onsdag 16 september 2015

Hultström visade vägen

(Linus Hultström jublar över första SHL-målet i DIFtröjan. Lär komma fler. FOTOT JOHAN SAHLÉN)

Visst. Det blev förlust i sudden med 2-3. Men ändå. Wow vilken start Djurgården och inte minst Linus Hultström fick på matchen!  Sitt första SHL-mål i Djurgårdströjan redan efter 8.25 och så assist vid Djurgårdens 1-3 mål fyra och en halv minut senare.

Trycket, farten och målskyttet höll dock inte i sig matchen ut utan båda lagen tappade i tempo och spelkvalitet ju längre fram i matchen som man kom. 2-2 vid full tid speglade väl matchen hyfsat, sedan vem som avgör i sudden är ju… lite lotteri.

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Nu blev det Andrew Gordon på ett direktskott efter en sidledsförflyttning. LHC var dessutom en man mer på isen då Patrick Thoresen åkte ut i när det var 1.14 kvar till full tid i tredje.

Men Hultström (som gjorde ett mål i CHL  mot Tappara på försäsongen) har hur som helst visat redan under just försäsongen att han tagit stora kliv framåt och verkar vrålsugen på en bra säsong. 

Och njöt kanske lite extra över att sno åtminstone en pinne av LHC som inte fick ut det bästa av honom -  kanske använde honom på fel sätt – vilket gjorde att Hultström avslutade säsongen i Leksand innan han valde att gå vidare till DIF.

Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi gav i Cmore högst betyg till just ”de unga backarna” – och dit får man ju räkna Hultström  samt plussade även för tredje och fjärde linen. ”Det är de som är genomgående bäst”

(Lukas Vejdemo har precis gjort 2-1 för DIF. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Apropå första SHL-målet i Djurgårdströjan så var det detsamma för Lukas Vejdemo som rakade in en retur på Hultströms skott där vid 1-2. Där och då hade Vejdemo bara 3.17 i istid något som till slut landade på 12.35. Inte illa för en junior i SHL debuten.

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Lukas var som ni kanske minns lite osäker när jag pratade med honom under försäsongen på om han skulle ta en plats i laget eller inte men så här långt så har han både tagit plats och förtjänat den på ett utmärkt sätt.

(Patrick Thoresen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Patrick Thoresen har ju bara hunnit spela två matcher på försäsongen. Det syntes. Tajmingen är inte på topp och till Expressen säger han själv att han inte är speciellt nöjd:

”Jag tycker jag tappar pucken som jag inte brukar göra och jag hänger inte med helt hela tiden så jag känner att jag har ett jobb att lägga ned de dagar vi inte spelar matcher och får träna lite hårdare. Det ser jag fram emot. Nu är jag frisk och kan lägga ner det jobbet. säger han till Expressen.

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det snacket köper jag helt och hållet. Han är till och med lite hård mot sig själv men han utgår ju från en hög nivå och då kan det låta hårt. Där finns inget att vara orolig för när det gäller inställning och kommande betydelse i form av rutin och passion. Bra så.

(Robin Press FOTO JOHAN SAHLÉN)

Flest skott på mål? Det tog en av de där unga backarna som ”Säcken” berömde. Robin Press sköt fyra skott och gick plus minus noll (var inte inne på något av matches fem mål)  under de 14.51 han spelade i sin SHL debut. Bra jobbat Robin!


Så summa summarum… en pinne. Ja, jo, borde och kunde varit tre med tanke på raden av chanser framför allt första halvan av matchen men en helt okej start.  Bara bygga vidare.

FLER FINA BILDER AV JOHAN SAHLÉN FINNS HÄR.

Inga kommentarer: