fredag 8 januari 2016

Almtuna straffade AIK(Jesper Brtt FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALlMAN.SE)

AIK vann skotten med 47-34 och det kan ju låta som en rafflande match. Det var det mestadels  inte. Om förra matchen, hemma mot Timrå var sämsta insatsen den här säsongen så var insatsen mot Almtuna bara snäppet bättre.

Men. Det fanns ljusglimtar. Det gör det alltid bara man letar.


Man blir glad av att se Jesper Bratt. När allt känns som segodego så dyker han upp och bryter mönster. Han missade straffen men hade en handfull riktigt fina lägen i matchen – alla skapade med fart, fina handleder och en underbar tåga. Han bara köööör.

Fredrik Hynning blev tvåmålsskytt. Undrar när det hände senast?! Var lite rörigt vid båda målet och ytterst oklart om han lyckades skjuta eller styrde in pucken med någon kroppsdel. Om nu det spelar roll, mål blev det hur som helst.

Malte Strömwall… som han sliter, kämpar, söker, skapar, tar i så in i helvete. Men mål? Nej. Jag tror det kommer. Det är dags nu. Kanske lätta lite på greppet om klubban bara. Inte jaga det där målet så mycket även om det är svårt att inte göra det.

Calle Åsell får sällan de stora rubrikerna men låg bakom AIKs båda mål och jobbar så grymt lojalt och hårt för laget. Sånt gillar jag.

Och Jesper Frödén. Om det där , fan nu jävlar skjuter jag bara i sista sekunden för fan skottet hade gått in i slutet av andra kanske matchen hade sett annorlunda ut.

Till sist: Almtuna hade en organist som spelade orgelmusik under matchen. Alltifrån Steevie wonder till något mer frileligiöst (tror jag). Oväntat och lite kul även om DJ vid stereon säkert dunkat in sin musik.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALlMAN.SE)

ALMTUNA-AIK 3-2 efter straffar  (2-1, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
 Matchen:  MM
Målvakterna: Jonas Johansson, Almtuna och Gustaf Lindvall, AIK
Publik: 2 157
Domare: Joakim Bodén

BÄST I AIK  
MMM Jesper Bratt, f och Fredrik Hynning, f
MM  Markus Lauridsen, b och Calle Åsell, f
Gustaf Lindvall, mv

BÄST I ALMTUNA: Henrik Rommel, f , Sebastian Selin, f, och Victor Rollin Carlsson, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (03.35) Henrik Rommel (Sebastian Selin, Karl Pearson)
1-1  (05.18) Fredrik Hynning (Calle Åsell)
2-1 (11.27) Sebastian Selin (Victor Rollin-Carlsson

ANDRA PERIODEN
-
TREDJE PERIODEN
 2-2 (09.06) Fredrik Hynning (Calle Åsell, Markus Lauridsen)

FÖRLÄNGNING:
-

STRAFFAR:
3-2 Michael Haga

SKOTTEN I MATCHEN:  34-47  (14-9, 9-12, 9-23, 1-3, 1-0)

UTROPSTECKNET!
Robin Kovacs straff!  Vilken läckerbit – avig, svårläst, och swoop rätt upp i nättaket. Vackert.  Kovacs har lagt åtta straffar – vara fem har gått in – så här långt på säsongen. Straffläggningen var för övrigt den femte som AIK var med i och även den första förluten då de fyra andra avgjorts av Kovacs (två av dem), Jesper Bratt och Christian Sandberg

FRÅGETECKNET?
Hur ska AIK hitta tillbaka till det fina spel man har visat tidigare under säsongen och som har tagit upp laget i toppen av tabellen? Det rör sig inte om nerträning utan problemet verkar sitta mellan öronen – det ska bli intressant att se vad Melin och Gozzi kan göra där (lyssna även gärna på intervjun där det här tas upp”

Citatet
Det gör man inte mot sitt gamla lag även om jag så klart blev väldigt glad

(Almtunas Henrik Rommel förklarar för UNT varför han inte ville jubla efter sitt 1-0 mål. Rommel – som är fostrad i AIK och som även debuterade i SHL för klubben. Snyggt, Henrik!)

Inga kommentarer: