söndag 17 januari 2016

Thoresen tvåmålsskytt i bortaförlusten

(Thoresen i en tidigare match. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

For the record…. Så förlorade  Djurgården borta mot  HV71 med 2-3 under lördagseftermiddagen .

Djurgården inledde starkt,  tog ledningen genom Patrick Thoresen efter 3.31. Just Thoresen blev tvåmålsskytt i matchen då han kvitterade till 2-2 i pp efter 5.16 av tredje perioden.


Och det var en jämn match med 28-28 i skott på mål, tio utvisningsminuter vardera, två pp-mål för HV71, ett pp-mål för DIF, 11-8 i tacklingar till HV71:s fördel.

Men Djurgården har en ojämnhet i spelet – så även denna match, vilket såväl tränare Särkijärvi som Tomi Sallinen noterade efteråt. Varför det är så ojämnt är svårt att förklara, kanske beror det på att man har en hel del orutinerade spelare i laget.

Särkijärvi sa på presskonferensen att: ”Efterhand blev vi väldigt nochalanta. Vi blev svaga i spelet med puck. Jag vet inte hur många puckar vi tappade och vi står stilla i egen zon, då är det svårt att vinna

Och Tomi Sallinen sa så här efteråt till SHL.se : ”Vi vet att vi har ett bra lag och en bra balans. Men nu har vi vunnit och förlorat, vunnit och förlorat. Nu när grundserien börjar dra ihop sig måste vi få ett bättre flyt i spelet. Vi har ett ungt lag och behöver arbeta med grunderna och driva på varje dag. Jobba med passningsspelet och undvika att till exempel ta lagstraff i matcherna.”

Noterbart annars… är att backen Alexander Falk var tillbaka i laget efter några matchers skadefrånvaro. Han är ju inte någon ålderman direkt men har varit väldigt bra de matcher jag har sett i alla fall.

Nu var han uppsatt som åttonde back och hade 06.53 i istid.

Noterbart också att lånet från Almtuna- Michael Haga – gjorde en helt okej debut för Djurgården.


Det var ingen SHL-debut dock för norrmannen då han redan spelat tre SHL-matcher med Luleå 2011-2012. Men det var nära hans första mål i ligan och blev en bra insats på de 11,16 han spelade tillsammans med Thorensen och Matt Anderson.

Inga kommentarer: