söndag 31 januari 2016

Närmare men inte hela vägen fram

(Marcus Högström gjorde ett av DIF:s mål mot Frölunda (1-1) FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)
Andra bortaförlusten av två möjliga. Det blev det för DIF mot Frölunda under lördagen. Men vill man se något positivt så kröp Djurgården närmare – i alla fall målmässigt den här bortamatchen

Det blev ju förlust 0-3 i första bortamötet, men också 5-2 vinst hemma på Hovet och nu ny bortaförlust, 2-3  i Göteborg.


Djurgårdsfansen hade faktiskt ett litet odds på sin sida. Frölunda har förlorat nio matcher den här säsongen. Sju av de nio förlusterna - även den på Hovet - har kommit på en… lördag, läste jag i Göteborgsposten. Men det var inget DIF lyckades dra nytta av här och är säkert en slump. En stor del av matcherna spelas ju på lördagar…

Hans Särkijärvi sa efter matchen att det var Frölundas bättre självförtroende som till viss del avgjorde matchen. Och det låter mer som en trolig orsak till slutresultatet. 

Och lite typiskt så gick det lite stolpe ut för DIF. Som när Emil Lundberg hade en puck som rensades på mållinjen i första, eller varför inte det där friläget som Marcus Sörensen hade i början av matchen, liksom Robin Alvarez.

Till viss del handlar det om otur men det är klart, med ett bättre självförtroende hade någon av de tre lägena gått in och gett den här bortamatchen en annan prägel.

Nu blev det inte så.  Nu blev det (med Frölundas siffror först) en ganska jämn match med till exempel 23-24 skott på mål, 12-14 skott utanför mål. Frölunda hade i och för sig nästan dubbelt så många tacklingar (15-8) och 36 tekningar jämfört med Djurgårdens 29.


Det blev ett par ”nya” målskyttar för säsongen i matchen (för DIF) då Marcus Högström och Marcus Sörensen nätade. Duon sällade sig nu till Marcus Ljungh, Robin Alvarez, Lukas Vejdemo, Matt Andersson och Daniel Brodin som alla gjort ett mål vardera på Frölunda den här säsongen.

Inga kommentarer: