lördag 5 september 2015

DIF klara för slutspel i CHL


(Djurgården har gjort betydligt fler mål i pp än i fem mot fem. Här ovan några som varit i högsta grad delaktiga i det. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det är inte helt lätt att hissa eller dissa DIF så här långt under försäsongen. Visst, vissa delar, inte minst offensiven och spel i pp sticker ut på ett mycket positivt sätt.

Här finns en fart, kreativitet och rörlighet i pp som tidvis saknades hela förra säsongen. Det är rakare på mål än då. Det är större beslutsamhet framför motståndarmålet ändå. 


(Daniel Brodin trivs bäst framför motståndarmålet. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Eller beslutsamhet kanske är fel ord men det är betydligt bättre vilja att stå mitt i skiten och tydligare pondus när det gäller att ta sitt utrymme runt motståndarmålet än vad jag tycker Djurgården hade förra året.

(Grötigt värre. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Men defensivt… Alltså. Det blev lite väl öppna ytor emellanåt, det var lite för lätt att göra både första och andra målet för Zug till exempel. Det finns en vilja men inte riktigt orken att täppa till. Å andra sidan… så finns det kanske förklaringar till det också.

Marcus Högström berättade i intervjun här intill om hur DIF verkligen varit nerkörda fysiskt och kört stenhårda pass innan matcherna för att bygga ut en uthållighet inför säsongen. Inte så konstigt då om man ser lite seg ut i det kraftkrävande jobbet utan puck och inte så konstig heller om man inte både orkar hålla hög press och vara det starkare laget framför egen kasse.

Hög press är kräver kraft men också en seghet och uthållighet i kroppen. DIF är inte riktigt där än men det kan man inte vänta sig än heller. Den där segheten, både mentalt och fysiskt, bygger man steg för steg under säsongen och det är först runt nyår i det som brukar kallas mörka december, mörka januari och mörka februari som det syns vilka som lyckats bygga upp ett lag som pallar det spelet fullt ut. DIF har börjat det bygget bra. Det tror jag kommer märkas i vinter.

(Skrattar bäst som skrattar sist. Henrik Eriksson satte sista pucken i tom kasse. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF - ZUG 5-3 (2-2, 2-1, 1-0)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Mantas Armalis, DIF 89,29 % och Tobias Stephan, Zug, 91,49 %
Publik:  2 529.
Domare: Peter Gebei, Österrike och Mikael Sjöqvist, Sverige.


BÄST I  DIF  
MMM Marcus Sörensen, f  
MM Linus Hultström, b
Mantas Armalis, mv

BÄST I  ZUG: Tobias Stephan, mv och Dario Buergler, f  

(Mantas Armalis. FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (04.28) David Rundqvist (Linus Hultström, Marcus Högström) Spel 5 mot 4
1-1 (05.03) Jarkko Immonen (Pierre-Marc Bouchard)
2-1 (06.07) Adam Ollas Mattsson (Markus Ljungh)
2-2 (14.32) Daniel Sondell (Pierre-Marc Bouchard)

ANDRA PERIODEN
3-2 (00.48) Markus Ljungh (Robin Press) Spel 5 mot 4
4-2 (06.59) Alexander Fällström (Marcus Sörensen) Spel 5 mot 4
4-3 (07.40) Lino Martschini

TREDJE PERIODEN
5-3 (19.16) Henrik Eriksson (Marcus Sörensen) Mål i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN: 47-28

(Adam Ollas Mattsson fick äntligen näta. FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Marcus Sörensen! Grym i match efter match. Och då är det här förhoppningsvis bara en försmak av vad han kommer prestera i såväl DIF som Tre Kronor i vinter. Starkare, ännu snabbare, lite större i kroppen och med ett fokus i ögonen som man nästan blir (positivt) skrämd av.

Måste även nämna att Adam Ollas Mattsson gjorde sitt första mål i A-lagströjan. Första målet på ett och ett halv år som han själv konstaterade med ett skratt efteråt. Då är den mentala barriären bruten, bara ösa nu då.

(Såg otäckt ut när Alexander Fällström knätacklades men beskedet från DIF var "bara lårkaka".  FOTO JOHAN SAHLÉN)

FRÅGETECKNET?
Hyfsat grisig match, speciellt från Zugs sida som även fick några i DIF att tappa koncepterna. Visst, det var vinna eller försvinna för Zug i slutspelsracet för gästerna men hallå? Fula efterslängar, vårdslösa tacklingar, och ett matchstraff för knätackling som kanske borde ha varit två matchstraff. Som tur var blev det ”bara” en lårkaka på Alexander Fällström och Philip Holm lyckades ju ta sig av för egen maskin, öm men ändå hyfsat oskadd som det verkade. Känns väl lite overkill att spela så här grisigt redan på försäsongen? Om man nu ska vara så här grisiga överhuvudtaget?

Citatet
”Vårt mål har varit att gå vidare i CHL”
(Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman till DIFs hemsida. Segern innebär alltså att Djurgården nu deltar i det sluspel som inleds i slutet av september och sedan fortsätter under hösten. Lottningen sker på tisdag, enligt uppgift.)

FLER FINA BILDER AV JOHAN SAHLÉN HITTAR NI HÄR


Inga kommentarer: