fredag 29 januari 2016

Lehtonens första mål - en riktig bonus(pinne)

(Mikko Lehtonen ser pucken leta sig in. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Två assist i första matchen och avgörande straffmål i fjärde. Tre pinnar totalt på fyra matcher så Mikko Lehtonen får väl godkänt på den starten i nya klubben, Djurgården!

Annars är det kanske Micke Tellqvist man ska hylla mest efter den här straffsegern. Visst – han släppte in tre mål men han stod emot bra i andra där Linköping plötsligt satte sig i förarsätet och vann skotten på mål med 16-4.

Han höll emot bra i förlängningen, där det osade mål rätt rejält vid några tillfällen. Han stod rätt, läste straffarna bra och kunde bocka av noll insläppta på tre LHC-försök efter straffläggningen. Starkt. Det är lätt att ta Tellqvist för given ibland. Han ska bara vara bra liksom.

Det blev en lite småful match emellanåt. Passar spelare som Daniel Brodin, som gärna är först in där smällarna viner och LHC:s Niklas Persson som med ett stort leende bara skakade på huvudet åt Högströms kommentar om att han höll fast DIF-backen i tredje perioden. Han reste sig också elegant ur den tilltrasslade situationen de hamnade i och såg helt oskyldig ut. Rutin kallas det.

(Henrik Eriksson FOTO JOHAN SAHLÉN)

Segerskytten Lehtonen sa föresten efter matchen, till Cmore att ”Jag är glad för straffmålet. Jag har haft bra chanser tidigare med stolpen och ribban idag så jag kände att det skulle lossna”. Ska bli intressant att se vilken utveckling han får i DIF. Har ju gått trögt i Örebro men ibland behövs bara ett miljöombyte. Kanske räcker det här?

Emil Lundberg gav DIF en tidig ledning men spelade sedan bara 6.49 totalt i matchen. Hm. Oklart vad som hände där,  glömde fråga tyvärr får hålla lite koll på det.

Patrick Thoresen – visst börjar han varva upp mer och mer nu. Ett mål, en assist, fem skott på mål, 20,52 i istid och framför allt. Syns och märks mest hela tiden på isen. Det händer något där han är hela tiden. Passande när slutspelet närmar sig.

(Thoresen ser ut att ha riktigt roligt på jobbet.... FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF - LINKÖPING 4-3 eft straffar  (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

M Daniel Brodin, f

BÄST I LINKÖPING:  Nick Sörensen, f, Jonas Junland, b, Jakob Lilja, f.

(Markus Ljungh FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (05.54) Emil Lundberg (Andreas Englund)
2-0 (11.05) Daniel Brodin (Matt Anderson, Patrick Thoresen)
2-1 (15.54) Anton Blomberg (Gabriel Carlsson, Henrik Törnqvist)

ANDRA PERIODEN
2-2 (12.24) Nick Sörensen (Jakob Lilja, Niklas Fogström)

4-3 Mikko Lehtonen  GWG

SKOTTEN I MATCHEN:  28-40  (11-9, 4-16, 11-11, 1-4, 1-0)

UTROPSTECKNET!
Mikko Lehtonen. Snacka om fullträff. Fjärde matchen i klubben och där kom första målet. Det såg ut som att Högberg hade pucken först, men den letade sig på något sätt under armen och ramlade in i mål bakom honom. Och blev enda pucken i straffläggningen som gick i mål.

FRÅGETECKNET?
Andra perioden? Den tillhörde fullt och fast Linköping som från att ha varit tillbakapressade i första nu vände på steken och vann skotten på mål med 16-4. Som tur var för DIF stod Tellan på huvudet och Linköping fick bara in ett mål, kvitteringen till 2-2. Där kunde det runnit iväg rejält. Lustigt hur en period kan sticka ut så totalt i en match. Första tillhörde ju DIF, tredje var jämn, förlängningen likaså och i straffläggningen…ja det blir ju som det blir lite även om det kan låta slappt att tänka så.