onsdag 6 januari 2016

Tre poäng trots allt för AIK

(FOTO JESPER ZERMAN)

Ja jisses. Det hade inte varit orättvist på något sätt om Timrå fått en pinne eller till och med tre. För AIK spelade inte alls bra.

Det var långsamt, omständligt, tappade puckar, taskig tajming i passningarna med påföljande indianare, lätt kaos framför Robin Rahm som emellanåt stod på huvudet och på egen hand räddade AIK.


(FOTO JESPER ZERMAN)

Visst, Oscar Steen var borta (tros vara tillbaka till nästa match) Jonte Andersson lämnade sent sjukåterbud till matchen, Stefan Johansson har en mindre skada som måste vilas frisk och Heinerö kämpar med sin hjärnskakning. Men skador är något som ingår i hockey så det kan aldrig ursäktas att man står still och spelar hockey.

**

Tredje perioden var klart bäst för AIKs del. Timrås 1-1-mål blev en väckarklocka och där fick AIK lite bättre fart på fötterna vilket krävs för att det ska bli seger.

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK släppte fram tre juniorer mot Timrå. Leo Stolpe, född 1997 och backen Kevin Hermansson Axh född 1996. Båda debuterade. Lägg därtill centern Max Lindholm född 1977 som gjorde sin fjärde match för säsongen i A-laget. Har fått sparsamt med speltid innan, nu blev det speltid i första och andra perioden för Max, totalt  07.38. Leo spelade ingenting, Kevin kom upp i 03.11
(FOTO JESPER ZERMAN)

Malte Strömwall har inte gjort mål sedan han avgjorde i sudden hemma mot Pantern den 287 november. Men så sugen han såg ut. Var överallt och snart släpper knuten. Det tror jag på.


(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - TIMRÅ 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Matchen:  M+
Målvakterna: Robin Rahm, AIK, 97,50 %  och Johan Mattsson, Timrå 90,91 %
Publik: 6 365
Domare:  David Bergman

(FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK  
MMM Robin Rahm, mv och Jesper Bratt, f
MM Andreas Hjelm, b o Jesper Frödén, f
M Christian Sandberg, f

BÄST I TIMRÅ:  Andreas MoOlinder, f
 
(FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (19.29) Jacob Spångberg (Jesper Frödén)Spel 4 mot 4.

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
1-1 (02.58) Oscar Johansson (Didrik Strömberg)
-1 (05.22) Andreas Hjelm (Daniel Olsson-Trkulja, Eric Norin)

SKOTTEN I MATCHEN:  22-40  (10-13, 7-16, 5-11)

(FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Robin Rahm! Andra matchen i rad och som han räddade AIK vid flera tillfällen inte minst i andra perioden. Att han fått stå mycket vid sidan märks inte, alert, står rätt, ingen ringrost alls. Troligen toktaggad och vilket målvaktspar som AIK har!

FRÅGETECKNET?
Julkoma? Vilat för länge? Mätta på framgång? Lite FÖR trygga på Hovet? AIK vann. Men spelet gick ju i slow motion mestadels av matchen. Att stå i ett hörn och passa funkar ju aldrig. Nu rånade AIK Timrå på segern men snabba fötter på till nästa match för att inte hamna i torsk och tråkig trend.

Citatet
Vi lyckas vinna på något vis även om vi spelar dåligt. Det är väl det som gör oss till ett topplag
(AIKs målvakt Robin Rahm till DN.)

Inga kommentarer: