söndag 24 januari 2016

For the record... DIF o SSK med varsin stark vändning...

...så hade jag tänkt skriva om Djurgårdens starka vändning på Hovet i lördags kväll och att SSK ångade på med ny seger samt har värvat ny back.

Gick ju sådär med det skrivandet då jag var på Gavlerinken och skrev om Brynäs vs Växjö på lördagen och sedan var tvärslut på natten efter matchen samt var tvungen att göra saker till betald deadline söndag och måndag och även i dag tisdag.


Nu är det dessutom dags för nya matcher så jag får ge upp de där tankarna att skriva något längre om vardera match.

Kan väl ändå notera att DIF låg under med 0-2 på Hovet mot Malmö som man hade back to back match mot, men sedan vände och vann med 5-2 efter två snabba mål i andra och tre i tredje. Jag hörde matchen i bilen på vägen hem och såg reprisen och kan konstatera att gästerna sjönk ihop som en punkterad sufflé när DIF fick första kontakten via Matt Andersons 1-2 mål.

Var annars en händelserik match med både hattrick av nämnde Anderson (1-2, 3-2 o 5-2) samt att det delades ut tacklingar och klubbsvingar som ledde till avstängningar i båda lagen.

SSK vände å sin sida ett tidigt 0-1 underläge borta mot Hudik - som nätade redan efter 01.15 till seger 3-1 efter att Sebastian Höglund kvitterat i första, Lucas Carlsson ökat på till 2-1 efter 4.06 av tredje och Johan Skinnars säkrat segern med sitt 3-1 mål i tom kasse.

SSK hade även lite tur med resultaten i helgen då Huddinge tappade poäng på Gotland och Södertälje leder nu fortsatt serien med en pinne tillgodo på Västervik och två ner til Huddinge med sex matcher kvar att spela.

Under helgen blev det även klart att SSK värvar backen Olov Lundqvist från Mora. Han spelade inte alls de två sista matcherna i Dalaklubben, var ej ombytt. Var med i båset men utan speltid, tredjen sista matchen innan han lämnade men var innan dess uppe i bra speltid så jag vet inte riktigt vad som hände där egentligen.

Nu är den Skellefteåfostrade backen hur som helst på plats i SSK och beskrivs av tränaren Mas Waltin som
"En bra tillgång på backsidan. Han är en allroundback som har många redskap i sitt spel och är skicklig både med och utan puck och har ett jädra bra skott. Olov är lite av en allsvensk räv med mycket bra erfarenheter och jag fick upp ögonen för honom i fjol och nu får jag äran att jobba med honom i SSK, det känns jättekul."


Inga kommentarer: