torsdag 3 september 2015

"Jag var någon millimeter från att bli knockad!"

(Anders Gozzi hade änglavakt mot Almtuna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det gäller att se upp när man står i båset. Det fick AIK:s assisterande tränare Anders Gozzi erfara när han fick en stenhård puck i huvudet under genrepet mot Almtuna.

Det var inte så många som såg vad som hände - jag gjorde det inte - men någon av spelarna fick på ett stenhårt skott som skickade pucken i plexit bakom båset. Pucken studsade där i hög fart vidare och rätt i huvudet på Anders Gozzi och hade sån fart att den sedan studsade ut på isen igen.


Pucken tog ett par centimeter ovanför tinningen och hade den tagit lite, lite längre ner så hade det kunnat bli riktigt otäckt. En sån stenhård smäll mot tinningen kan till och med ta livet av en människa så snacka om att Gozzi hade änglavakt.

Allt detta berättar han mer om i inslaget nedan. Hur han kunde missa att pucken kom flygande? För att han stod och tittade i en padda där han testade ett nytt system som AIK är först med i svensk hockey (enligt målvaktstränaren Stefan Persson).

SHL klubbarna verkar vara på g också men kortfattat så är poängen att AIKtränarna ska kunna plocka upp en situation, under periodpausen, med en enkel knapptryckning och direkt visa vad de vill att spelarna ska ändra på. Så istället för att bara säga vad som bör ändras kommer man kunna visa svart på vitt vad som inte funkar och hur man vill göra det. Lite så som vi tittare kan se analyserna i paus så kommer spelarna få göra det också.

Mer om det också i inslaget nedan där Gozzi även går igenom försäsongen, Messys knäskada mot Almtuna, varför provspelande Calle Åsell fått kontrakt (klart under torsdagen) säsongen ut medan Viktor Andersson inte blir kvar.

Hur det nya systemet funkar kommer upp, liksom genrepet och vad fansen kan förvänta sig inför premiären. Liksom beskedet om det är någon värvning på gång eller inte?

Klicka på pilen så hör ni.Inslaget finns även på Youtube här.

COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Jag gjorde en Periscopesändning under andra periodpausen också där vi blandade högt och lågt men där Stefan Persson även visade lite av hur det nya systemet funkar. Den sändningen kan ni se här nedan - men ni får vrida på huvudet eller vända på telefonen :))

Jag ska passa på och rätta mig själv också. I inslaget nedan säger jag att Almtuna har  många spelare på lån men jag hade fel. Tre spelare har de på lån,  målvakten Jonas Johansson från Brynäs, forwarden Daniel Bernhardt från DIF och forwarden Albin Lundin från DIFs J20.  Och tre lång är INTE många så där var jag ute och cyklade. Ber om ursäkt för det!

(Snack med Fish, Sevve, Adam och Persson i andra periodpausen. Det här om den nya tekniken kommer en bra bit in i inslaget. COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Inga kommentarer: