torsdag 7 januari 2016

Djurgårdens tredje trea av tre möjliga mot Rögle

(Andreas Englund kom från JVM och direkt in i SHL-schemat. Ett må och två ass, hans poängbästa match i karriären så här långt enligt Cmore. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

For the record … så tog Djurgården sin tredje seger av tre möjliga mot Rögle. Den här gången i ”Hajtanken” i  Ängelholm.

Efter 2-1 i Ängelholm i oktober och 5-1 på Hovet i november blev det nu 5-3 seger på bortais för DIF.


Målskyttar i matchen: Daniel Brodin, Marcus Sörensen (mål för andra matchen i rad) Patrick Thoresen (hans första nätkänning sedan 1-0-målet mot Växjö hemma 12 december, Robin Alvarez som ångar på -  nu uppe i sitt tionde mål för säsongen samt Andreas Englund.

Den unge DIF- backen var ju lagkapten för Juniorkronorna och hann inte mer än landa på svensk mark innan han drog ner till Ängelholm och nätade. Och även hade två assist, så 1+2 – Englunds bästa poängfacit i SHL under en match.

Det var Djurgården som ägde det mest av spelet, som skapade mest och var bäst i på banan även om man spelade allra bäst i första och andra perioden. Rögle var mer desperata i tredje och jagade in två kassar där, bland annat en projektil av Ivan Baranka som susade in direkt efter en tekning.

I mål – Mantas Armalis som gjorde sin första match för säsongen mot Rögle då Micke Tellqvist vaktade målet i de två som spelats innan.

Apropå assist – så hade Tomi Sallinen assist vid två av DIF:s mål, Sörensens 2-1 och en andraassist vid Englunds 5-1 mål.

Segern var djurgårdens andra raka, senaste kom 30 december mot Brynäs borta så året både slutade och nya året började bra för DIF.


Thoresen föresten, har gjort totalt sju mål: fyra i oktober (varav en på straff), ett i november, ett i december och Djurgården får väl hoppas det blir fler nu i januari än det här första under 2016.

På lördag har Djurgården Järnkaminernas dag på Hovet. Verkar så gott som vara utsålt redan och kultspelaren Micke Holmqvist kommer hyllas (han lade ju grillorna på hyllan under hösten, har inte spelat något sedan i våras). Kommer bli bra ös som jag tyvärr missar då jag skriver för TT i Gävle den lördagen.


Inga kommentarer: