tisdag 15 september 2015

Hyggligt men inte tillräckligt

(Bättre spel sett över hela matchen men förlust ändå för AIK. FOTO Jesper Zerman)

1-2 torsk mot ett av de två lag som de flesta tippat i botten. Ja, jo, det är klart att det är ju inget vidare. Men. Tingsryd bjöd upp bra,  det gjorde AIK med men jag får nog hålla med Roger Melins analys i Cmore efter matchen:

-Vi spelar hyggligt men krigar inte tillräckligt. Vi tror att vi ska spela ut ett sånt här lag. Det går inte.
Och det har ju AIK-tränaren helt rätt i.


Skotten slutade visserligen på 29-27 i hemmalagets favör och det låter ju som en jämn match. Det blev det också på så vis att Tingsryd neutraliserade AIK rätt effektivt.  Lite mer gris och lite mer elegans hade varit på sin plats här.AIK spelade visserligen klart bättre sett över hela matchen nu, än i premiären där första tolv var riktigt jobbiga, men samtidigt saknades nu lite av den aggressivitet som AIK drevs av då man vände och vann senast.

Att sedan segerskytten Kyle Hardy konstaterade att hans 2-1 mål var "A lucky shot, I just put it on the net and then I got lucky" med ett stort flin gör nog inte saken bättre för AIK.

Nu tycker jag att det var ett bättre mål än han själv gör gällande, hyfsat skott där ändå men jag håller med om att det lika gärna kunnat kunde ha slutat med ett par till AIK-mål och seger om det hade varit mer ta för sig framför målet än det blev nu från gästernas sida.

AIK:s kvittering till 1-1 kan man dock inte klaga på trots att det var mer lir än attityd över det målet. Jonathan Andersson skickade pucken bakom Tingsrydmålet till Christian Sandberg som såg ut att gå köksvägen men som i stället skickade in pucken till Jesper Frödén i slottet.

Forwardsvärvningen från SSK satte fram klubban och styrde in sitt första tävlingsmål i AIK-tröjan. Han gjorde ju ett mål under försäsongen också, för en dryg månad sedan då AIK mötte Huddinge i första träningsmatchen.

Och han har blandat och gett så här långt i nya klubben. Att Frödén har skills är det ingen tvekan om men jag tycker inte han fått ut det sådär jättemycket i matcherna. Han glimtar till här och där men behöver ta för sig mer.  Ta mer plats hela matcherna inte bara tidvis här och där.

Frödén har ju fin blick för spelet och avsluta kan han även om inget av de fyra skotten i kväll (flest i laget) gick in. Han har fått hyfsat med förtroende av tränartrion också, spelade runt fjorton minuter i premiären mot Oskarshamn och hade sexton minuter och 12 sekunders istid nu mot Tingsryd. Så släpp sargen och kör bara!

**

Måste avslutningsvis ge lite plus till Oscar Steen och Emil Lundberg som vann sex av åtta respektive sex av sju tekningar. Viktiga om än lite ”anonyma” spelare i övrigt.

**
Kvällens stora plump i protokollet för AIK är så klart Tingsryds 1-0-mål i boxplay. Målet i sig är ett klassmål av Emil Forslund, en rightare som fri med Robin Rahm är iskallt och med precision lyfter upp pucken i krysset. Men det som händer innan han får pucken. AIK har pp, dräller längs med sargen vid långsidan. Just sånt där som inte får hända men som kan hända om man för någon sekund tappar ödmjukheten i spelet.

***
För övrigt kan konstateras att bottentippade Almtuna slog topptippade Leksand med 2-1 i isladan i Uppsala (Metallåtervinning arena) efter mål av Daniel Ljunggren och Sebastian Sahlin.

Sundsvall – även de bottentippade – tvålade dit Oskarshamn rejält 3-6. Snacka om mardrömsstart för Oskarshamn på den här serien med två raka torsk.

Pantern fick med en bra start till en straffläggning mot Mora,  BIK Karlskoga gjorde processen kort med Asplöven i tredje då 3-3 blev 6-3.

Att sedan Västerås vann med 4-1 mot Vita Hästen var rätt väntat. Stark start för laget från Gurkstaden, som är de enda med full pott så här långt samtidigt som Oskarshamn och Timrå har noll pinnar efter två omgångar. Resten trängs på fyra respektive tre poäng.


Inga kommentarer: