fredag 11 september 2015

”Man grinar nästan när man åker in till … Vi är AIK”

(AIK:s segerskytt i premiären, Calle Åsell, 21 år. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han är född AIK-are. Uppväxt som AIK:are. Men har aldrig spelat i AIK förrän… nu. Ett tryoutkontrakt under sommaren och försäsongen (”Jag har fått kämpa hela våren för att ta en plats”)  och en riktigt bra försäsong ledde till kontrakt säsongen ut med AIK.

Redan där gick en barndomsdröm i uppfyllelse. Och så här skrev Calle Åsell på twitter, tillsammans med den bild han lade ut då:


(Calle Åsell i nioårsådern typ.... och glad många år senare över sitt första kontrakt i AIK. FOTO PRIVAT/CALLE ÅSELL)

Två veckor senare gick nästa barndomsdröm i uppfyllelse – då AIK-forwarden fullbordade AIK:s vändning och sköt hem premiärsegern  i HockeyAllsvenskan på Hovet.  Efter ett mål där det ingick en ”kirurgpass från Messy” (forwardskollegan Marcus Jonsson som stod bakom målet och skickade in pucken i slottet).

Inte illa av en kille som kollar sig ”ett supporter först”, som är ”uppväxt på Råsunda” och småsjunger med i sångerna under matcherna.

 Jag tog ett snack ångesten i utvisningsbåset på slutet  - Calle lyckades ju dra på sig 2 minuter för interference följt – bara nio sekunder efter avtjänat straff av två minuter för puck out vilket gav Oskarshamn två snabba pp och  ny energi,.

Vi snackade om skräckstarten på Hovet, vändningen i matchen, det avgörande målet, spelstilen, den fina försäsongen, idolerna Gozzi och Engblom, målskytte, den lååånga vägen ”hem” till AIK och inte minst barndomsdrömmen som nu gått i uppfyllelse för 21 åringen. Med mera.

Klicka på pilen så startar intervjun. (Finns även på Youtube HÄR om ni lyssnar i mobilen)


 COPYRIGHT: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE + PRIVAT (barndomsfoto o tweet)

Inga kommentarer: