fredag 11 september 2015

Uddamålsförlust i genrepet för DIF

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Genrep mot Malmö i en match med bra tempo, få närkamper men desto fler efterslängar, varsitt matchstraff (Tomi Sallinen, DIF, Johan Ivarsson Malmö) efter slagsmål och klart bättre offensiv än defensiv i båda lagen.

Malmös förstaperiod var härligt frejdig. DIF vaknade till liv i period två , stormade fram och visade ett tag var skåpet skulle stå, inte minst med två kassar på fjorton sekunder.. Utjämnat var det i  period tre.


(Thoresen gnuggar på. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Någon kanske undrade var Patrick Thoresen höll hus? Han var med. Tog ett stort jobb i det "tysta". Nu har han ju varit tydlig med själv att det är just det hårda jobbet och inte det flashiga liret som han främst kommer bidra med men ändå. Lite mer vill vi se honom glänsa också - och det kommer han att göra - även om han kommer bli enormt viktig för DIF just som motorn som spinner på utan att sticka ut i varenda match. (Jo jag har skrivit det förr men det bör poängteras gång på gång.)

Marcus Sörensen slet som alltid. Men togs hårt av Malmö. Så kommer det se ut hela säsongen. Bara gilla läget och försöka utveckla sitt spel trots - eller kanske tack vare - extra fokus från såväl motståndare som fans och media.

DIF inleder borta mot Linköping. Bra tror jag. Favoritskapet i den matchen sätts på LHC från start, dels i kraft av hemmalag och dels tabellmässigt sett över hela säsongen. DIF har en hel del att jobba med, inte minst defensivt och det kan nog passa bra att få ”smyga igång” säsongen även om det så klart åker med ett gäng fans från Stockholm.

(Tellan en blinkning före pucken sögs in i plocken.  Släppte fyra mål i första men fick ingen hjälp alls i den perioden. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF - MALMÖ 3-4 (1-4, 2-0, 0-0)
Matchen: MMM
Målvakterna: Micke Tellqvist, DIF, 81,82 % och Oscar Alsenfelt, Malmö 89,66 %
Publik: 583  (Hm. Var var alla? )
Domare: Andreas Harnebrink och Aleksi Rantala

BÄST I DIF
MMM Fredrik Forsberg, f
MM Emil Lundberg f
M Robin Alvarez, f

BÄST I MALMÖ:  Frederik Storm, f och Jens Olsson, b.

(Robin Alvarez. Ville så mycket men fick inte dit pricken över i:et mot sitt gamla lag. FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
.0-1 (02.01) Frederik Storm (Joey Tenute, Jens Olsson) Spel 5 mot 4
0-2 (11.15) Björn Svensson (Joey Tenute, Jens Olsson) Spel 5 mot 4
0-3 (12.14) Joey Tenute (Erik Andersson, Frederik Storm)
1-3 (15.08) Markus Ljung (utan assist) spel 5 mot 4
1-4 (19.33) Frederik Storm (Andreas Thuresson, Jens Olsson) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
2-4 (04.44) Fredrik Forsberg (Lukas Vejdemo, Adam Ollas Mattsson) Spel 5 mot 4.
3-4 (04.58) Emil Lundberg (Tobias Hage, Daniel Brodin)

TREDJE PERIODEN

SKOTTEN I MATCHEN:  29-22  (7-11, 12-7, 10-4)

 (Emil Lundberg klev fram när andra saknades både bokstavligt och mentalt. FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Fredrik Forsberg, DIF.  Djurgårds Fredrik tog för sig på ett strålande sätt – i såväl närkamper som i spelet med och utan puck. Inledde DIF:s målskytte. Visar hela tiden att han vill något, rolig att se. Malmö Fredrik drog som en stormvind genom Djurgårdens försvar, inte minst när gästerna hade pp.  

FRÅGETECKNET?
Hade Tomi Sallinen vaknat på fel sida månne? Han och Johan Ivarsson åkte och småtjafsade lite under inledningen av matchen. Sedan small det och ett par rejäla käftsmällar delades bokstavligt talat ut. I en träningsmatch…  Att det sedan var en större ”förlust” för DIF med Sallinen ur spel jämfört med att Johan Ivarsson fick lämna med matchstraff gjorde ju inte saken bättre.

Citatet
”Jag planerar att börja träna för fullt på måndag. Borde kunna vara spelklar till premiären. Det siktar jag på”
(Så blev svaret då jag frågade Matt Andersson hur det går med hans rehab.)
Inga kommentarer: