ?
AIK-spelarna har haft lite svårt att omsätta direktiven från Roger Melin och Anders Gozzi från ord till handling under försäsongen. Kanske kan det nya systemet med feedback på video under periodpauserna hjälpa laget att hitta rätt?  

En annan fråga är ju hur det är med Marcus Jonssons knä? ”Messy” krockade med en spelare under matchen och fick en rejäl smäll på knäet. Han kunde gå för egen maskin hemmåt i natten men om det är ledbandet som fått sig en törn så kan det bli frånvaro ett tag. Mer undersökningar ska göras, sedan kommer svaret på den frågan.

Citatet
”Okänd målvakt Almtunahjälte”
(När till och med lokaltidningen – i det här fallet UNT - tycker att man är okänd, ja då slår man rejält ur underläge. Men Charlie Torstensson, 22 visade klass. Lägg det namnet på minnet.)

Jesper drog under torsdagskvällen ett fint initiativ där han säljer bilder och där alla intäkter går till Röda Korset. Kolla in hans twitter för mer detaljer! 2 kommentarer:

the_dancer sa...

Marie.
Bortsett från fansen, tror ingen att AIK vill vara i toppen i år. AIKs vision är SHL 2018.
Så om vi undviker förra årets misär, så borde alla vara nöjda egentligen. Topp 7 är en bonus, men inte någon målsättning i år.

the_dancer sa...

Marie.
Bortsett från fansen, tror ingen att AIK vill vara i toppen i år. AIKs vision är SHL 2018.
Så om vi undviker förra årets misär, så borde alla vara nöjda egentligen. Topp 7 är en bonus, men inte någon målsättning i år.