lördag 23 januari 2016

FTR - Ny nolla för DIF mot "drömlaget"

(Marcus Sörensen trivs mot Malmö... FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

For the record… så har Djurgården skaffat sig  ett förkrossande övertag på Malmö efter de tre första mötena.

Vinst 3-0 ( Mantas Armalis första nolla för säsongen) på Hovet, vinst 4-1 nere i Malmö den 29 november och nu ännu en vinst och nolla 3-0 (Tellans första nolla för säsongen) nere i Malmö.


Allra bäst har Marcus Sörensen trivts mot Rödhökarna. Ett mål och en assist under fredagen (tredje mötet) och totalt fyra pinnar (1+3) på de här tre matcherna.

Markus Ljungh som inledde målskyttet under fredagen,  har gjort totalt två mål och en assist (= 3 pinnar) mot Malmö den här SHL-säsongen.

Tomi Sallinen har också gjort tre poäng (1+2) – två av dem kom under fredagen. Och det kanske roligaste för DIF är väl den nya kedjan med Sörensen, Sallinen och Lehtonen som var inblandade i både 0-2 (i pp) samt 0-3 (i fem mot fem.)

Jag vet inte varför det inte funkade för Lehtonen i Örebro men Djurgårdens nyförvärv verkar gilla att ha Tomi Sallinen och puckskicklige Sörensen vid sidan om sig. Det har varit ytterst få och väldigt spridda skurar av poäng i Örebro (3+7=10) för Lehtonen som under fredagen fick med sig två assist när han debuterade för klubben.

Han noterades för övrigt för tre skott och istiden 19.04.


Det är back to backmöte för DIF och Malmö i dag då lagen möts på Hovet på lördagskvällen.

Inga kommentarer: