söndag 10 januari 2016

Örebro förstörde DIFs fansfest

( FOTO JOHAN SAHLÉN)

For the record … så fick Djurgården en mardrömsstart på fansfesten på Hovet. Det var Järnkaminernas dag, Micke Holmqvist tackades av, fullsatt och grymt tifo runt hela läktaren.

Men. Det som har hänt ett antal gånger förr när det varit stor fest och haussad match– hände igen. Det blir mer känsla än tanke och så var mardrömsstarten ett faktum.


Örebros Emil Eriksson gjorde 0-1 i sin SHL-debut, redan efter 01.37. Libor Hudacek fyllde på efter 08.27 och Marko Anttila efter 15.12.

”Känslan efter första perioden är att vi vill alldeles för mycket. Vi går lite hejvilt, vi går inte disciplinerat, går lite utanför vår gameplan. Det öppnar upp för Örebro” sa  Markus Ljungh till C More.

” Det är tufft att jobba i ett underläge 0-3 som vi bjuder dem på i första perioden. Grabbarna jobbar jättebra och ville ha in kvitteringen inför storpubliken, men tyvärr tyvärr är det så här ibland. Det är starten som förstör kvällen för oss” sa Hans Särkijärvi till samma kanal.

DIF kom igen med reducering av Daniel Brodin efter 1.08 av andra. Men Örebros Daniel Viksten svarade och sedan hjälpte det inte att såväl Lukas Vejdemo som Robin Norell reducerade. Örebro satte 5-3 i tom kasse när DIF jagade på slutet.


( Robin Norell FOTO JOHAN SAHLÉN)


Noterbart i den här matchen är att Djurgården vann skotten på mål med 39-26 liksom skotten utanför (20-8). Örebro vann dock skotten i första med 15-6, det var sedan som Djurgården sköt som ursinniga. 20 skott i andra (jämfört med Örebros 7) och tretton skott i tredje jämfört med Örebros fyra.

Patrick Thoresen fick 2+10 för en tackling som han själv ställde sig frågande till och i intervjuer även pratade om filmning…(Micke Ahlén vs Alexander Hellström FOTO JOHAN SAHLÉN)

… Micke Ahlén fick matchstraff igen. Även denna gång (liksom i Globen nyligen) efter bara några minuters spel och för fighting. Alexander Hellström som var motkämpe där fick matchstraff han med.

Fler fina bilder från matchen, av Johan Sahlén, finns HÄR

Inga kommentarer: