söndag 10 januari 2016

Troja stängde ner SSK

For the record… så åkte SSK på sin första förlust i AllEttan Södra under lördagen. Detta trots bästa möjliga start på matchen då Sebastian Höglund gjorde 1-0 efter bara 1.51. Hans första mål i AllEttan Södra och sjätte målet totalt den här säsongen.

Men sedan stängde Troja ner SSK:s offensiv helt. Så här sa Trojas tränare Pelle Svensson till Länstidningen om gästernas taktik:


”Vi fick stopp på dem, de är ett skickligt lag och vi fick stopp på dem ofta redan i mittzonen. I vår försvarszon satte vi en bra press och störde dem. Vi ville kväva deras överlämningar och hur de vill bygga upp anfallsspelet och vi lyckades. Utom en gång, då gjorde de 1-0,”Det bästa laget vi mött. De hade jäkligt snabba spelvändningar, särskilt i första perioden. Men vi fick ganska snabbt kontroll på det, i alla fall den här gången. Jag är jättenöjd med segern

En annan nyckel var power play där SSK normalt har ett övertag och även är bäst i serien. Men Troja Ljungby har bäst boxplay i serien – har bara släppt in ett mål på sjutton skott i numerärt underläge. Imponerande!

”Vi fick bra kontroll på dem där. Vi har grym spetskompetens i boxplay i vårt lag. Sen tittar vi på tidigare matcher (med motståndarna) och försöker utnyttja det vi ser. Nu gick det” säger Pelle Svensson till Länstidningen.

Det blev inga fler mål under ordinarie speltid utan Troja avgjorde istället i förlängningen, då Tobias Törnkvist drar iväg in en puck som går mellan benen – och ser det ut som på bilderna – via insidan av SSK backen Paul Erikssons skridsko, förbi en egen spelare och smiter sedan in vid sidan av  Alexander Sahlin.


Förlusten var SSKs första i serien och kom (inför fina  3 257 personer) efter fyra raka segrar. Men det är en tuff serie med bar en direktplats till kvalet till HockeyAllsvenskan, sedan får tvåan till femman spela playoff.


Just de lagen i nuvarande tabell har en match färre spelad än  SSK som därmed kan passeras och skickas ner under strecket i dag då tvåan Huddinge bara är en pinne efter och möter Kallinge Ronneby.

Inga kommentarer: